Rozenburg is na het verlies tegen Rhoon gebombardeerd tot een ploeg die afhankelijk is van de uitslagen van andere. Tegen Rhoon heeft de ploeg niet kunnen overtuigen om nog serieus een gooi te doen naar de 3e periode. Nu is het in de 3e klasse D zeker zo dat iedereen van iedereen kan winnen en de kansen nog niet helemaal tot nul zijn gereduceerd. Afhankelijk van andere zijn is nooit fijn, zoals Rozenburg doelman Stephan van Asperen het na de verloren wedstrijd tegen Rhoon verwoordde.

Maar voor het huidige Rozenburg is naar andere kijken eigenlijk het hele seizoen al niet aan de orde. De ploeg van Zaal zal eerst zelf moeten winnen en dat is al lastig genoeg.

Zaal heeft een waslijst aan vraagtekens voor de wedstrijd tegen Leonidas. Niet om zich op voorhand achter te verschuilen maar wel een feit. In de heenwedstrijd op West won Rozenburg door doelpunten van Sander van Pelt (penalty) en een kopbal van Vince Lissenberg met 2-1. Een wedstrijd waar Leonidas de wedstrijd met 10 man eindigde en Rozenburg een half uur lang die veldmeerderheid niet of nauwelijks kon uitbuiten. Maar dat was toen en nu is anders. Rozenburg staat nu op plaats 8 op de ranglijst maar het gaatje naar de nummer 3 Vlotbrug, de plaats die in aanmerking komt voor een vervangende periode van de kampioen, is maar 3 punten. Met het doelsaldo van + 2 moet de ploeg van Zaal altijd wel een puntje meer hebben, dan anderen. Maar kijken naar andere is eigenlijk niet aan de orde, alhoewel Rhoon en Botlek tegen elkaar spelen op De Omloop in de Albrandswaard. En toevallig of niet, Pernis en RHS elkaar treffen op De Loswal in Pernis. Ploegen die boven Rozenburg staan en onmogelijk allemaal kunnen winnen. Rozenburg dus gewoon in de wachtkamer maar winst tegen Leonidas aan het Erasmuspad is dan wel een vereiste, en geen eenvoudige opgaaf. Zeker als je de waslijst aan zieke en geblesseerde spelers in ogenschouw neemt.

Kenan Yilmaz

"Het wordt meer dan lastig zaterdag tegen Leonidas. Zelf heb ik wat last van mijn kuit en nog maar de vraag of ik morgen kan spelen. We hebben op dit moment veel pijntje, schorsingen en blessures en de selectie is te smal omdat goed op te vangen. Gelukkig is Leonidas een voetballende ploeg en wat minder fysiek dan Rhoon afgelopen zaterdag. Hopen dat de zieken van deze week kunnen spelen, anders wordt het echt puzzelen voor de technische staf. Het zal dan overleven worden."

Het programma voor 19 maart 2016

Thuis

 

Uit

HBSS

-

Zestienhoven

Leonidas

-

Rozenburg

Nieuwenhoorn

-

Rockanje

Pernis

-

Rijnmond HS

Poortugaal

-

Bernisse

Rhoon

-

Botlek

Vlotbrug

-

Victoria '04

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Bij Rozenburg ontbreekt in ieder geval Dennis Nijkamp wegens een blessure en is Lennart Quak geschorst. Ook Leon Nigg heeft niet getraind van de week en is het meespelen van doelman Stephan van Asperen meer dan twijfelachtig. Knieblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Rhoon. Assistent-trainer Dave Zaal zal ongetwijfeld in de basis staan, zoveel mogelijkheden zijn er niet voor coach Dennis Zaal. Hij zal ongetwijfeld vanavond nog wel een uurtje naar het plafond moeten staren om wat uit de hoge hoed te toveren. Voor Rozenburg te hopen dat het allemaal mee gaat vallen. Een dagje afwachten hoe het gaat met de zieke en lichtgeblesseerden. Moeilijk om in te schatten wie er uiteindelijk in de basis staan.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Stefan van Es, Dave Zaal, Elroy van Seventer en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz/Onur Zaif, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Floris van den Heuvel, Selim Su en Frank Schipper.  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .