Een wedstrijd duurt 90 minuten of zoals Rozenburg aanvoerder Kenan Yilmaz het na de wedstrijd verwoorde. "We waren al bij de voordeur en vergeten die open te doen". Eigenlijk was er voor Rozenburg niet zoveel aan de hand op het sportpark van Pernis. Maar in de slotfase geeft de ploeg 2 dure punten weg. Misschien een terechte uitslag als je naar de verhoudingen in het veld kijkt. Maar als je een 0-2 voorsprong weggeeft, met kansen om de 0-3 te scoren en de wedstrijd in het slot te gooien is één schamel puntje, de oogst van Rozenburg in de derde competitieronde, te mager veel te mager.

Pernis (DOTO naar ook Excelsior) een ploegen met aanzien, zeker in het verleden. Maar dat aanzien heeft Rozenburg ook, maar anno 2015 een middelmatige wedstrijd in de derde klasse waar nog maar weinig publiek op af kwam. Een wedstrijd waar je zeker niet voor op het puntje van je stoel ging zitten of met bibberende benen langs de zijlijn stond. Bij Pernis misschien de druk van het (mede)koploper zijn en bij Rozenburg het besef dat als je voor de bovenste plaatsen wilt meespelen er zo vroeg in het seizoen al veel punten zijn verspeeld, en de overwinning op Vlotbrug van vorige week op sportpark West niet geheel zonder geluk tot stand kwam. Beide ploegen speelde voorzichtig in die eerste helft waar Rozenburg iets beter uit de startblokken kwam. Pernis doelman Niels Ketting had geluk dat een bal uit een vrije trap van Floris van den Heuvel op de kruising uiteenspatte. De doelman was door een stuit in de vrije trap verrast en kansloos. De Rozenburg sluitpost moest in die eerste helft ook aan de bak op een vrije trap van de gastheren die hij op meesterlijke wijze onder de lat vandaan tikte. Erg veel meer opwinding was er niet te beleven op het sportpark in Pernis wat de betere tijden van de club nog uitstraalt.

In de tweede helft, in het begin en in de slotminuten dan toch voetbal zoals je dat van een wedstrijd in de derde klasse mag verwachten. Rozenburg trainer Dennis Zaal had Jeroen van Balen nog op de bank gehouden. De linkervleugelverdediger had afgelopen dinsdag nog niet vol meegetraind en bleef uitvoorzorg aan de kant. Trainer Dennis Zaal had Dennis Nijkamp naar de linksback positie gehaald en Stefan van Es naast Elroy van Seventer in het centrum van de verdediging. Met Elroy van Seventer gelijk een man die in de 2e minuut van de tweede helft van zich deed spreken. Een vrije trap van Onur Zaif werd door Van Seventer bij de 2e paal achter de Pernis doelman Niels Ketting in het net geschoten, op een moment dat de meest supporters nog aan de koffie zaten. Vier minuten later stond er 0-2 op het scorebord en dit keer was Lennart Quak de maker van het doelpunt. De vrije ruimte ingestuurd door Floris van den Heuvel omspeelde Quak de doelman van de thuisploeg,0-2. Wat er in de kleedkamer was besproken was zeker niet voor onze oren bedoeld maar de resultaten op het veld waren duidelijk. In de 9e minuut was het weer Quak die de derde treffer op zijn schoen had maar dit keer won Pernis doelman Niels Ketting. Pernis geschrokken vocht zich terug in de wedstrijd. En de aansluittreffer was al in de 10e minuut een feit. Met het hoofd scoorde Stefano Garcia Taveres uit een voorzet. Pernis zet de druk er op en ruikt kansen op meer. Rozenburg verder naar achteren en de linies verder uit elkaar krijgt het opeens moeilijk. Rozenburg wisselde om weer grip op de wedstrijd te krijgen en bracht Selim Su en Jeroen van Balen voor Floris van den Heuvel en Lester van Kaam. Ook in de slotfase van de wedstrijd bracht de coach van Rozenburg na 8 wedstrijden schorsing Vince Lissenberg terug in de verdediging. Vooral Dennis Nijkamp moet nog al eens van positie wisselen in de strategie van Zaal, maar deed dat met verve. Vorige week in het centrum tegen Pernis eerst als linkervleugelverdediger en later weer naar de rechter positie. Als Rozenburg de overwinning bijna niet meer kan ontgaan gaat het dan toch nog mis. Balverlies van Rozenburg op het middenveld, zo'n bal mag ook de Pastoriedijk op of de Nieuwe Maas in, was de aanleiding. Michel van 't Zant was de gevierde man in blessuretijd zorgde hij voor de gelijkmaker, 2-2.

"Deze geven we echt weg", was de eerste reactie van aanvoerder van Rozenburg, Kenan Yilmaz. "We miste overtuiging. We staan 2-0 voor, kunnen de derde maken dat doen we niet en dan gaan we niet meer doordekken. We gaven die gasten te veel ruimte. Zij gaan met steeds meer mensen komen, 4 zelfs af en toe met 5 voorin dan moet je er kort op en maak je in de counter een kans. We dachten met een 2-0 voorsprong al op safe te kunnen spelen. We moeten in zo'n situatie vooruit blijven denken en als het niet anders kan moeten ook de spitsen wat meer de zijkanten kiezen. De vele wisselingen in de verdediging zal wel een reden hebben. Kwamen een paar snelle jongens in daarom moest Dennis (Hijkamp red.) naar rechts. Maar hoe dan ook dit was onnodig erger nog als tegen Vicoria. Je bent al bijna bij de voordeur en je vergeet hem open te doen en lopen we terug om Pernis de punten te geven."