Rozenburg heeft, na Bryan van der Laan, ook Jordie de Groot volgend seizoen weer terug op sportpark West. De centrale verdediger van Brielle komt na één jaar weer terug naar zijn eigen cluppie. Als jeugdspeler was hij ook al een paar jaar bij andere clubs actief, maar eigenlijk is er voor Jordie maar één club en dat is Rozenburg. Volgend seizoen het vertrouwde Rood Gele Shirt weer om de schouders, alsof hij nooit is weggeweest.

Waarom je keuze om terug te komen?

Laat ik allereerst zeggen dat het een erg moeilijke beslissing was voor me om Brielle te verlaten, de keuze is ook niet over 1 nacht ijs gegaan. Zoals bekend ben ik geen club hopper, en de intentie was er ook om langer dan een seizoen te blijven. Maar begin januari eerste (oriënterend) gesprek gehad met TC en de trainer over het seizoen tot nu toe, mijn prestaties en de toekomst van de club en mezelf. Men is/ was tevreden over m’n prestaties, en hoe ik met de (begin) situatie ben omgegaan (wissel) en wilde graag met me verder. Ik ben de maand erna, na dat gesprek, goed gaan nadenken wat ik precies wilde en kwam er eigenlijk achter dat ik toch niet zo ambitieus (meer) was als ik had gedacht. Ik heb een drukke baan, net een groot huis gekocht met m’n vriendin, dus 3x per week trainen werd gewoon erg lastig. En toen kwam ik er achter dat Nick en Bryan beetje in hetzelfde schuitje zaten, en is het balletje gaan rollen…

Hoe heb je het seizoen bij Brielle ervaren?

Heel leerzaam! Het is top 1e klasse, dus 2x per week met allemaal goede voetballers op het trainingsveld en elke zaterdag speel je tegen goede tegenstanders. De trainingen waren ook van een hoog niveau, ik heb oefeningen gedaan die ik zelfs op tv nog nooit had gezien! Ook de paar wedstrijden die ik met het 2e heb gespeeld vond ik een ervaring, uit tegen Quick Boys 2 en thuis tegen Scheveningen 2. Zijn toch mooie clubs. Maar ook het feit om eens ergens anders in de keuken te hebben gekeken, zie ik als een positieve ervaring. Je leert andere mensen kennen, en je ziet hoe het er ergens anders aan toe gaat. Kortom, absoluut geen spijt van!

Wat verwacht je bij je terugkomst?

V.V Rozenburg hoort (minimaal) in de 2e klasse, en ik hoop dat ik daar m’n steentje aan bij kan dragen. Ik hoop ook met mijn ervaring de jonge gasten te kunnen begeleiden.

Aan het einde van het vorige seizoen besloot Jordie de Groot Rozenburg de rug toe te keren en naar Brielle te vertrekken. Hij wilde hoger voetballen en kijken of hij dat niveau ook aan kon. In het begin van het seizoen niet direct een basisplaats en werd Jordie ook nog al eens ingezet als rechtsback. Maar uiteindelijk zijn plek veroverd in de basis, niet door blessures van andere maar door zijn voetballende capaciteiten. En op zijn plaats centraal in de verdediging. Een plaats waar Jordie het best tot zijn recht komt. We maakten bij zijn vertrek een aantal artikelen over Jordie en hij eindigde toen met de woorden "Ik heb een hoop te danken aan Rozenburg en hoop er ooit terug te komen". En die terugkeer is aankomend seizoen. Zijn terugkeer is misschien wat sneller dan de meeste hadden verwacht. Brielle, dat in de 1e klasse speelt, doet nog mee voor promotie en maakt zeker nog kansen om volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen. Het had een nieuwe uitdaging voor Jordie kunnen zijn. Maar Jordie de Groot koos voor zijn Rozenburg. Het niveau, van de eerste klasse en eventuele hoofdklasse, was voor de Rozenburger zeker niet te hoog en hij kiest ook niet voor het gemak van de 3e klasse. Jordie wil met zijn Rozenburg spelen om de prijzen. Met Jordie de Groot heeft Rozenburg een ervaren verdediger in het team, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. En voor Jordie, een man met een Rood Geel Hart, lijkt de cirkel rond! 

 

 

Eerder geplaatste artikelen over Jordie de Groot (klik op de titel):

Jordie de Groot van sportpark West naar het Geuzenpark 

Jordie de Groot: "Ik heb een hoop te danken aan Rozenburg en hoop er ooit nog terug te komen"

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .