HBSS staat op de 2e plaats op de ranglijst en speelt Rozenburg, na vorige week het duel met Nieuwenhoorn, weer een topper. Maar misschien is een topper wel te veel gewicht voor een wedstrijd tussen Rozenburg en HBSS. Rozenburg wil dan wel meespelen voor de prijzen maar heeft zo vroeg in de competitie toch al veel punten verspeeld. En HBSS, een ploeg die jaren lang in de 4e en daarvoor 5e klasse heeft gespeeld en is dat nu direct een ploeg die zomaar even doorloopt naar de 2e klasse?

 

Misschien is HBSS wel de grote onbekende in de 3e klasse D. Eind jaren 60 speelde de Schiedammers op het hoogste niveau van Nederland in de toenmalige 2e klasse. Maar na de eeuwwisseling speelde HBSS voornamelijk in de 4e klasse en zelfs een aantal jaren in de 5e klasse. Vorig jaar is onderleiding van trainer Marvin Janssen, die alweer een aantal jaren aan het roer staat bij HBSS (5e seizoen), de 3e klasse bereikt. In de nacompetitie wist HBSS te winnen van Charlois, speelde weliswaar twee keer gelijk maar uiteindelijk was er winst na strafschoppen. Om de nacompetitie te behalen moest de ploeg uit Schiedam een doelsaldo van min 6 goed maken in de laatste competitiewedstrijd tegen NOC Kralingen. Het werd 1-19 (dit is geen tikfout). Wel heeft HBSS na promotie naar de 3e klasse veel nieuwe spelers binnen gehaald o.a. van SVDPW waar Marvin Janssen trainer was voor hij naar HBSS vertrok. In totaal zo'n 13 nieuwe gezichten op sportpark Harga, de thuisbasis van HBSS. Veel speler vertrokken er niet dus heeft de coach van HBSS in ieder geval een brede selectie. In hoeverre HBSS nu direct voor de prijzen gaat spelen in de 3e klasse D moet nog duidelijk worden. De ploeg van Marvin Janssen heeft een prima competitie start en zeker geen ploeg om te onderschatten.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Als we nog even naar de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn kijken, was de eerste helft goed en moesten we de tweede helft wel steeds verder achteruit. Maar morgen moet dat anders. Ik ken de ploeg niet zo goed. Ze hebben de laatste jaren laag gespeeld. Maar in die omgeving (Schiedam) zijn er veel clubs en kan je zomaar een nieuw team uit de hoge hoed toveren door veel spelers te halen. Het lijkt erop dat ze dat ook hebben gedaan. Maar omdat ze van de 4e klasse komen en nu tweede staan ongetwijfeld een gretige tegenstander die er kort op zal zitten. Aan ons de taak om zeker niet slap te beginnen en zorgen dat ze er niet in gaan geloven. Als zij er in gaan geloven kan het voor ons wel eens een hele lastige middag worden. We moeten voorkomen dat we achter de feiten aan moeten lopen. Op sportpark West is niets te halen, dat gevoel moeten we ze geven. Elk punt dat we tegen HBSS inleveren is te veel. Morgen is alleen de winst die telt en weer meedoen om de bovenste plaatsen. Anders wordt het lastig en oppassen voor de neerwaartse spiraal."

Het programma voor 10 oktober 2015

Thuis

 

Uit

Bernisse

-

Nieuwenhoorn

Botlek

-

Pernis

Rhoon

-

Leonidas

Rijnmond HS

-

Poortugaal

Rockanje

-

Victoria '04

Rozenburg

-

HBSS

Zestienhoven

-

Vlotbrug

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Ondanks het verlies tegen Nieuwenhoorn lijkt die basisopstelling ook voor de wedstrijd tegen HBSS aan de start te staan. Of Frank Schipper weer kan starten is nog twijfelachtig. Lester van Kaam zal waarschijnlijk weer op de bank beginnen en heeft coach Dennis Zaal sinds de terugkeer van Vince Lissenberg, Dennis Nijkamp doorgeschoven als rechtsback. Op het middenveld en de aanval zeker geen verrassingen. Eigenlijk is Frank Schipper het vraagteken maar de voorkeur zal ongetwijfeld uitgaan naar Onur Zaif en zal de coach van de Rood Gelen geen onverantwoorde risico's nemen.

  

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Jeroen van Balen, Vince Lissenberg, Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Stefan van Es. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Onur Zaif / Frank Schipper.  

Foto: Waarover praten zij? Rozenburg trainer Dennis Zaal met aanvoerder Kenan Yilmaz.  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .