Vierpolders is, met in de ploeg de toekomstig Rozenburger Paul Santra, er niet in geslaagd om te promoveren naar de derde klasse. Tegen NBSVV kwam het na een verlening op stafschoppen aan. Daar was NBSVV beter en gaat die ploeg naar de derde klasse. Op het Geuzensportpark in Brielle was het feest. De ploeg van onder anderen, Sander Arkenbout en Jordie de Groot, moet het in de finale, in een tweeluik, opnemen tegen Breukelen. Ook BVCB met Nick de Bil is nog in de race voor succes.

BVCB met Nick de Bil

Het leek voor de ploeg van Nick de Bil, BVCB, niet zo moeilijk te worden in de thuiswedstrijd tegen Valken '68. De heenwedstrijd van afgelopen dinsdag werd gewonnen 2-4. Toch werd het nog lastig voor BVCB. "Alles wat we dinsdag goeddeden lieten we de eerste helft na", vertelde Nick de Bil. " Met de rust stonden we ook terecht met 0-1 achter. In de tweede helft uit een ander vaatje getapt en tot 1-1 gekomen. Kwartier voor tijd een rode kaart en een penalty tegen, 1-2. Het laatste kwartier op karakter naar de volgende ronde. Zelf heb ik geen bijdrage kunnen leveren, 90 minuten op de bank gezeten, zuur maar het is niet anders." BVCB heeft in de nacompetitie nog een lange weg te gaan. Als ze naar de eerste klasse willen is de finale pas op 11 juni. De nacompetitie gaat verder met de uitwedstrijd tegen tweedeklasser TAVV uit Ter Aar.

Brielle met Jordie de Groot een Sander Arkenbout

Brielle voerde een klein huzarenstukje op in de wedstrijd tegen hoofdklasser SCWZ. De hoofdklasser uit Wierden kwam er op de laatste 20 minuten na niet aan te pas. Brielle was de betere ploeg en stond in de slotfase op een 2-0 voorsprong. "Ik denk dat we, net als dinsdag, een hele goede teamprestatie hebben geleverd. We waren goed voorbereid, trainer had ze vorige week zelf zien spelen en we wisten wat hun sterke en zwakke punten waren. Ik denk dat we in de omschakeling het verschil hebben gemaakt, met een zeer sterke Bjorn (Wagenaar volgend seizoen bij BVO Excelsior Rotterdam red.) die erg goed speelde!", vertelde Jordie de Groot die de laatste 10 minuten van de wedstrijd meespeelde. Sander Arkenbout speelde de hele wedstrijd. Brielle won uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Joel da Veiga Martins en Jeffrey Duijnstee voor Brielle en voor SCZW scoorde Maarten Janssen.

Vierpolders met Paul Santra

Paul Santra zat er na de wedstrijd tegen NBSVV helemaal doorheen. Hij wilde op weg naar de kleedkamer niet veel kwijt over de wedstrijd. Vierpolders verloor na een verlenging en strafschoppen van NBSVV en Santra miste in de laatste wedstrijd in het shirt van Vierpolders ook nog eens vanaf 11 meter. Vierpolders begon dan wel redelijk aan de wedstrijd en wilde de opgelopen achterstand uit de heenwedstrijd snel wegwerken. Maar echt gevaarlijk werd Vierpolders niet. Pogingen van vooral Jesper Lakerveld zagen er gevaarlijker uit dan ze in werkelijkheid waren. Na een goed begin leunde Vierpolders eigenlijk steeds meer achterover. NBSVV kwam wat gelukkig aan de leiding, met doelman Jemie de Jong van Vierpolders in de hoofdrol. Een ogenschijnlijk simpele bal, uit een ingooi, wist de doelman niet te verwerken en schoot tegen een speler van NBSVV aan waardoor de bal in het doel rolde. In de 2e helft kwam Vierpolders op gelijke hoogte. Een handsbal werd bestraft met een penalty die door aanvoerder Paul Santra werd benut. Vierpolders kwam dan toch nog op voorsprong door Jesper Lakerveld, 2-1. Een verlening, omdat NBSVV in de heenwedstrijd met de zelfde cijfers had gewonnen en waar niet werd gescoord, en een penalty serie moesten uitkomst brengen wie naar de 3e klasse mag promoveren. Paul Santra ging in de penaltyserie als eerste achter de bal staan en had zijn laatste handeling in het shirt van Vierpolders zeker anders voorgesteld. De aanvoerder en toekomstige Rozenburger schoot de bal op de paal en omdat ook twee andere spelers van Vierpolders het net niet wisten te vinden gaat NBSVV naar de 3e klasse.

Met de benutte penalty van Paul Santra kwam de 1-1 op het scorebord. Later in de beslissende penaltyserie ging het hopeloos mis en raakte Santra de paal.

Clubs uit 3D

Het doek is gevallen voor Rockanje. Na de eerste thuiswedstrijd te hebben verloren met 3-4, ging de ploeg van vertrekkend coach Arjan Vuik ook in Rotterdam met de zelfde cijfers onderuit. Rockanje dus volgend seizoen weer vierdeklasser. Rhoon en RHS zijn in een poule samen met Soccer Boys nog in de race voor een plaats in de derde klasse. De winnaar van deze drie ploegen gaat naar de tweede klasse. In ieder geval blijft of Rhoon of RHS derdeklasser en waarschijnlijk weer tegenstander van Rozenburg. Natuurlijk kan ook tweedeklasser Soccer Boys als overwinnaar uit de poule komen. In dat geval kunnen zowel Rhoon als ook RHS weer in de zelfde klasse worden ingedeeld als Rozenburg.