Als Rozenburg zo blijft spelen wordt de ploeg van trainer Dennis Zaal kampioen. Steeds weet de ploeg in de slotfase de overwinning naar zich toe te trekken. 'Wie de meeste doelpunten maakt die wint de pot' zong Louis Davids begin vorige eeuw al. Moeilijker is de opdracht niet. Ook zaterdag op het bloedhete sportpark aan de Wilhelminastraat in Nieuw Beijerland won Rozenburg van vierdeklasser NBSVV. Na 90 minuten stond er 1-2 op het scorebord en werd Rozenburg met 3 gewonnen wedstrijden ogenschijnlijk superieur groepswinnaar in de beker poule. Ook in de oefenwedstrijden trok de ploeg van Zaal aan het langste eind. Voor Rozenburg begint nu de competitie. Maar of Rozenburg daar met een gerust hart aan kan beginnen?

Een ander Rozenburg

Trainer Dennis Zaal speelde in de wedstrijd tegen NBSVV met alle dit seizoen nieuw gekomen spelers. Weliswaar en wellicht gedwongen door de opgelopen blessure van Lennart Quak in het begin van de wedstrijd. Quak liep een liesblessure op en moest Selim Su zijn plaats innemen. Al vroeg in de wedstrijd was het Floris van den Heuvel die voor zijn ploeg de voorsprong op het bord had kunnen zetten. Maar de snelle balvaardige Van den Heuvel zag zijn lobje nog net met de vingertoppen aangeraak door de ervaren Lars van Erven, doelman van NBSVV. Van Erven had er wel twee grabbelsessies voor nodig, maar kon de nul op het bord houden. De eerste helft, kabbelde voort zonder dat beide ploegen uitgespeelde kansen kregen, je kan tenslotte niet alles wat in de buurt van de zestien komt een kans noemen. Of het moet de kans van Marnik Briegoos zijn geweest rond het half uur die alleen op Rozenburg doelman Stephan van Asperen af mocht gaan. De doelman van Rozenburg bleef lang kijken en plukte de bal op magistrale wijze van de schoen van de verbouwereerde spits van NBSVV af. Als Selim Su dan in de wedstrijd komt voor de geblesseerde Lennart Quak en hij met een halve volley de bal verwoestend aan de verkeerde kant van de paal schiet wordt het tijd voor de thee.

Stephan van Asperen komt goed weg

Fysieke kracht komt Rozenburg duidelijk te kort, vooral op het middenveld. Verdedigend lijkt trainer Dennis Zaal wel zijn keuze te hebben gemaakt. Jeroen van Balen staat niet ter discussie als linksback. Van Balen was ook zaterdag weer één van de betere op het veld. Het centrale duo Dennis Hijkamp en Elroy van Seventer moet vooral veel samen spelen en daar is door vakantie en de vele wisselingen in de voorbereiding nog niet al te veel van gekomen. Aanvallend heeft Rozenburg snelheid en achter de spitsen Sander van Pelt die naast een goede balbehandeling ook scorend vermogen in huis heeft. Ook afgelopen zaterdag nam hij de beide Rozenburg doelpunten voor zijn rekening. Op het middenveld is de strijd nog niet gewonnen, daar ontbreekt het vooral aan fysieke kracht. In de 5e minuut van de tweede helft kwam Rozenburg op achterstand en had doelman Stephan van Asperen geluk dat hij mocht blijven staan van scheidsrechter Van Katwijk. Van Asperen haalde Marnik Briegoos binnen de lijnen onderuit en Sjoerd Bestebreur had vanaf elf meter geen moeite om de doelman te verschalken. Trainer wisselde Joris van Driel voor Stefan van Es en zette NBSVV wat meer onder druk. Nadat Floris van den Heuvel, in de 17e minuut van de tweede helft, nog een keertje alleen op NBSVV doelman Lars van Erven af mocht gaan was het Sander van Pelt die de gelijkmaker op zijn naam mocht zetten. Er stonden toen 19e minuten op de klokken. Die zelfde Sander van Pelt zorgde in de slotfase, 43e minuut, voor de volle winst, 1-2. Rozenburg heeft de afgelopen twee bekerwedstrijden kennis gemaakt met de speelwijze die waarschijnlijk ook door veel ploegen in de derde klasse wordt gehanteerd. Een winnende trainer heeft altijd gelijk en Dennis Zaal verloor nog niet met zijn Rozenburg. De bezorgdheid is dan misschien een beetje voorbarig. Zaterdag begint de competitie en zal Zaal er met zijn team moeten staan en zal zijn puzzel compleet moeten zijn.