Het zijn van die heerlijke voetbalclichés, uit een ander vaatje tappen, de batterij is weer opgeladen, de neuzen staan weer in de zelfde richting, we spelen nog 16 finales, we zullen met z'n alle wat extra's moeten brengen, we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, we zijn als groep begonnen aan een proces dat heeft tijd nodig.....etc. etc. Maar wat is nu de realiteit. Kansloos tegen Reeuwijk en exit bekertoernooi, verschrikkelijk slecht tegen Bernisse maar ontsnapt aan puntenschade maar wel gewoon op de tweede plaats op de ranglijst, Best of the Rest!

Laten we over de nummer 1 in de derde klasse D maar geen clichés los laten. Nieuwenhoorn is veel te goed voor deze competitie en de KNVB moet nog maar eens nadenken of het wel logies is om ploegen die uit de top van het zondagvoetbal komen en naar de zaterdag willen overstappen in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal te laten beginnen. De amateurs van Feyenoord, een ander voorbeeld, spelen inmiddels in de 2e klasse en staan na 10 wedstrijden op kop ( 30 punten) en verloren nog geen punt dit seizoen. Het zijn niet alleen verloren jaren voor die clubs maar zeker ook voor de ploegen die bij dergelijke clubs zijn ingedeeld, meer dan een vervangende periodetitel is er niet te halen. Natuurlijk begrijpen we dat het niet anders kan, je hebt gewoon pech als je wordt ingedeeld bij zo'n ex topper uit het zondagvoetbal. Maar terug naar Rozenburg. Zaterdag komt Rijnmomd Hoogvliet Sport op bezoek op West en cliché of niet het zal uit een ander vaatje moeten. Maar als we naar de laatste wedstrijden kijken heeft coach Dennis Zaal ook niet zoveel keuzes. Zowel tegen Bernisse als ook tegen Reeuwijk moest Zaal, al dan niet gedwongen, zijn bankzitters inzetten. Als we onze rood gele supportersbril afzetten, niet altijd hoopgevend. Om dan nog maar eens een cliché te gebruiken, daar zagen we veel spelers die het net niet hadden. Wat wel hoopgevend is, waarschijnlijk alleen die dag. Tenslotte staat Rozenburg gewoon op plaats twee.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Het geluk was de laatste weken soms ook wel een beetje aan onze zijde", vertelde de aanvoerder van Rozenburg 30 uur voor de wedstrijd. "Tegen Reeuwijk dan niet maar daar was ik niet bij en kan er niet zoveel over vertellen. Maar als je naar de wedstrijden ervoor kijkt mogen we niet klagen. Op dat geluk kan je niet bouwen, dat houdt ook een keertje op. Rijnmond Hoogvliet is best een fysieksterke ploeg en we zullen ons daar tegen moeten wapenen. We moeten als we mee willen blijven doen de punten pakken. We staan nu tweede en in de 2e periode bovenaan maar zitten zeker niet in een luxe dat we maar even wedstrijdjes winnen. Honderd procent geconsenteerd en de belangen om onze positie te handhaven heel groot. Voor de winterstop nog 3 wedstrijden te gaan en we zullen het van week tot week moeten bekijken. Als ik naar het programma kijk kunnen we bij winst nog goede zaken doen."

Het programma voor 28 november 2015

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Bernisse

HBSS

-

Vlotbrug

Leonidas

-

Zestienhoven

Pernis

-

Nieuwenhoorn

Poortugaal

-

Victoria '04

Rhoon

-

Rockanje

Rozenburg

-

Rijnmond HS

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Sander van Pelt is er tegen RHS zeker niet bij. Stefan van Es terug van een schorsing en aan de achterhoede zal coach Dennis Zaal, als Dennis Nijkamp fit is, niet veel wijzigen daar is geen reden voor. Verder zal het meer dan koffiedik kijken worden we laten ons dit keer verrassen.

Het programma kan een kleine aftekening geven in de ranglijst. Voor Bernisse zal het bij Botlek lastig worden om met punten naar huis terug te keren, alhoewel er moet een moment komen dat ook die ploeg punten gaat pakken. Pernis heeft een lastige opgaaf en ontvangt Nieuwenhoorn. Waar de gasten op het sportpark van Pernis zeker als favoriet zullen starten. De nummers 5 en 6 spelen tegen elkaar, er gaat dus wat gebeuren op de ranglijst. Bij winst kan Rozenburg profiteren.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .