Rozenburg heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Zestienhoven. Bij het elftal van Dennis Zaal was 75 minuten lang niet te zien dat de ploeg de tweede plaats op de ranglijst verdedigde. Pas in het laatste kwartier en na wat wissels kwam er een beetje vuur in het spel van de thuisploeg. Maar uitgespeelde kansen was ook in die fase een ander verhaal. Zestienhoven had aan één doelpunt al vroeg in de wedstrijd genoeg om de 3 punten mee naar Rotterdam te nemen.

 

Het was een bedenkelijk niveau wat de beide ploegen op het kunstgrasveld van sportpark West lieten zien. Misschien doen we met deze uitspraak de Rotterdammers van coach Andre Stafleu wel te kort want Zestienhoven probeerde nog wel te voetballen en was het vooral de thuisploeg die het af liet weten. Aan spelen op kunstgras kan het ook niet liggen dat wel vaker voor deze competitie, dat zal zeker de reden niet zijn geweest. Natuurlijk blijft het spelen op kunstgras bij Rozenburg op een achteraf veldje waar het vooral nat, kil een sfeerloos was. En dat gevoel konden de beide ploegen niet wegspelen. Ook weer het nodige randgebeuren bij de thuisploeg wat kennelijk hoort bij de donkere dagen voor de Kerst. Lester van Kaam is voor Rozenburg (voorlopig?) niet meer beschikbaar, Jeroen van Balen wil niet meer op de linksbackplaats spelen en begon op de bank. En voor doelman Stephan van Asperen was het voorlopig de laatste wedstrijd, hij wordt binnenkort geopereerd aan een liesbreuk. Zelf denkt de doelman er weer snel bij te zijn, maar dat is afwachten.

"Hier ben ik wel ziek van", was de eerste reactie van coach Dennis Zaal. "Ik vind wel dat we de tweede helft hebben rechtgezet wat we de eerste helft hebben nagelaten. Eerste helft was we echt dramatisch. Tweede helft hebben we nog wel laten zien dat we wilde voetballen en als je dan nog een minuut of twintig kan pressen. Maar uiteindelijk nul punten." Natuurlijk was ook de vraag waarom Jeroen van Balen op de bank zat en Lester van Kaam als toeschouwer aanwezig was. "Lester van Kaam is gestopt met voetballen en ook heeft hij zijn activiteiten als trainer bij de jeugd neergelegd. Jeroen van Balen heeft aangegeven niet gelukkig te zijn met zijn positie als linksback, hij wil daar niet meer spelen. Daar zitten dan wat consequenties aanvast. Hij wil op het middenveld en dan kan ik hem wel dwingen op de backpositie, maar daar gaat hij niet beter van voetballen. Hij wil spelen op het middenveld en daar heeft hij een paar spelers voor zich. Dat heb ik hem ook verteld en is dan de bank een logisch vervolg. Jammer want ik denk dat het zeker één van de betere linksbacks in de regio is en voor Rozenburg een toegevoegde waarde. We hebben vandaag weer gezien dat we geen constante ploeg zijn. Dat reken ik mezelf aam dat reken ik de ploeg aan, het randgebeuren van de afgelopen weken helpt ook niet echt mee om goede prestaties neer te zetten. Maar vandaag laten we 3 dure punten liggen dat is duidelijk."

Al na 11 minuten kwam Zestienhoven aan de leiding. Elroy van Seventer kon de snelle Patrick Andrade niet van zich afhouden en ook Rozenburg doelman Stephan van Asperen was een simpele prooi voor de snelle Andrade. Zestienhoven, die dit seizoen onderleiding staat van de oud Feyenoorder André Stafleu, was scherper en feller aan het duel begonnen. Rozenburg kon daar weinig of niets tegenoverstellen. Rozenburg heeft wel wat dreiging, zeker met Floris van den Heuvel, maar het rendement is vaak en zeker afgelopen zaterdag nihil. Het duurde tot de laatste minuut in de eerste helft voor de thuisploeg echt een keertje gevaarlijk werd. Floris van den Heuvel raakte de paal, uit een moeilijke hoek, nadat hij de verdedigers van Zestienhoven te snel af was. Die verdedigers hielpen de bijna 40 jarige doelman Remko Tilmans nog wel op de lijn zodat de gelijkmaker achterwege bleef. Het was allemaal niet genoeg en coach Dennis Zaal bracht Selim Su in de 2e helft voor Floris van den Heuvel. Veel maakte dat allemaal niet uit voor de thuisploeg. Su is dan wel wat fysiek sterker dan Van den Heuvel maar had vooral in het begin van de 2e helft weinig oog voor zijn medespelers. Het duurde tot de laatste 20 minuten voor dat Rozenburg echt pressie ging spelen. Leon Nigg en Stefan van Es werden naar de kant gehaald en kwamen Isa Fahkri en Jeroen van Balen in het veld. De verdedigende stellingen werden verlaten en speelde Rozenburg één op één achterin en met een mannetje meer op het middenveld had Zestienhoven het dan toch nog even moeilijk op een steeds donkerder wordend sportpark West. Veel leverde de inspanningen van de thuisploeg niet meer op, of het moet een kopbal op de lat van Sander van Pelt zijn geweest. Alle goede bedoelingen ten spijt verloor Rozenburg 3 kostbare punten in de race om een periodetitel. Die 2e periode is inmiddels ver uitzicht en ook duikelde Rozenburg naar de 5e plaats op de ranglijst.  

  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .