Zaterdag kan het weleens een lastig middagje worden als Rozenburg op bezoek gaat bij de koploper in de 3e klasse D, Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn een ploeg met een rijke zondag historie heeft een aantal jaren geleden besloten om op de zaterdag te gaan spelen en net als de jaren bij de zondag in de top van het amateurvoetbal. Nieuwenhoorn speelde in het seizoen 2012 - 2013 nog in de hoofdklasse A bij de zondagamateurs.

                                                       

Dat Nieuwenhoorn maar één doel heeft terug naar de top van het amateurvoetbal is overduidelijk. In het eerste jaar bij de zaterdagamateurs in de 4e klasse werd de ploeg, die de thuisbasis heeft aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis, met afstand kampioen. Maar liefst 14 punten voorsprong op de nummer 2 en een doelsaldo van plus 89. Vorig seizoen kwam er een kinkje in de kabel en moest Nieuwenhoorn het kampioenschap laten aan stadsgenoot Hellevoetsluis. Ook in de nacompetitie was VVC'68 te sterk voor de ooit zo machtige zondagploeg. Het roer voor dit seizoen moest om, de triomftocht moest voortgezet worden. Trainer Steef Buijs kwam van Brielle en de selectie werd danig uitgebreid/vervangen. Er kwamen veel spelers van Brielle, maar ook van Excelsior Maassluis, RVVH, Sparta AV, Leonidas naar de derdeklasser, +/- 18 nieuwe spelers. De doelstelling is duidelijk voor dit seizoen. Door naar de 2e klasse, anders kunnen we deze metamorfose van Nieuwenhoorn niet verklaren. Nieuwenhoorn lijkt die weg ook te hebben ingeslagen. Na vier wedstrijden koploper en alleen Zestienhoven wist een puntje te pakken in dit nog prille seizoen. Voor Rozenburg lijkt het een lastige middag te worden. Nieuwenhoorn won thuis van Leonidas met 6-1, speelde tegen Zestienhoven gelijk met 1-1. In uitwedstrijden was er twee keer winst, 0-2 bij Rhoon en 1-3 bij Rijnmond HS. Of het beleid van Nieuwenhoorn de ploeg in de tweede klasse zal brengen weten we aan het einde van het seizoen. Steef Buijs lijkt op weg naar die promotie met zijn ploeg. De volgende horde is Rozenburg.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Als we wat willen moeten we dat zaterdag laten zien. Als je de wens uitspreekt om mee te doen voor het kampioenschap moet je daar ook voor gaan. Het wordt wel een hele moeilijke wedstrijd, dat staat vast. Maar als de wil om te winnen groter is dan de angst om te verliezen hebben we een kans. We zullen voor elke meter moeten gaan, en veel nee alles voor elkaar over moeten hebben. Dan kunnen we nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen."

Het programma voor 3 oktober 2015

Thuis

 

Uit

HBSS

-

Bernisse

Leonidas

-

Rijnmond HS

Nieuwenhoorn

-

Rozenburg

Pernis

-

Rhoon

Poortugaal

-

Botlek

Victoria '04

-

Zestienhoven

Vlotbrug

-

Rockanje

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Er lijkt geen reden voor coach Dennis Zaal om zijn basisopstelling van vorige week te wijzigen. Alhoewel, blijft natuurlijk de vraag wat gaat Dennis Zaal doen met Vince Lissenberg. Een speler die 8 wedstrijden geschorst is geweest moet spelen, op de bank en voor de laatste 10 minuten opdraven daarvan lijkt het wedstrijdritme niet snel terug te komen. Zaal kan nog kiezen voor wat meer fysiekgeweld in het centrum en Dennis Nijkamp naar één van de backposities schuiven. De linkerkant is niet aannemelijk, daar lijkt Jeroen van Balen een vaste stek te hebben. Blijft rechts over. Frank Schipper is vorige week geblesseerd uitgevallen en of de snelle rechterspits op tijd fit is? In dat geval zal Dennis Zaal waarschijnlijk Selim Su in de basis laten vertrekken. Op het middenveld zal de coach niets wijzigen, ook daar lijkt de basis te staan.

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Jeroen van Balen, Vince Lissenberg, Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Stefan van Es. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Frank Schipper/Selim Su.    

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .