De mooie dingen gaan vaak snel voorbij. Vaak denken we ook dat we het mooiste al hebben gehad. Op sportpark West zullen dat ongetwijfeld de jaren van de 'Gouden Generatie zijn', maar dat zijn zo langzamerhand herinneringen voor oude mannen. Maar hoe zit dat dan dit seizoen op sportpark West. Als je naar de koploper kijkt, kansloos voor het kampioenschap. Maar we herhalen het dan nog maar een keer, Nieuwenhoorn is van de buiten categorie dit seizoen zeker voor de 3e klasse. Als we naar de rest van de ploegen kijken gaat het zo slecht nog niet en moet misschien het mooiste nog komen.

Misstapjes

datum

thuis

 

uit

Uitsl.

05-09-2015

Victoria'04

-

Rozenburg

2 - 0

12-09-2015

Rozenburg

-

Vlotbrug

3 - 2

19-09-2015

Pernis

-

Rozenburg

2 - 2

26-09-2015

Rozenburg

-

Poortugaal

3 - 2

03-10-2015

Nieuwenhoorn

-

Rozenburg

4 - 2

10-10-2015

Rozenburg

-

HBSS

0 - 1

17-10-2015

Rhoon

-

Rozenburg

2 - 3

31-10-2015

Rozenburg

-

Leonidas

2 - 1

07-11-2015

Rozenburg

-

Botlek

2 - 1

14-11-2015

Bernisse

-

Rozenburg

2 - 3

28-11-2015

Rozenburg

-

Rijnmond HS

0 - 3

05-12-2015

Rockanje

-

Rozenburg

0 - 3

12-12-2015

Rozenburg

-

Zestienhoven

0 - 1

Hoe je het ook wendt of keert er zaten een paar misstapjes in de eerste seizoenshelft. Vooral tegen Rijnmond Hoogvliet Sport ging het helemaal mis. Het was een wedstrijd waar er overgeschakeld werd van 4-3-3 naar 4-4-2 en dat pakte verkeerd uit. in plaats van de deur op slot stond de deur wagenwijd open en na 5 minuten lagen er al 2 in het netje, nog geluk dat er één door de scheidsrechter werd afgekeurd. Het makkelijks is om daar het systeem de schuld van te geven, en dat is de verantwoording van de coach. Maar er waren zeker verzachtende omstandigheden. Ook in de bekerwedstrijd, de wedstrijd er voor, uit tegen Reeuwijk ging het mis (3-0) en toen speelde Rozenburg in het vertrouwde systeem. Als coach Zaal niets had gedaan hadden we ons zeker afgevraagd of er nog meer in zijn boekje stond dan 4-3-3. Dure punten waren het vooral tegen HBSS en Zestienhoven. Beide wedstrijden werden met 0-1 verloren en ook nog op het eigen sportpark West. En in beide wedstrijden was het zeker niet nodig. Voor 'als en dan' kopen ze op West niet veel, maar die 6 punten doen zeer. Hopelijk blijven het misstapjes en krijgt het geen fatale gevolgen aan het einde van het seizoen.

Nacompetitie

De nacompetitie lijkt zeker niet onbereikbaar voor Rozenburg. Vorig seizoen had de ploeg, toen onderleiding van Rob Vuik, net als nu onder Dennis Zaal 22 punten en behaalde de nacompetitie. Het doelgemiddelde was iets beter + 4 (26-24) tegen 0 (23-23) nu. Rozenburg heeft wel degelijk een ploeg om mee te spelen om de prijzen maar zal het zuiniger moeten zijn met puntverlies en vooral het maken van doelpunten lijkt wat stroef te verlopen alhoewel in de statistiek nog steeds 1.7 doelpunt per wedstrijd. Maar ploegen als Botlek, Rhoon, Leonidas, Vlotbrug en natuurlijk Nieuwenhoorn scoorde meer. Krijgt Rozenburg dan te veel doelpunten tegen? Ja, op papier een verdediging waar elke derdeklasser jaloers op kan zijn. Maar in de praktijk veel minder stabiel dan het lijkt of zou moeten. Er zullen redenen voor zijn, zeker als we na elke competitiewedstrijd naar de doelman, Stephan van Asperen, van Rozenburg luisteren. Maar de stand verteld een ander verhaal.

Hoe doen de nieuwe spelers het

Sander van Pelt en Dennis Nijkamp, van Nieuwenhoorn gekomen, hebben een vaste basisplaats in het team van Dennis Zaal. De van Brielle gekomen Floris van den Heuvel mag ook meestal rekenen op een basisplaats. Een talent die nog wat moet wennen aan het grote mannen voetbal. Als het rendement van Van den Heuvel omhoog gaat en alles in het teken van voetbal komt te staan, een speler die het ver kan gaan schoppen. Joris van Driel, ook van Brielle, heeft nog niet veel speelminuten gekregen van de technische staf. Ook Frank Schipper, veel geblesseerd, heeft nog niet veel minuten kunnen maken in het eerste team van Rozenburg. En dan Rozenburger Selim Su terug op het oude nest. Weinig minuten in de eerste helft van dit seizoen, misschien wel de enfant terrible van Rozenburg, maar wel in de positieve zin. De trainer die de juiste snaar weet te raken of kan leven met de gebruiksaanwijzing, kan er plezier aan beleven.

Aan de horizon gloort de 2e klasse

Alles in het teken van het team en de club, alleen dat telt. Hoe moeilijk het ook soms is, de focus moet op de tweede helft van de competitie. Daar liggen de kansen voor de toekomst en vooral daar gloort aan de horizon de 2e klasse. Het doel heiligt de middelen en het doel is promoveren als we alle gesprekken die we voerden met trainers en spelers goed interpreteren. Of is dit ook praat voor oude mannen net als, zoals vroeger wordt het nooit meer, wedstrijden tegen Noordwijk, Quick Boys en IJsselmeervogels....... Maar de realiteit voor het vlaggenschip van West is 23 januari 2016 de start van de 2e competitie helft de dag waarop in Hellevoetsluis Vlotbrug aan de zegekar moet worden gebonden. Niets meer en niets minder.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .