Dennis Zaal ook volgend seizoen aan het roer bij v.v. Rozenburg. Ondanks de roerige tijden bij de club op West ziet de trainer, die ook volgend seizoen geassisteerd wordt door broer Dave, mogelijkheden om met de club mooie resultaten te bereiken. De technisch commissie van Rozenburg is onlangs opgestapt en is er, zo als Dennis Zaal dat noemt, een niet wenselijke situatie ontstaan. Er waren wat verschillen van inzicht aangaande de A-selectie. Het bestuur heeft het volste vertrouwen in de coach en wilde graag nog een jaartje verder.

 

Roerige tijden voor Rozenburg, genoeg perspectief om te verlengen?

"Inderdaad roerige tijden, maar de vereniging heeft gemeend bij monde van het bestuur om er met mij nog een jaartje aanvast te knopen. Niet alleen het bestuur maar ook de staf en een grote groep uit de spelersselectie heeft zich positief uitgelaten. Ik zie ook nog steeds voldoende perspectief bij Rozenburg en mede daardoor gaf het mij vertrouwen om bij te tekenen."

Heeft best lang geduurd, trainercarrousel was al weken opgang

"Ik zal daar verder niet moeilijk over doen dat ik in de afgelopen periode ook wel gespreken heb gevoerd met andere clubs. Daarover heb ik Rozenburg ook geïnformeerd. Het trainerscarrousel komt steeds eerder opgang en daar hebben de clubs het voor het zeggen. Er zijn nu eenmaal meer trainers dan clubs. Maar uiteindelijk was voor mij doorslaggevend het vertrouwen wat nu is afgegeven en het vertrouwen dat we er nog iets moois uit kunnen halen. Daarvoor heb ik ook gekozen voor continuïteit en dat is bij Rozenburg.

Trainercarrousel veel te vroeg opgang!

"Voor nieuwe trainers bij een club is dat misschien wel zo. Zijn pas een paar maanden bezig en dan moet er alweer over volgend seizoen worden gesproken. De clubs bepalen, er zijn voorbeelden waar vroeg duidelijkheid van voordeel is. Dan denk ik aan mijn eigen situatie vorig jaar bij Zestienhoven, waar de club en ik er snel uit waren dat dit niet ging werken, van beide kanten niet. Dan kan vroeg de knoop doorhaken van voordeel zijn. Ook bij Hellevoetsluis waar Edwin de Koning voor 3 jaar heeft bijgetekend en straks 9 jaar bij die club zit. Maar sommige clubs gaan er wat rigoureus mee om dat is waar. Maar het ligt bij de clubs. Natuurlijk moet je streven naar verbetering als vereniging en kijken wie daar het best bij past. Je moet met elkaar in gesprek en niet alleen in december maar op regelmatige basis, dan kan je als club en trainer een goed beeld vormen."

Voorlopig werken zonder TC, lastig?

"Lastig wil ik het niet noemen, maar niet wenselijk. Voor alles is een oplossing, maar rondom de selectie een aantal zaken goed organiseren en mensen waarmee je kan sparren om uiteindelijk samen beter te worden is een betere situatie. Maar als het er niet is moet je opzoek naar andere oplossingen. De komende weken moet gaan blijken hoe we dat bij Rozenburg vorm kunnen geven."

Staat het 2e elftal nog wel in dienst van de A-selectie?

"We hebben het een klein beetje omgedraaid. Het is nu weer zo dat spelers die goed zijn in twee beloond kunnen worden om bij het eerste te komen in plaats van dat spelers alleen maar afvallen bij het eerste. Dat daar nu een aantal spelers rondlopen die niet meer voor het eerste willen spelen of er niet meer voor in aanmerking komen is een gegeven. Bij mij is de deur nooit helemaal dicht en bij sommige is het een eigen keuze. Aan de andere kant is het wel zo dat die spelers andere en jongere spelers weer beter kunnen maken."

 

Hoe kijk je terug tot aan de winterstop?

"Een beetje dubbel, we spelen in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Behalve dan Nieuwenhoorn, die wint bijna alles. Met de stand was ik wel tevreden met de winterstop op plaats 2. Het spel moet beter, was te wisselvalig. Er zijn wel wat factoren aan te wijzen, maar we kunnen er niet omheen dat het beter moet om aan het einde ook nog op die plaats te staan."

Heeft de onrust in de vereniging invloed op de resultaten?

"Die onrust die in december is ontstaan heeft natuurlijk ook invloed op de resultaten. Voor ons nu zo snel mogelijk de draad weer op pakken en volledig gaan voor de 3e periode. De afgelopen periode heeft punten gekost maar ook daarvoor speelde wel eens minder maar pakte we toch meestal wel de punten. Ik hoor je zeggen dat we een goede verdediging hebben. Op zich staan we ook wel goed, we geven weinig weg maar die halve kansen zijn wel vaak doelpunten. En er is elke wedstrijd wel een moment van onoplettendheid, dat moet er uit. Maar belangrijker is dat we meer gaan scoren. We kunnen wel leunen op een goede verdediging maar op het moment dat je constant met kanonskogels op een stadsmuur blijft schiet valt er vroeg of laat een gat in. We moeten stappen gaan maken bij het kansen creëren en met name het scoren."

Is een 2e plaats nog realistisch voor dit Rozenburg?

"We staan nu op plaats 7 en het gat naar de nummer 2 is 3 punten. Het zijn allemaal ploegen die we nog tegen krijgen dit seizoen (op Vlotbrug na). Het is tot nu toe nog geen ploeg gelukt om lang op plaats 2 te blijven staan. Dus er zijn zeker mogelijkheden. Eerst die achterstand wegpoetsen."

Selectie was niet breed en is nu nog smaller

"Er zijn dus een aantal spelers naar twee uit eigen beweging of teruggezet. Dave (ass. trainer Zaal) is een noodoplossing en niet permanent. Natuurlijk kan hij voetballend nog steeds een bijdrage leveren aan het team. Nu we weer een verdediger zijn kwijtgeraakt kan die noodoplossing wel eens sneller daar zijn dan gewenst. Maar Dave is geen eerste keus. Er staan er een paar op scherp wat kaarten betreft dus we zullen moeten kijk hoe dat verder verloopt. Waarschijnlijk zal hij meer moeten spelen dan aanvankelijk gedacht."

Hoe zie je de toekomst voor Rozenburg.

"Rozenburg is een club met potentie. In de huidige spelers groep, in het 2e elftal maar ook in de jeugd. Nu kijken wat er door kan stromen en wat er van de selecties blijft. We zullen dat snel in kaart moeten brengen daar ga ik me voorlopig mee bezighouden en vervolgens als dat niet voldoende is kijken wat de mogelijkheden zijn. Zolang er in de vereniging geen mensen zijn zal ik het voortouw nemen."

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .