Bernisse vierde het gelijke spel als een kampioenschap en de Rood Gelen maakte dat feestje allang niet meer mee en zaten ergens in een muisstille kleedkamer. Het was een matige vertoning op sportpark West en dat predicaat matig moet misschien nog wel worden vervangen door bar slecht. Bernisse, de rode lantaarndrager, kon je dat niet kwalijk nemen. De ploeg van Ronard Venekamp presteerde naar vermogen en steeg misschien wel boven zichzelf uit. Maar wat Rozenburg liet zien was ver, heel ver onder de maat.

Uiteindelijk mocht Rozenburg nog blij zijn met dat ene puntje. In de slotfase kreeg Bernisse nog de meeste kansen op de 3 punten. In een wedstrijd waar Rozenburg het beschadigde blazoen moest oppoetsen stond de ploeg al binnen 4 minuten op een achterstand. Ricardo Schefferlie was de maker en het was gelijk de eerste keer van de middag dat het er verdedigend niet sterk uitzag. Verzachtende omstandigheden zijn dan misschien nog dat de voorzet erg veel weg had van buitenspel. Coach Dennis Zaal had door de vele blessures, voorral in de verdediging, weer een beroep moeten doen op assistent Dave Zaal. De routinier speelde een matige wedstrijd, vooral doordat hij te veel bezig was om de ploeg over het dode punt heen te helpen. OOk had Zaal Maik den Ouden teruggehaald van Rozenburg 2 als vervanger voor de geschorste Elroy van Seventer. Rozenburg herstelde het missertje vrij snel in de wedstrijd en leek het erop dat het toch nog een makkelijk middagje zou worden op sportpark West. In de 17e minuut kwam Rozenburg langszij. Bij een overtreding in de zestien liet scheidsrechter Korbee doorspelen en was het Floris van den Heuvel die een perfecte voorzet gaf aan de helemaal vrij gelaten Sander van Pelt bij de tweede paal, 1-1. Wie dacht dat Rozenburg nu orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. Nog geen 7 minuten na de gelijkmaker kwam Bernisse weer aan de leiding en zag het er verdedigend weer niet al te sterk uit. Op de linkerkant was er ruimte voor Bernisse voor een voorzet en Ricardo Schefferlie kon de tweede treffer van de middag aanteken. Het werd ook langzaam een wedstrijd waarin je als toeschouwer moet hebben gedacht dat de KNVB weer een 5e klasse had ingevoerd en je keek naar een wedstrijd in de kelder van die klasse. Bernisse valt daar niets te verwijten die speelde naar vermogen maar Rozenburg zakte meer en meer ver door de ondergrens. Vlak voor de thee bracht Floris van den Heuvel de partijen weer op gelijke hoogte. Een schot dat nog een beetje van richting werd veranderd door Roman Pardon was voor Bernisse doeman Marcel Kardux kennelijk niet te stoppen.

Ook in de tweede helft werd het er voor het publiek niet fraaier op. Alhoewel Rozenburg snel op voorsprong kwam. Een voorzet van Floris van den Heuvel was het Sander van Pelt die de tweede van de middag kon maken. Bijna een kopie van de eerste treffer van Sander van Pelt. Bernisse wilde niet naar de slachtbank, zeker niet tegen Rozenburg. Na 9 minuten in de tweede helft kreeg de ploeg de hulp van Rozenburg doelman Silvio Spiessens. De Rozenburg doelman zette de muur knullig neer en liep ook nog eens weg uit de hoek die voor de keeper moet zijn. Aanvoerder Niels Molendijk van Bernisse pakte het cadeautje uit en zorgde voor de 3-3. Het werd een beetje hotseknotsebegoniavoetbal, om eens een uitspraak van voetbaltrainer Bert Jacobs te gebruiken. Nog wat balletjes van de lijn aan beide zijde en de grootste kansen voor Bernisse om in de slotfase de overwinning te pakken. Een overwinning die dan niet eens geflatteerd zou zijn geweest. Zo ver kwam het niet en was Bernisse blij met het punt. En Rozenburg likt de wonden en uiteindelijk is het dan toch de smalle selectie die de Rood Gelen parten speelt. Alhoewel het team wat zaterdag in het veld stond in staat moest worden geacht om Bernisse alle hoeken van het veld te laten zien. Het liep even anders en mocht vooral Rozenburg nog blij zijn met een punt.