Het had een wedstrijd kunnen zijn waar twee ploegen om de tweede plaats zouden moeten strijden. Maar in plaats van de strijd der giganten voor de plaats van the best of the rest, lijkt het een wedstrijd tussen ploegen die de boot hebben gemist en erg afhankelijk zijn geworden van de resultaten van anderen. In de derde periode zijn de beide kemphanen van aanstaande zaterdag ook al niet goed gestart. Rozenburg heeft daar 3 punten op plaats 11 en Botlek kijk, na drie wedstrijden op rij te hebben verloren, nog uit naar het eerste puntje en staat op de laatste plaats in die derde periode.

 

Natuurlijk is er in theorie nog van alles mogelijk voor zowel Botlek als ook voor Rozenburg, goed voor de supporters die daar nog in geloven. Maar in de praktijk lijkt het voor beide ploegen toch uit te draaien op een verloren seizoen. Zeker voor de ploeg die zaterdag op sportpark De Brug in Spijkenisse met lege handen staat. Of er bij de beide ploegen nog wordt gedacht aan het vorige seizoen waar Botlek in de eerste ronde Rozenburg de das om deed in de nacompetitie? Thuis won Rozenburg maar in Spijkenisse verloor de ploeg kansloos. In de heen wedstrijd van deze competitie won Rozenburg van Botlek. Een wedstrijd waar er een scheidsrechter was die met kaarten strooide en waar daardoor Rozenburg eindigde met 9 spelers en Botlek met 10. Waar na 90 minuten 2-1 op het scorebord stond door doelpunten van Lennart Quak en Floris van den Heuvel voor Rozenburg en Julien Gret voor Botlek. Zaterdag een wedstrijd waar de verliezer wel eens een streep door dit seizoen kan gaan zetten, of zijn er dan toch nog kansen voor de beide ploegen om zich te mengen voor plaatsen in de nacompetitie? In Hellevoetsluis kan Nieuwenhoorn in de uitwedstrijd tegen Vlotbrug kampioen worden. Daar zal wel een feestje worden gevierd, alhoewel Vlotbrug dat ongetwijfeld nog een weekje wil uitstellen. In de degradatiezone is er een duel tussen Rockanje en Poortugaal. Als Rockanje thuis verlies van Poortugaal lijkt ook daar het doek langzaam te vallen. HBSS zal het moeilijk krijgen tegen RHS, die nog mogelijkheden ziet voor de derde plaats met een eventuele nacompetitie. En of Bernisse er nog in gelooft in de wedstrijd tegen Rhoon?

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Voor we over kansen en prijzen gaan praten, hebben we wel wat goed te maken. Dat moet in de koppetjes zitten. De drama pot die we bij Leonidas hebben neergezet moeten we uitwissen, dat zijn we aan alles en iedereen van Rozenburg verplicht. Hoe het verder verloopt zien we dan wel weer. In theorie is er nog van alles mogelijk. Dat roepen we al een paar weken maar dat moeten we dan ook laten zien daar aanspraak op te willen maken. Botlek zit in een zelfde situatie dus kan wel een mooie en spannende wedstrijd worden. Maar eerst winnen daarna kunnen we verder praten."

Het programma voor 19 maart 2016

Thuis

 

Uit

Bernisse

-

Rhoon

Botlek

-

Rozenburg

Rijnmond HS

-

HBSS

Rockanje

-

Poortugaal

Victoria '04

-

Leonidas

Vlotbrug

-

Nieuwenhoorn

Zestienhoven

-

Pernis

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Bij Rozenburg ontbreekt in ieder geval Dennis Nijkamp wegens een enkelblessure. Doelman Stephan van Asperen lijk nog niet hersteld van een knieblessure en spelen meer dan twijfelachtig. Ook Frank Schipper is niet fit en zal waarschijnlijk niet spelen.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Stefan van Es, Dave Zaal, Elroy van Seventer en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Onur Zaif.  

Foto uit de heenwedstrijd op sportpark West. Doelman Stephan van Asperen zal er zaterdag waarschijnlijk niet bij zijn.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 11th. .