Eigenlijk een overbodige vraag als je Elroy van Seventer vraagt waar hij volgend jaar gaat spelen. Natuurlijk op sportpark West bij zijn eigen Rozenburg. Het is alweer zo'n 8 seizoenen geleden dat Elroy in de hoofdmacht debuteerde. Een vaste waarde voor trainers, nooit een onvoldoende, nooit een onvertogen woord, altijd bereidt de mouwen op te stropen als dat nodig is. En altijd op de zelfde positie spelen daar is geen discussie over, centraal in de verdediging.

Een boegbeeld voor de club, een rots in de branding, horen bij Elroy. Wat ontbreekt is misschien de titel 'Mister Rozenburg' wat moet je daar nog voordoen om dat predicaat opgespeld te krijgen? Natuurlijk kende Rozenburg Henri Hecker, Leen van Es, Cor van Seters, Adrie van Oudheusden waarbij de laatste meer zijn sporen heeft verdiend in het betaald voetbal bij Fortuna Vlaardingen. Maar in dat rijtje misstaat de naam van Elroy van Seventer zeker niet en er lijkt voorlopig zeker nog geen einde te komen aan de voetbalcarrière bij Rozenburg. Eigenlijk weten we het antwoord op de vraag aan het einde van het volgende seizoen ook al "Ja ik blijf". Al 8 seizoenen spelen voor het 'Vlaggenschip' en nog geen 25 jaar oud. Een speler waar ze op West meer dan tros op mogen zijn.

Ooit wel eens getwijfeld om toch ergens anders te gaan spelen?

Nee, eigenlijk niet. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Rozenburg, en heb ook nog nooit ergens anders gespeeld. Met een aantal jongens speel ik nu al aardig wat jaartjes samen, en dat bevalt prima en is ook gezellig. En daarbij, zolang ik niet gevraagd wordt om ergens anders te komen spelen ga ik dat zelf ook niet doen. Daarvoor heb ik het teveel naar mijn zin.

Over je positie in het team bestaan (bijna)nooit twijfels, altijd centraal in de verdediging. Is centrale verdediger de positie waar je altijd van hebt gedroomd?

Dat klopt, eigenlijk altijd centraal achterin gespeeld. Wel een paar keer als back, maar het overgrote deel centraal. Speelde in de jeugd wel altijd als back, meestal linksback. Maar eigenlijk vanaf de A-tjes centraal komen te spelen. Ik kan me niet herinneren dat ik van centrale verdediger gedroomd heb, maar zoals ik al zei speel ik vanaf de jeugd achterin, en is het ondertussen wel mijn favoriete positie geworden.

Van wie hingen er vroeger of misschien nu nog posters aan de muur?

Volgens mij had ik niet echt posters aan de muur hangen van bepaalde spelers, ik zou het niet in ieder geval niet meer weten. Heb nu ook niet echt voorbeelden, maar er lopen natuurlijk zat spelers waarvan je wel kunt genieten.

Hoe kijk je terug op het seizoen tot nu toe?

Wisselvallig. Zijn goed begonnen, misschien niet altijd qua spel, maar de resultaten de eerste 2/3 maanden waren over het algemeen goed. Rond de winterstop een dip gehad, oorzaken daarvan zijn bekend. Maar sinds februari hebben we het weer goed opgepakt, alhoewel dat in het begin nog niet helemaal terug te zien was in de resultaten (Vlotbrug,  Pernis). Gelukkig is het plezier weer terug in de groep, en dat is toch wel de basis voor een goed resultaat.

Volgend seizoen krijgt Rozenburg een paar oude bekende terug!

Volgend jaar een aantal oude bekenden die terug komen naar Rozenburg, goede zaak denk ik! Sowieso gezien de kwaliteiten van de spelers, maar ook voor de sfeer zeker een toevoeging. Met Jordie heb ik 6 jaar gespeeld, dus persoonlijk vind ik het erg leuk dat hij weer terug komt. Denk dat dit een ideale situatie is, Rozenburgse jongens, die ook nog eens een hoop kwaliteit toevoegen! De selectie is op dit moment te klein, dus het is mooi dat daar voor volgend seizoen verbetering in komt.

Zit promotie er dit jaar nog in? / hoort een ploeg als Rozenburg in de 2e klasse of is er nog meer mogelijk?

De derde periode is net begonnen, de winnaar daarvan gaat de nacompetitie in. Dus in principe zit promotie er nog in. Nieuwenhoorn gaat kampioen worden, dus die promoveren sowieso. Maar als je de nacompetitie in gaat, kun je ook promoveren dus waarom zou dat niet mogelijk zijn? Moeten we wel een (vervangende) periode pakken, en dat wordt al lastig zat. Maar we zijn de laatste periode begonnen met winst, dus dat moeten we doorzetten willen we überhaupt een kans maken op promotie. We zijn 2 jaar geleden gedegradeerd, wordt ondertussen wel weer tijd dat we promoveren. Met het huidige team kunnen we de tweede klasse (nog niet) aan, maar met een aantal versterkingen, zoals Jordie en Bryan ( De Groot en Van der Laan red.), en wellicht nog een aantal, moeten wij gewoon goed kunnen meedraaien in de Tweede Klasse.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .