Of de rust is teruggekeerd op sportpark West is voor de wedstrijd van zaterdag tegen Poortugaal van minder belang. De selectie van Dennis Zaal moet maar één ding voor ogen hebben en dat is winst. Alle neuzen de zelfde richting op. Niets belangrijker dan de club en dat moet in deze fase voor iedereen gelden. Ook een fase waar punten belangrijker zijn dan de manier waarop. De selectie is smal en alle spelers die er nu staan moeten er ook staan. Rozenburg heeft zich uitgesproken en de weg is bepaald, nu tijd voor de invulling om er weer geen verloren jaar van te maken. En dat moet niemand willen.

 

De afgelopen drie wedstrijden werden punten gemorst en aan die reeks moet een einde komen in Poortugaal. Makkelijk zal dat niet worden want ook voor Poortugaal is het langzaam vijf voor twaalf. De tegenstander van zaterdag bevindt zich net boven de rode streep op de ranglijst. Ook daar zal van mooi voetbal geen sprake meer zijn. Het zal een wedstrijd worden waar de mouwen moeten worden opgestroopt, ook met dit weer. Knokken voor elke vierkante meter. Bij verlies van de Rood Gelen in en bij Poortugaal zal er een ander scenario gaan gelden en zal de ploeg naar beneden moeten gaan kijken. Zeker met de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn, op het programma na de wedstrijd tegen Poortugaal, in het verschiet. Natuurlijk kan Rozenburg alle pijlen nog richten op de 3e periode. Zeker nu de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn nog meetelt voor periode twee. Maar zo hoog mogelijk eindigen kan Rozenburg ook in de nacompetitie brengen en waarom niet ingezet op twee fronten. Niet alleen een overwinning voor het moreel, maar gewoon om mee te doen voor de 2e plaats.

Kenan Yilmaz

"We zijn aangekomen in de periode waar de prijzen verdeeld worden. Punten pakken is dan ook het belangrijkste voor dit moment. We moeten realistisch zijn, na Poortugaal komt Nieuwenhoorn en daar kunnen we alleen bonuspunten halen. Tegen Poortugaal verliezen en tegen Neuwenhoorn punten pakken is verkeerde energie. Het zal niet makkelijk worden, dat is het dit seizoen voor ons sowieso niet. Ook Poortugaal heeft de punten meer dan nodig. De selectie is smal geworden we moeten zuinig zijn met de beschikbare spelers. Kaarten oplopen moet worden vermeden, maar spelers moeten er niet mee in hun hoofd rondlopen. Hopen dat we kunnen aantonen dat alle neuzen weer in de zelfde richting staan. Punten brengt nog meer rust en vooral vertrouwen."

Het programma voor 13 februari 2016

Thuis

 

Uit

HBSS

-

Botlek

Nieuwenhoorn

-

Rijnmond HS

Pernis

-

Leonidas

Poortugaal

-

Rozenburg

Rockanje

-

Zestienhoven

Victoria '04

-

Bernisse

Vlotbrug

-

Rhoon

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Vince Lissenberg zal niet meer voor de selectie in aanmerking komen. De verdediger heeft er zelf voor gekozen om het seizoen in het 2e elftal af te maken. Leon Nigg heeft nog niet getraind en is nog geblesseerd. Dennis Nijkamp ontbrak wegens ziekte afgelopen donderdag. Er zijn nog al wat vraagtekens als we aan koffiedik kijken willen doen. Is de nood al hoog of blijft assistent-trainer Dave Zaal op de bank. Gaat Frank Schipper minuten krijgen? Wie gaat het doel verdedigen en is Stephan van Asperen weer voldoende fit na zijn liesbreukoperatie of kiest Dennis Zaal toch voor Silvio Spiessens?.

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen/Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Dennis Nijkamp, Stefan van Es, Elroy van Seventer en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Onur Zaif.  

  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 8th. .