In de voorbereiding op het seizoen 2015 - 2016 heeft de nieuwe trainer Dennis Zaal met Rozenburg al drie wedstrijden in winst omgezet. Was het in de eerste wedstrijd nog een gelegenheidsteam waarvan werd gewonnen, zijn eersteklasser Pelikaan en tweedeklasser VDL toch teams van naam en faam. Zaterdag won Rozenburg van VDL met 4-2 en mag zich nu gaan opmaken voor wedstrijden die ergens omgaan. Zaterdag begint het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Transvalia.

Selectie nog niet compleet

Trainer Dennis Zaal heeft zijn complete selectie nog niet ter beschikking maar zet mooie resultaten neer in de vriendschappelijke wedstrijden. Zeker als je naar de uitslagen kijkt. Maar de bezoekers van sportpark West zagen in de eerste helft afgelopen zaterdag tegen VDL toch een vooral spartelend Rozenburg. De ploeg van Zaal kwam twee keer voor het doel van VDL uit Maassluis, en scoorde, meer dan verdienstelijk, ook evenzoveel keer en mocht naar de thee met een voorsprong. Rozenburg begon zonder overtuiging aan de wedstrijd. Het lijkt er sterk op dat Dennis Zaal een vast lijstje heeft om zijn grote selectie evenveel speelminuten te geven in de voorbereiding en wisselt ook nog eens met diverse spelers op heel veel plaatsen. Het lijkt nog alle kanten op te kunnen. Rozenburg kwam in de 12e minuut op achterstand. Op een voorzet over de linkerkant van VDL schoot Rozenburger Vince Lisssenberg de bal snoeihard achter zijn eigen doelman Stephan van Asperen. Een tegenvaller mede door het feit dat Rozenburg nog maar nauwelijks in de zestien van de tegenstander was geweest, en het er niet naar uitzag dat Rozenburg een vuist kon maken tegen de ploeg waar oud speler van Rozenburg Pieter Selhorst tegenwoordig speelt, VDL. Selhorst speelde maar één helft en bleef de na de thee achter in de kleedkamer. Toch kwam Rozenburg voor de thee nog op voorsprong. Echt gevaarlijk werden de mannen van Dennis Zaal, Rozenburg, pas in de slotfase van die eerste helft. Eerst was het nieuwkomer Joris van Driel die naar de achterlijn soleerde en uit een bijna onmogelijke hoek Rozenburg naast de gasten bracht. Twee minuten later mocht Lennart Quak het nog eens dunnetjes over doen. Hij kreeg er twee kansen voor. Bij de eerste helemaal vrij voor doelman Tim Teerlink miste hij en kon de doelman van VDL de bal naar de buiten kant wegwerken. Op een nieuwe voorzet van Lester van Kaam kon Lennart Quak het net wel vinden en stond er tegen de verhouding op het veld in, 2-1 op het scorebord.

Tweede helft een beter Rozenburg

Met vier wissels in het team van Rozenburg speelde de Rood Gelen de tweede helft verdienstelijk zelfs veel beter dan in het eerste bedrijf. Met Selim Su werd Rozenburg gevaarlijker en kon en werd er met meer druk naar voren gespeeld. Ook met Sander van Pelt, in de tweede helft in het team gekomen, heeft Rozenburg een speler met scoringsdrang. Sander van Pelt was dan ook de maker van de 3-1 en er stonden toen nog maar 5 minuten in die tweede helft op de klokken. Een doelpunt uit een moeilijke hoek waar VDL doelman Tim Teerlink zich in de korte hoek liet verrassen. VDL mocht in de 70e minuut wat terug doen. Uit een fraaie vrije trap kon Rodney Remmerswaal voorbij de tweede paal de bal met een lob achter Rozenburg doelman Stephan van Asperen koppen, 3-2. Maar Rozenburg wilde meer. Twee minuten later werd Selim Su er op uit gestuurd. Su schudde wat verdedigers van zich af en omspeelde doelman Teerlink die voor de vierde keer de gang naar het net moest maken. Een mooie overwinning voor Rozenburg. De ploeg van Dennis Zaal lijkt makkelijker te scoren dan vorig seizoen. In de drie oefenwedstrijden scoorde de ploeg 11 keer, een mooi gemiddelde zeker tegen hoger spelende teams. Verdedigend moest Rozenburg 7 treffers incasseren in die zelfde drie wedstrijden en daar is nog werk aan de winkel of pakken de vele positiewisselingen niet zo goed uit. Vaste waarde centraal in de verdediging Elroy van Seventer heeft nog niet gespeeld, en ook Rick Tas en Onur Zaif sluiten maandag pas weer aan bij de selectie. Hoe de coach deze spelers nog een kans gaat geven? Dennis Zaal ziet de beker als een serieuze klus en wil een ronde verder komen, dus voor heel veel uitproberen is geen tijd meer. In de beker duels zal het nieuwe Rozenburg gestalte moeten krijgen. In dat toernooi gaat Rozenburg spelen tegen lager spelende teams, vierdeklassers, en is met deze resultaten uit de voorbereiding de torenhoge favoriet in de poule.