Sprankelend was het allemaal niet afgelopen zaterdag op sportpark West waar Rozenburg uiteindelijk wel de punten op West wist te behouden. Door de winst op Botlek klom Rozenburg naar de tweede plaats op de ranglijst, maar zonder schade kwam de ploeg van coach Dennis Zaal er niet vanaf. De vooral in de eerste helft goed leidende scheidsrechter De Witte begon met het strooien van kaarten in een wedstrijd waar dat absoluut niet nodig was. Rozenburg eindigde met 9 spelers en Botlek met 10 man.

Beladen wedstrijd op sportpark Werst

Vorig seizoen speelde Botlek en Rozenburg in de nacompetitie tegen elkaar voor een plaats in de 2e klasse. Bij Botlek wat spelers en begeleiders die ook op sportpark West actief zijn geweest en misschien voor die ploeg een extra stimulans. Aan de kant van Rozenburg speelde dat allemaal niet zo. Zeker niet bij coach Dennis Zaal. "Ik heb die wedstrijden vorig seizoen wel gezien als toeschouwer. Voor mij is het de eerste wedstrijd voor de 2e periode en zo kijk ik er ook tegen aan. Bij ons heeft een groot deel van de selectie die wedstrijden niet meegemaakt." Bij Rozenburg startte Floris van den Heuvel op de bank, de frivole rechter spits had wegens studie verplichtingen niet kunnen trainen. Mwenya van Kooten kreeg daardoor van Dennis Zaal een basis plaats. "Van Kooten heeft het in een paar invalbeurten en tijdens de doordeweekse wedstrijden goed gedaan en mag nu in de basis starten",was de uitleg van de coach op zijn opstelling. In het eerste half uur van de wedstrijd waren ploegen aan elkaar gewaagd en met wat kansjes en kansen over en weer. Spectaculair oogde het allemaal niet. De angst om niet te verliezen was bij beide ploegen groter dan de wil om te winnen. En met een scheidsrechter die gaande de wedstrijd meer en meer een hoofdrol voor zich opeiste. "In de rust hadden we nog tegen elkaar gezegd, één van de betere scheidsrechters dit seizoen. Maar in de 2e helft trok hij toch een aantal dubieuze kaarten, zeker die van Stefan van Es (2x geel dus rood red.). Ja en die kaart van Jeroen was gewoon nodig en rood terecht. Doorgebroken speler geen discussie.", was de eerste reactie van Rozenburg coach Dennis Zaal. "Als je dan geen wissels meer hebt en in ondertal komt te staan kan je niet meer repareren. Ik had direct na de rust Floris (van den Heuvel red.) gebracht om meer druk voorin te houden maar Elroy (van Seventer red.) raakte geblesseerd en Mwenya (van Kooten red.) zat er doorheen, die twee moest ik ook wisselen. Dan raakt Dennis (Nijkamp rechtsback red.) geblesseerd en moest Sander van Pelt naar de backpositie en dan moet je op je tanden bijten en op karakter spelen. Het was een draak van een tweede helft, maar wel de punten. Op basis van de eerste helft vond ik ons dominanter en beter. We komen dan misschien een beetje gelukkig aan die eerste goal maar die tweede was mooi uitgespeeld, en toen stonden we al met 10 man. We komen er niet zonder schade vanaf dat is duidelijk maar er komen weer wat spelers terug van een blessure en wordt de groep ook wat groter. Het wordt weer puzzelen, maar dat gaat me steeds beter af."

Botlek kwam iets scherper uit de kleedkamer de 2e helft, maar Rozenburg scoorde het eerste doelpunt. Niet helemaal zonder geluk. Waarschijnlijk als terugspeelbal op de keeper bedoeld werd een prooi van Lennart Quak die Botlek doelman Kevin Rijsdijk kansloos liet, 1-0. Botlek probeerde wel wat terug te doen maar verdedigend had Rozenburg de zaken onder controle en als er dan toch nog kansjes kwamen was er Rozenburg doelman Stephan van Asperen die zijn ploeg in de race hield, zoals in de 60e minuut toen hij één op één Julien Gret van scoren afhield. Gret zou overigens het einde van de wedstrijd niet halen maar toch nog wel zijn doelpuntje meepikken. Gret was niet de enige die vroegtijdig naar de douche mocht van scheidsrechter De Witte. Na dik 70 minuten spelen was Stefan van Es de eerste die met twee keer geel werd weggestuurd bij Rozenburg. Ook moet Dennis Zaal dan wisselen omdat Elroy van Seventer geblesseerd raakt en Mwenya van Kooten er doorheen zat. Leon NIgg en Joris van Driel waren de vervangers.

Met een man minder en de wisselingen in de verdediging leek het een kwestie van tijd voor Botlek om naast Rozenburg te komen. Floris van den Heuvel dacht daar anders over en met een fraaie counter op snelheid haalde hij de achterlijn en was de meegekomen Joris van Driel niet uit het oog verloren, 2-0. Daarna was het vooral de Rozenburg doelman die met spectaculaire reddingen zijn ploeg in de race hield. Voor Julien Greg met twee keer geel naar de douche werd gestuurd weet hij toch nog de aansluittreffer, wat gelukkig en met de punt van zijn schoen, te maken. Als Dennis Hijkamp, die een meer dan goede wedstrijd speelde, geblesseerd en strompelend over het veld verder moet ergens in de spits, Jeroen van Balen er dan in de slotfase ook nog met rood vanaf moet en Sander van Pelt snel omgevormd wordt tot verdediger, was het alleen maar overleven aan de kant van Rozenburg. Doelman Stephan van Asperen hield zijn ploeg in die slotfase op de been en voorkwam vier zekere doelpunten. Met 9 man voor Rozenburg tegen 10 man van Botlek en een lange blessuretijd haalde Rozenburg als winnaar de eindstreep. Drie punten en een tweede plaats op de ranglijst was het resultaat van de confrontatie tegen Botlek. Wat overblijft is het likken van de wonden en vooruitkijken naar de volgende tegenstander, Bernisse.