Als je naar de stand op de ranglijst kijkt niet eens een makkie voor de bewoners van sportpark West. Het Bernisse van Ronard Venekamp komt op bezoek. Bernisse staat op de laatste plaats en zal niet veel aanspraak op meer kunnen maken. Dat wil niet zeggen dat Bernisse op voorhand komt voor een nederlaag. Voor Rozenburg een wedstrijd zoals alle andere met maar één tegenstander, dat is onderschatting.

 

Het spel van vorige week gaf wel weer hoop. De uitslag wat minder. Rozenburg heeft het daar, bij Botlek in Spijkenisse, vooral in de slotfase weggegeven. De uiteindelijke 2-2 was wel een uitslag die de verhoudingen in het veld weergaven. Maar vasthouden aan het voetbal en optrekken aan de tegenstander en de mogelijkheden, moet hoop geven op West op een mooie afsluiting van dit seizoen. Praten over prijzen is niet meer aan de orde, alhoewel er natuurlijk in theorie nog wel kansen zijn. Rozenburg kampt met een smalle selectie en dat wordt aanstaande zaterdag nog maar eens extra duidelijk. Vooral verdedigend kent de ploeg van Zaal afwezigen. Toeval of niet ook in de heenwedstrijd tegen Bernisse had Rozenburg verdedigend personele problemen. Ook in die wedstrijd moest de trainer het stellen zonder Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. Rozenburg eindigde zelfs nog met 10 man omdat er zoveel blessures waren dat wisselen niet meer was toegestaan. Rozenburg won wel met 2-3 maar het werd nog spannend in de slotfase. Als we naar het programma kijken lijkt de strijd om de 3e periode en de hoogste op de ranglijst die in aanmerking komt voor de vervangende titel van de kampioen te zijn losgebrand, en ze kunnen niet allemaal winnen. Wat een rare competitie is de derde klasse D. Kan een ploeg op de 9e plaats, Rozenburg, dan toch nog gaan meedoen?

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"We mogen zeker niet zo slap beginnen als in de uitwedstrijd. Daar wonnen we nog wel maar de manier waarop was niet best. Voor Bernisse zal het toch nog wel een speciale wedstrijd zijn. De trainer kent ons natuurlijk goed. Verder moeten we het laten zien aan ons publiek. Niet meer praten over misschien nog een mogelijkheid voor een prijsje. Gewoon spelen en winnen. Geen woorden maar daden. We moeten de wedstrijd ingaan als of de koploper op bezoek komt. We hebben wat problemen met de bezetting maar dat is ook goed voor sommige jongens die nu zeker de kans krijgen zich te laten zien en veel wedstrijdritme op kunnen doen. Goed voor de ontwikkeling van spelers. Rick (Tas red.) is zo'n speler die zijn kansen met beide handen aangrijpt en zich sterk ontwikkeld. Maar zaterdag winnen dat zijn we aan alles en iedereen van Rozenburg verplicht. En vooral tot de laatste minuut gaan, anders komen we in de problemen dat heb je in de uitwedstrijd gezien."

Het programma voor 9 april 2016

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Zestienhoven

HBSS

-

Victoria '04

Leonidas

-

Vlotbrug

Pernis

-

Rockanje

Poortugaal

-

Nieuwenhoorn

Rhoon

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

Bernisse

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Elroy van Seventer is geschorst en dat maakt de keuze voor coach Dennis Zaal er niet ruimer op. Naast keeper Stephan van Asperen, Dennis Nijkamp, Leon Nig en Frank Schipper? personele problemen dus in de toch al smalle selectie van Rozenburg. Ook Rozenburg 2 speelt nog voor handhaving en zullen ook daar de manschappen nodig zijn in een uitwedstrijd tegen Heinenoord. Het ligt niet voor de hand Maik den Ouden dan ook probleemloos de taken van de geschorste Elroy van Seventer zal overnemen. We verwachten een nog verder inzakkende Kenan Yilmaz als vierde verdediger en Onur Zaif van de rechterflank nu meer centraal naast Yilmaz op het middenveld. In de praktijk meer een 3-4-3 systeem dan een 4-3-3 opstelling. Maar misschien heeft Dennis Zaal een heel ander oplossing achter de hand. We laten ons verrassen.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Stefan van Es, Dave Zaal en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Onur Zaif, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Selim Su.  

Foto: Onur Zaif terug naar het middenveld?

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 11th. .