De ranglijst is eigenlijk in voetbal het enige wat telt. Als je slechte wedstrijden wint wordt je kampioen zijn uitspraken die ons ook niet vreemd zijn. Maar wat Rozenburg liet zien afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Bernisse was abominabel slecht. En als er al een onder grens is, is de ploeg daar volledig doorheen gezakt. De rood gelen speelde hun slechtste wedstrijd van het seizoen.

Trainer Dennis Zaal had wat wijzigingen in zijn team moeten aanbrengen door schorsingen en blessures. Vooral verdedigend veel wijzigingen. Coach Dennis Zaal miste Dennis Nijkamp, Elroy van Seventer en Frank Schipper door blessures en mochten Jeroen van Balen, Stefan van Es en Lester van Kaam niet spelen wegens een schorsing. Ook doelman Stephan van Asperen is niet helemaal honderd procent fit en wacht op een liesoperatie in de winterstop maar kon zaterdag, alhoewel uitvoorzorg, de 90 minuten niet volmaken. Ook eindigde Rozenburg zaterdag weer met 10 man. Na de wissel van Joris van Driel (ziek), Floris van den Heuvel (schouder) en doelman Van Asperen (lies) was coach Dennis Zaal door zijn wissels heen toen ook Mwenya van Kooten er met een knieblessure van af moest. Rozenburg coach Dennis Zaal wilde zich daar achter niet verschuilen. "Absoluut dramatisch slecht. Misschien laten we ons wel meeslepen in het speel van de tegenstander maar we spelen gewoon zwak, voeren de taken niet uit. Ik heb ze nog gewaarschuwd, krijgen we weer een doelpunt tegen en raken we in paniek. Of dat onderschatting is weet ik niet. We hebben dat ook bij andere wedstrijden gezien. Zit in de koppies van die gasten, zo roep je het over jezelf af. Maak me ook wel zorgen op een ander gebied. Het kennelijk een aanslag op de breedte van de ploeg. Er moet er één ziek van af, eentje met een schouder, de blessure van Mwenya van Kooten lijkt in eerste instantie ernstig. We hebben een doelman die problemen heeft met zijn lies die geopereerd moet worden maar dat vol wil houden tot de winterstop. Eerst maar aan herstel gaan denken. Volgende week een bekerwedstrijd, kijken hoe dat gaat lopen. We pakken 3 punten en de rest maar heel snel vergeten."

Rozenburg kwam snel op een 0-2 voorsprong. Al in de 4e minuut was het slecht verdedigen van Bernisse de aanleiding van de eerste treffer. Uit een hoekschop die niet goed werd weggewerkt kon Sander van Pelt de openingstreffer op het bord zetten. Bij Bernisse niet alleen de trainer met een Rozenburg verleden. Ook Samet Bulut heeft Rozenburgse roots, maar groot was zijn inbreng niet. Al na 10 minuten moes Bulut er geblesseerd vanaf. In de 21e minuut stond Lennart Quak aan de basis van de 0-2. Met een prachtige steekpass stuurde hij Onur Zaif de vrije ruimte in en was Bernisse doelman Marcel Kardux voor de tweede maal geklopt. Rozenburg vergat het in die eerste helft af te maken. Nu is niet elk schot tussen de palen een kans, maar de rood gelen hadden er toch zeker een stuk of zeven om de score een nog beter aanzien te geven. Bernisse had niet zoveel kansen nodig voor een doelpunt. in de 25e minuut was het Berry de Ridder die de bal uit het niets zomaar in de kruising krult.

Na de thee bleef Joris van Driel ziek achter in de kleedkamer en mocht Diego Negro zijn opwachting maken voor zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Rozenburg op competitie niveau. Iets wat ook Dennis Vermeer in de 70e minuut ook mocht doen. Rozenburg staat dan al op 1-3 door een eigen doelpunt van Jordy van den Berg. Schrale troost voor de speler van Bernisse als hij de bal niet had geraakt stond Sander van Pelt gereed om het leer in het netje te schieten. Op een nat kil en koud sportpark in Heenvliet lijkt het dan een kwestie van uitspelen. Maar niets was minder waar afgelopen zaterdag. Berry de Ridder mag zijn tweede van de middag maken en als Mwenya van Kooten er vanaf moet met een knieblessure, wordt het nog spannend. Zeker voor de aanhang van de thuisploeg die opeens aan een punten deling denken. Zover kwam het niet maar Bernisse kwam er in die slotfase toch nog heel dichtbij. De gasten uit Rozenburg bleef dat bespaard. Door de winst blijft Rozenburg op de tweede plaats in de rangschikking, met een gat van al 9 punten naar koploper Nieuwenhoorn.