We hebben het de hele voorbereiding van Rozenburg al gehad over de puzzel van Dennis Zaal. Hij heeft nog wat uurtjes en bijna geen dagen meer om die laatste stukjes in te vullen. Voor de eerste wedstrijd tegen Victoria lijken er niet al te veel onduidelijkheden meer. Alhoewel hij wel vraagtekens heeft bij Lester van Kaam die deze week vader is geworden en Lennart Quak die tegen NBSVV voor de beker al vroeg in de wedstrijd uitviel met een liesblessure.

 

Over de resultaten is de nieuwe trainer van Rozenburg tevreden. Dat kan ook bijna niet anders want Rozenburg verloor nog niet, ook niet in het bekertoernooi. Toch liggen er nog wat pijnpunten voor de coach. Vooral op het middenveld, alhoewel hij daar met een systeem van 4-3-3 nog maar één plaats heeft waar hij over kan twijfelen. Verdedigende middenvelder Kenan Yilmaz zal niet ter discussie staan en Sander van Pelt achter de spitsen moet bijna een zekerheidje zijn met goed positiespel, en niet onbelangrijk zijn scorend vermogen. Zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie tegen Victoria 04. Vorig seizoen verloor Rozenburg beide wedstrijden tegen Victoria, thuis werd het 0-5 en in de uitwedstrijd stond er na 90 minuten 3-2 op het scorebord. Terugkijken naar die wedstrijden heeft niet zoveel zin, er staat bij Rozenburg een heel ander team binnen de lijnen. Tijd voor een gesprekje met Dennis Zaal.

Hoe staat het met je puzzel?

"Die is voor zaterdag wel compleet", lijkt het voor de coach allemaal duidelijk. We nemen toch een paar posities en spelers met de nieuwe trainer door. Keeper? "Geen twijfel", is Zaal duidelijk. De achterhoede staat! "Ja dat klopt wel. Lester van Kaam is deze week vader geworden en nog even kijken hoe hij er eventueel voor zaterdag instaat. Maar in grote lijnen puzzelen we daar niet meer zo veel. Alhoewel je nooit nu al kan zeggen hoe je het hele seizoen gaat spelen." Voorin spelen met snelle mannen aan de buitenkant ( sportenrozenburg denkt aan Frank schipper en Floris van den Heuvel) en zijn er twijfels bij de spits? "Lennart Quak is geblesseerd uit de wedstrijd van NBSVV gekomen, kijken hoe hij ervoor staat voor zaterdag. Los van Lennart Quak en Selim Su heb ik Rudy van Dop zeker nog niet afgeschreven. Vorig seizoen toch bewezen een zeer bruikbare speler te zijn." Het middenveld baart zorgen? "Binnen de puzzel misschien wel. Tegen ploegen die het fysiek niet schuwen zullen wellicht aanpassingen moeten doorvoeren of in ieder geval er ons van bewust zijn daar de strijd niet op voorhand te verliezen." Toch lijken Kenan Yilmaz en Sander van Pelt niet ter discussie te staan. "Op het middenveld kunnen we wel wissels aanbrengen die het spel kunnen veranderen, dat hebben we bij de bekerwedstrijden kunnen zien. Yilmaz is inderdaad een speler die fysiek wat kan brengen." Sander van Pelt, dicht achter de spitsen een meerwaarde! "Qua positiespel en scorend vermogen is Sander van Pelt op dit moment onomstreden. Verder zullen we het eventuele te kort aan fysiek zaterdag op een andere manier moeten oplossen, daar zijn zeker mogelijkheden voor."  

Tevreden over de voorbereiding?

"Als we kijken naar de resultaten mag ik absoluut niet klagen. Zes gespeeld zes gewonnen, dat is zeker prima te noemen. Er zijn nog genoeg dingen om te verbeteren. Positiespel is nog voor verbetering vatbaar. Maar je heb natuurlijk altijd te maken met een tegenstander, waar kan je wat en wat laat de tegenstander toe. Over het scorend vermogen zijn we zeker ten opzichte van vorig jaar vooruit gegaan, en hebben daar nu meer opties. Ook creëren we meer kansen. Maar in de aanvoer naar de spitsen moeten we zeker nog stappen gaan maken en dan bedoel ik met name de opbouw van achteruit. Vaak zie je toch als we er niet uitkomen de lange bal gaan hanteren. Natuurlijk hebben we snelheid, maar als ploegen een blok neer gaan zetten is de lange bal vaak niet de oplossing."

Het wordt een lastig potje tegen de ploeg van Rekelhof!

"In het trainerswereldje is er best veel contact onderling en ken ik de trainer van Victoria, Ton Rekelhof, redelijk goed. Ik weet ook wel wat voor voetbal hij wil spelen, maar dat weet hij ook van mij. Ze hebben een spits die er al een paar in heeft liggen en spelen graag over de vleugels. Verder wat stevig op het middenveld." De competitie gaat beginnen en zal het team van Dennis Zaal er tegen Victoria moeten staan. Dennis Zaal gaf aan zijn hele selectie hard nodig te hebben en dat besef er ook zal moeten zijn bij de bankzitters. De puzzel is af en dat de ploeg fysiek wat minder is een feit. Het hoofdstuk voorbereiding is inmiddels geschiedenis. Jong bier moet gisten, maar daar is de tijd niet meer voor. Rozenburg moet beginnen aan een nieuw hoofdstuk van het seizoen 2015 - 2016, de competitie. OP het briefje dat we tussen de bladzijden van het nieuwe hoofdstuk hebben liggen staan de letters ITWSN nog wat door elkaar, maar dat is wel het doel van zaterdag en daar moet het mee beginnen. Dennis Zaal is een man van de puzzels ..........       

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .