Vorig seizoen maakte Jeroen van Balen het seizoen af in het tweede team bij Erik van de Ridder, nadat hij eerder dat seizoen door Rob Vuik bij de selectie was gehaald. Jeroen wilde er niet veel over kwijt. "Een verschil van mening met de vorige trainer, laten we het daarop houden", was alles wat Jeroen er over wilde zeggen en dat siert de Rozenburger. Niet met modder gooien. Dit seizoen weer bij de selectie en op een positie die niet veel voetbalkenners de snelle en balvaardige Rozenburger hadden toebedeeld, linksback. Trainer Dennis Zaal had één woord nodig toen we met hem in een gesprek over de linksback spraken, 'Topper'.

Een vondst van Dennis Zaal

"Ja, ik heb altijd aanvallend gespeeld en nu opeens linksback. De trainer belde me vrijdag voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Pelikaan op met de mededeling, we willen heel wat anders met je proberen. Eerst moest ik wel een beetje lachen maar dacht oke vertel maar hoe ik die positie moet gaan invullen. Veel opkomen en lekker meevoetballen, is de bedoeling. De trainer heeft veel vertrouwen in me op die positie, dat is natuurlijk lekker. Ik zal er dan ook alles aan doen om te slagen. Als ik deze lijn kan doorzetten kan ik zo maar, volgens de trainer, de nummer 1 zijn voor die positie. De trainer wil graag een linkspoot op die plek en een speler die vaak mee op kan komen. Mijn voorkeur gaat wel uit naar spelen op het middenveld, lekker veel aan de bal. Maar op dit moment lopen er meer rond die goed op het middenveld uit de voeten kunnen. De trainer heeft nu de linksback plaats in gedachten en daar ga ik alles geven. Het is zeker even wennen als verdediger. Als je daar een steekje laat vallen zitten er over het algemeen meer consequenties aan vast dan dat je op het middenveld de bal verliest. Best allemaal lastig, maar ik ben natuurlijk toch wel redelijk snel dus kan ook nog wel een gaatje dicht lopen als dat nodig is. Maar je moet echt de hele wedstrijd super scherp zijn."

Altijd voor Rozenburg gespeeld

"Ja, van jongs af aan. Nooit aan een andere club gedacht. In Rozenburg wonen en spelen bij de voetbal mijn vrienden, ik heb het er erg naar mijn zin. Mijn mooiste herinnering is toch wel het kampioenschap met het tweede elftal naar de reserve eerste klasse. We zijn ook een paar keer gedegradeerd met het tweede dat was wel jammer. Persoonlijk heb ik niet zoveel teleurstellingen bij de club. Ook het uit de selectie terug naar het tweede elftal niet. Het waren vaak ook beslissingen van mezelf dus dan is de acceptatie een stuk makkelijker. Erik de Ridder en Pim Visser zijn bij Rozenburg wel belangrijk voor me geweest. Die hebben het geloof in mij nooit verloren en me erg gesteund. Ik wilde altijd al voetballen. In de jeugd wel altijd in de selectie elftallen gespeeld, tot de senioren. Begonnen in het derde elftal. Toen Erik van de Ridder trainer werd bij Rozenburg en het tweede elftal voor zijn rekening nam haalde hij mij naar twee. En soms zat ik bij de selectie van Rozenburg 1. Een heel seizoen heb ik nooit in het eerste gespeeld. Als je me vraagt hoeveel wedstrijden ik voor Rozenburg 1 heb gespeeld, moet ik je het antwoord schuldig blijven. Maar niet zo heel veel." De eerste wedstrijd van Jeroen van Balen in het eerste elftal van Rozenburg was een wedstrijd voor de VPR Tophy tegen Hekelingen. Het was op 4 november 2008. Een wedstrijd die Rozenburg met 7-1 won. Leo Dekker was in die tijd de trainer bij de Rood Gelen. Het exacte aantal wedstrijden die Jeroen van Balen in het eerst team van Rozenburg heeft gespeeld ligt rond de veertig wedstrijden. Ook bij de opvolger van Leo Dekker, Wim van der Steene en Rob Vuik speelde Jeroen van Balen een aantal wedstrijden in het eerste team.

Jeroen van Balen

Natuurlijk zijn er ook nog wel mensen die Jeroen van Balen niet zo kennen. Jeroen is 26 jaar en werkt in Rotterdam in de logistiek bij Geodis Wilson. Al zes jaar werkt Jeroen bij deze firma. Jeroen woont tegenwoordig in Gorinchem samen met zijn vriendin Olympe Cove. De vriendin van Jeroen, die studeert in Utrecht, steunt hem zeker bij zijn voetbalcarrière en staat ook zo af en toe als supporter langs de lijn. Op de trainingsavonden gaat Jeroen in Rozenburg eten bij zijn ouders om niet oeverloos heen en weer te moeten rijden. "Met dit team moeten we prijzen pakken dit seizoen. Of dit een beter team is dan vorig seizoen durf ik nog niet te zeggen. Er zit wel meer voetbal in deze ploeg, denk ik. Ook aan snelheid zit er wel meer in de ploeg dan vorig seizoen. Maar het is nog te vroeg voor conclusies. Eerst moet ik zelf de lijn doortrekken om op die linksbackpositie te kunnen spelen. Daar gaan we alles aan doen."

 

Foto kampioenselftal v.v. Rozenburg 2 met dank aan Ruud Vermeer.

 

v.b.n.b.: Bemoedigende woorden van verzorger Job van Uitert, Jeroen van Balen in de wedstrijd tegen PPSC, op de bank in zijn debuut seizoen onder trainer Leo Dekker en kampioen met Rozenburg 2.

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .