Zowel Rhoon als ook Rozenburg zijn met een overwinning begonnen in de 3e periode. Rhoon heeft al een prijs, de vervangende 2e periode, maar is wel samen met Vlotbrug in de race voor best of the rest. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Kan Rozenburg, thuis tegen Rhoon, het goede spel van de wedstrijd tegen HBSS voortzetten? Maar Rhoon is geen HBSS en Rozenburg staat dan wel op kop in de 3e periode maar er is in die 3e periode pas één wedstrijd gespeeld. Of deze stand al iets zegt over het krachtsverschil?

 

Als de eerste klap een daalder waard is, heeft Rozenburg die uitgedeeld afgelopen week in Schiedam waar het won met 1-4. Rhoon won ook met die cijfers van de Schiedammer. Rhoon toch altijd een speciale wedstrijd, geen derby geen klassieker maar toch altijd een wedstrijd waar druk opstaat. In de heenwedstrijd won Rozenburg. Een wedstrijd met een verhaal en als we dat samen moeten vatten kwam Rozenburg gelukkig aan de punten met de winnende treffer van Rozenburg in de allerlaatste minuut van de blessuretijd. Voor de neutrale toeschouwer kreeg Rozenburg te veel maar doelpunten tellen en als je er meer scoort dan de tegenstander krijg je er ook eens 3 punten voor. Voor Rhoon zullen het ongetwijfeld gestolen punten zijn en of Rhoon de gestolen punten weer komt terughalen?

Kenan Yilmaz

"Het wordt zeker een andere wedstrijd dan die van afgelopen week tegen HBSS. Rhoon is een heel anders voetballende ploeg. Ook de doelpunten zullen niet zo makkelijk vallen. We hebben het in eigen hand, en door te winnen houden we dat ook. Rhoon heeft al een vervangende titel dus die druk is er voor Roon af. Verwacht niet dat Rhoon met de handrem er op gaat spelen en alles op de nacompetitie zet, daar is het de ploeg niet naar. Rhoon komt voor de winst kunnen lekker vrij voetballen en wij moeten. We moeten het echt van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, Nieuwenhoorn krijgen we niet meer dit seizoen en tegen de andere ploegen hebben we gewoon een kans en zijn we minimaal gelijkwaardig. We zullen er moeten staan, we hebben ons zelf in deze positie gemanoeuvreerd."

Ondanks dat de aanvoerder er volgend seizoen niet meer bij is hebben we met hem toch nog even vooruit gekeken naar het volgende seizoen en de eventuele versterkingen. " Er zijn 3 mogelijkheden voor Rozenburg in de toekomst. We promoveren dit seizoen en spelen volgend seizoen in de 2e klasse waar als je er dan in blijft een prima prestatie neerzet. Of die promotie moet volgend seizoen gebeuren en staat er gelijk druk op dat seizoen. En een drama scenario is natuurlijk nu promoveren en er volgend seizoen weer uitvliegen. Maar genoeg over de toekomst. We moeten van week tot week kijken en vooral winnen en nog niet te veel met volgend seizoen bezig zijn. Dit seizoen liggen er ook kansen en die moeten we benutten."

Het programma voor 12 maart 2016

Thuis

 

Uit

Bernisse

-

Pernis

Botlek

-

Leonidas

Rijnmond HS

-

Vlotbrug

Rockanje

-

HBSS

Rozenburg

-

Rhoon

Victoria '04

-

Nieuwenhoorn

Zestienhoven

-

Poortugaal

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Rozenburg heeft geen schorsingen en is alleen Onur Zaif licht geblesseerd, overgehouden aan de wedstrijd tegen HBSS. Veel zal Rozenburg coach Dennis Zaal niet wijzigen aan de opstelling, daar zijn geen redenen voor. Als doelman Stephan van Asperen weer fit is zal hij ongetwijfeld het doel weer gaan verdedigen. Silvio Spiessens heeft het geweldig gedaan de afgelopen wedstrijden, maar we verwachten dat Dennis Zaal voor de ervaring zal kiezen met de wetenschap dat hij een prima stand-in op de bank heeft. Frank Schipper zal ongetwijfeld de plaats innemen van de licht geblesseerde Zaif als Zaal besluit Zaif op de bank te houden.

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Dennis Nijkamp, Stefan van Es, Elroy van Seventer en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Frank Schipper.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .