Waarschijnlijk tot het laatste fluitsignaal van deze competitie geklonken heeft zullen de rekenaars en de optimisten blijven zoeken naar dat ene kleine kansje dat er misschien nog is voor het behalen van de nacompetitie. Groot is de kans niet en reëel eigenlijk ook niet, maar als alle sterren in de gunstige stand staan is er toch nog een mogelijkheid om de competitie nog een vervolg te geven. Voor die mogelijkheid zal Rozenburg in ieder geval moeten winnen.

 

Tegenstander Rijnmond Hoogvliet Sport heeft vorige week de 3e periode veroverd en heeft dit seizoen in ieder geval een prijs. Het zou dus een leuke wedstrijd kunnen worden waar het voetbal de boventoon voert. Voor Rozenburger Leon Nigg een weerzien met oude bekende, een groot deel van zijn voetballoopbaan speelde zich af aan de Botreep in Hoogvliet. Rozenburg verloor de heenwedstrijd op sportpark West met 0-3. Rozenburg kwam er in die wedstrijd niet aan te pas. Vooral aanvallend was RHS sterk op West. Wordt er door de kenners nog al eens beweerd dat RHS verdedigend wat minder is verteld de stand op de ranglijst iets anders. Na Nieuwenhoorn en Victoria heeft de minst gepasseerde verdediging met een zeer ervaren doelman, Arjan Jongerius, als slot op de deur.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"Ja, natuurlijk weet ik ook dat er nog een theoretische kans is voor de nacompetitie. Maar eerst maar eens winnen dat wordt al lastig genoeg. RHS zal in de flow willen blijven en met een overwinning de nacompetitie in gaan. Thuis waren we kansloos, dus daar hebben we wat goed te maken. We hebben de laatste weken onze sportieve plicht gedaan, en toch ook redelijk gespeeld. Het is de laatste competitieronde en als alle ploegen hun sportieve plicht doen zien we aan het einde van de dag wel hoe we ervoor staan." Of het voor Kenan de laatste wedstrijd voor Rozenburg is, lijkt nog niet duidelijk. De verdedigende middenvelder is de laatste weken erg goed opdreef en zeker van meerwaarde voor de ploeg. "We gaan eerst het seizoen afmaken en daarna in samenspraak met de technische staf een beslissing nemen", wilde Kenan zonder al te veel op de details in te gaan nog wel kwijt.

Het programma voor 14 mei 2016

Thuis

 

Uit

Bernisse

-

Botlek

Nieuwenhoorn

-

Pernis

Rijnmond HS

-

Rozenburg

Rockanje

-

Rhoon

Victoria '04

-

Poortugaal

Vlotbrug

-

HBSS

Zestienhoven

-

Leonidas

Het wordt weer meer dan koffiedik kijken als we het over de vermoedelijke opstelling hebben. Geen schorsingen en Elroy van Seventer weer terug in de defensie zal de keuze lastig worden. Het 3-5 2 systeem heeft de laatste weken goed gewerkt. Lennart Quak is vaak succesvol in scoringspositie gemanoeuvreerd, maar ook een systeem een beetje uit nood geboren. Een systeem waar er veel wordt gevraagd van de nummer 6 (Kenan Yilmaz?), als verdedigende middenvelder. Maar het zal ons niet verbazen als coach Dennis Zaal kiest voor de vertrouwde opstelling waarmee hij het grootste gedeelte met wisselend succes heeft gespeeld.

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Leon Nigg, Elroy van Seventer, Stefan van Es en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Joris van Driel. Aanval met Onur Zaif, Lennart Quak en Floris van den Heuvel.  

Foto's: Boven Leon Nigg terug op het oude nest, onder aanvoerder blijft Kenan Yilmaz behouden voor Dennis Zaal?

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 29th. .