Het doel was een goed begin van de derde periode en kon coach Dennis Zaal tevreden zijn met het resultaat afgelopen zaterdag op sportpark Harga. Tegen HBSS scoorde Rozenburg vier keer en behaalde een makkelijke overwinning. Na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord. Er had voor de bezoekers nog wel meer ingezeten maar ook HBSS had kansen op meer dan het cadeautje van Rozenburg doelman Silvio Spiessens.

Als het over cadeautjes gaat kreeg Rozenburg wel de mooiste, daar zat zelfs al een strik omheen en wilde HBSS middenvelder Rick van der Vorst zelf wel de slingers ophangen. Op het middenveld stuurde hij Lennart Quak de vrije ruimte in. Quak eerst nog wat verbaasd over de bal van Van der Vorst, Quak had echt een ander shirt aan, kon vrij opstomen naar HBSS doelman Hasan Abaka. Oog in oog met de sluitpost van HBSS maakte de Rozenburgse spits geen fout pakte het cadeautje rustig uit en stond de 0-1 op het bord. Een paar minuten later kreeg HBSS de kans om partijen weer op gelijke hoogte te brengen toen de aanvoerder van HBSS Leon Roozen zijn inzet van paal tot paal zag rollen maar het leer niet over de lijn wilde en bleef de 0-1 op het bord. Rond het half uur kwam Rozenburg op 0-2. De goed spelende Floris van den Heuvel was er op links langs en Onur Zaif kon er zo tegenaan lopen. "Zo willen we Floris graag zien spelen", was Dennis Zaal tevreden over het spel van zijn vleugelaanvaller. Overigens vond de trainer/coach het een matige wedstrijd met zo hier en daar wat cadeautjes. Daar mee zal Dennis Zaal ongetwijfeld ook het doelpunt van HBSS hebben bedoeld. Bij een ogenschijnlijk simpele bal van de zijkant hoog in het strafschopgebied van Rozenburg twijfelde doelman Silvio Spiessens en leek de doelman te wachten op de stuit. Dat was de Dennis Thienpondt niet van plan en zette de riststand op het bord, 1-2.

In de tweede helft werden de ruimtes wat groter kregen beide ploegen kansen maar was Rozenburg trefzekerder. Rozenburg had Frank Schipper voor Onur Zaif in het veld gebracht om nog meer snelheid in het spel te brengen. Schipper, die tegen Nieuwenhoorn een prima invalbuurt had, wilde het eerste kwartier van die tweede helft te veel forceren maar naarmate de tweede helft vorderde meer in dienst van het team. Het vierde doelpunt van Rozenburg was daar een voorbeeld van. In de 78e minuut was Frank Schipper langs zijn tegenstander en kon alleen op de doelman af. In een riante scoringspositie zag hij toch de achter de bal blijvende Floris van den Heuvel in een nog betere positie en mocht Van den Heuvel zijn doelpuntje maken. Daarvoor had Lennart Quak al zijn tweede van de middag gemaakt. Dennis Nijkamp stuurde Quak van eigenhelft weg weer alleen op de doelman af. Ook dit keer was er geen houden aan voor HBSS sluitpost Hasan Abaka. Rozenburg naar een simpele overwinning in een matige wedstrijd. "Ik vond het van beide kanten matig", was Rozenburg coach Dennis Zaal wel tevreden met de uitslag maar minder met het vertoonde spel. "In de tweede helft lagen er misschien nog wel kansen waar we geen gebruik van maakte. De linies lagen ook verder uit elkaar. Maar het doel was goed starten in de derde periode en dat hebben we gedaan. De eerste helft hadden we ook wel wat moeite met de hoge ballen. Als ik verdedigend kijk vind ik Rick Tas met de week beter gaan spelen. Hij is wat fitter en voerde zijn taken naar behoren uit. Die groeit met de week, mooi om te zien." Rozenburg kijkt na de overwinning van zaterdag duidelijk weer omhoog. Een afgetekende overwinning waar niet zo heel veel op af te dingen was. Voor HBSS wordt het toch wat somberder om uit de degradatie zone te komen, zeker nu Rockanje en Bernisse weer een puntje hebben gepakt. Voor de coach van HBSS, Marvin Janssen,en zijn ploeg wacht aanstaande zaterdag de ongetwijfeld beladen wedstrijd in en tegen Rockanje.