Rozenburg is het bekertoernooi goed gestart. Op het prachtige complex van Transvalia ZW won de ploeg van Dennis Zaal met 1-7 van de vierdeklasser. Uiteindelijk kwamen de gastheren aan de Charloisse Lagendijk nog goed weg met de zeven treffers die Rozenburg maakte. Dubbele cijfers hadden zeker niet misstaan tegen de onthutsend slechte tegenstander. Rozenburg deed wat het moest doen, winnen.

Snelheid over de vleugels

Hoe gaat Rozenburg het tekort aan fysieke kracht opvangen dit seizoen. De snelheid over de vleugels zal daar zeker een bijdrage aan zijn. Op de linkerkant was nieuweling Floris van den Heuvel goed opdreef. In de eerste helft was hij verantwoordelijk voor 2 doelpunten en 2 assists. Aan die linkerkant lijkt ook de backpositie vergeven. Coach Dennis Zaal laat daar Jeroen van Balen spelen en heeft dat nu al meerdere wedstrijden goed ingevuld. Zaterdag tegen Transvalia ZW een makkie, tegen het hooguit tot net over de middenlijn spartelende Transvalia, maar in wedstrijden tegen Pelikaan en VDL, hoger spelende team, zeker niet onverdienstelijk. Aan de rechterkant had Frank Schipper niet zijn dag. Scoorde wel maar werd in de tweede helft gewisseld voor Isa Fahkri die goed was voor twee doelpunten. Dennis Zaal ziet de wedstrijden in het bekertoernooi dan wel niet meer als voorbereiding maar was wel zonder reserve keeper naar Rotterdam afgereisd en wisselde alle drie zijn bankzitters vrij vroeg in de tweede helft. Maar tegen Transvalia had Rozenburg met negen man nog kunnen winnen.

Floris van den Heuvel

In de 11e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Op aangeven van Floris van den Heuvel was het Lennart Quak die de openingstreffer op zijn naam schreef. De niet goed uit zijn doel komende keeper van Transvalia mocht zich deze treffer zeker aanrekenen. In de 18e minuut was het Floris van den Heuvel die de doelman weer simpel uitkapte en de 0-2 op het scorebord zette. De Briellenaar heeft wel een neiging om snel naar binnen te komen maar is in het bezit van scorend vermogen en een welkome aanvulling op spits Lennart Quak die wel scoorde in Rotterdam maar het vizier nog niet altijd op scherp heeft staan. Vlak voor de thee verdubbelde Rozenburg de score. Weer was het Floris van den Heuvel die trefzeker was bij het derde doelpunt. Weliswaar randje buitenspel maar in de vrije ruimte niet meer te stuiten, 0-3. Van den Heuvel is een speler die dat randje vaak opzoekt maar met zijn snelheid en balvaardigheid makkelijk een half metertje naar achteren kan spelen. Op slag van rust is Floris van den Heuvel, in scoringspositie, niet zelfzuchtig en mocht Frank Schipper de 0-4 aantekenen.

Tweede helft haalde Rozenburg er niet meer uit wat er in zat

Elroy van Seventer en Frank Schipper bleven achter in de kleedkamer en kwamen Isa Fahkri en Kenan Yilmaz in het team. De blessure van Yilmaz is niet zo ernstig als eerder werd verondersteld. "Ik kan spelen", vertelde Kenan Yilmaz voor de wedstrijd. "Van een chronische enkelblessure is geen sprake." Toch is de voorzichtigheid bij de technische staf van Rozenburg begrijpelijk, zeker in wedstrijden zoals afgelopen zaterdag. In de competitie heeft coach de routenier zeker harder nodig. In het centrum van de verdediging blijft de technische staf van Rozenburg zoeken. In de tweede helft werd Stefan van Es naar achteren gehaald, op de plaats van Elroy van Seventer. Sander van Pelt, de onopvallend spelende maar zeker een aanwinst voor dit Rozenburg, werd na een kwartiertje in de 2e helft naar de kant gehaald en mocht Onur Zaif zijn opwachting maken. Lennart Quak zorgde, in de 20e minuut, voor de 0-5. En twee minuten later mocht Transvalia wat terug doen. Slordigheidje verdedigend kon Silvani (Romijn?) de stand op 1-5 brengen. In die tweede helft werd het veld groter de linies verder uit elkaar en de concentratie wat minder. Begrijpelijk met de heersende temperaturen. En daar was het niveau van de tegenstander en de stand zeker voor een deel debet aan. Isa Fahkri wilde nog wel zijn doelpuntje en kreeg de bal zelfs twee keer in het net achter de Transvalia sluitpost. In de 27e minuut ging hij vanaf de rechter flank zelf op avontuur en in de 35e minuut werd hij prima aangespeeld door Lennart Quak en mocht de eindstand op het bord, 1-7.