Eigenlijk waren we niet zo verrast toen Sander Arkenbout ons vertelde wellicht weer het Rood Gele Shirt weer om de schouders te gaan dragen. Hij heeft op West een paar mooie jaren meegemaakt in een periode dat Wim van der Steene aan het roer stond. Maar die zelfde Wim van der Steene was ook de man die hem in diens van het elftal liet spelen en omturnde tot linksback en dat niet zonder succes. Gelukkig was Sander Arkenbout niet altijd met die switch maar hij groeide uit tot een vaste waarde op die plaats. En eigenlijk is het tot de dag van vandaag zo gebleven. Trainers zien in hem een ideale linksback, en Sander wil liever op het middenveld spelen.

 

Sander Arkenbout was ook een vaste waarde op sportpark Nieuw Meeuwenoord waar zijn club Voorne speelde. Sander was 24 jaar toen hij voor de eerste keer naar Rozenburg kwam. Hij had tot de tijd nergens anders gespeeld dan bij Voorne. Bij Voorne ging het slechter, Rozenburg had met Wim van der Steene ambities, en Sander wilde wel eens bij een andere ploeg spelen en was de overstap naar Rozenburg een feit. Op West waren ze blij met Sander Arkenbout. In de periode werd Sander ook nog eens gekozen, door het publiek, als speler van het jaar. Sander Arkenbout voelde zich thuis bij Rozenburg. Hij speelde er 3 jaar en verliet Rozenburg op het randje van de eerste klasse. Zijn laatste wedstrijd was de inmiddels legendarische wedstrijd tegen Vitesse Delft met een scheidsrechter in de hoofdrol. De gevolgen zijn genoegzaam bekend, schorsingen, boetes en dingen die niet op een voetbalveld thuishoren, maar Rozenburg bleef meer dan onverdiend met lege handen achter. Voor Sander zijn laatste wedstrijd op West. Hij ging terug naar Brielle de fusieclub van zijn Voorne en WRW.

Hoe waren de afgelopen 3 jaar bij Brielle?

"Ik denk dat het toch wel een goed besluit was om na de periode Wim van der Steene naar Brielle te gaan. Het was een hoger niveau, mooi omdat als voetballer ook meet te maken. Heel anders dan bij Voorne waar ik voor Rozenburg speelde. Allemaal net even iets professioneler. Zeker geen spijt van. Dat ik na dit seizoen zou gaan stoppen met het spelen voor het eerste elftal heb ik ook in de kranten gelezen maar daar was nooit sprake van. Een misverstand in een interview."

Waarom terug naar Rozenburg?

"Ik heb een mooie tijd gehad bij Rozenburg en eigenlijk in het achterhoofd die club nooit helemaal vergeten. Vaker gezegd dat ik er ooit nog wel eens naar terug wil, natuurlijk als daar behoefte aan zou zijn. Die behoefte was er kennelijk en nu Jordie de Groot en Bryan van der Laan ook weer voor Rozenburg gaan spelen een mooie gelegenheid. Ben inmiddels wel een paar jaartjes ouder maar we gaan er voor. Heb er erg veel zin in. En voor er nu weer misverstanden komen, de trainer bepaald waar ik ga spelen en waar ik van waarde kan zijn voor de club. We gaan het wel zien. Met de versterkingen die Rozenburg nu al heeft hoort zo'n ploeg in de tweede klasse. Als dat dit jaar nog niet gebeurt dan moet je dat het volgende seizoen durven uitspreken. Voor die 2e klasse gaan we zeker! Er lopen nu ook al wel spelers rond die dat niveau aankunnen."

 

Sander Arkenbout dus terug bij Rozenburg. De man met een fluwelen linkervoet een verdediger die trainers graag in hun groep willen hebben. Maar ook een man die op het middenveld zijn sporen heeft verdiend. Wat Dennis Zaal met Sander Arkenbout voor ogen heeft zal de toekomst leren. Ze zullen er ongetwijfeld over van gedachte hebben gewisseld. Sander laat die keuze aan de trainer. Rozenburg heeft er weer een ervaren speler bij met toch een Rood Geel verleden. Een speler die zeker van meerwaarde is en een speler met eerste- en tweede klasse ervaring. En een speler die Rozenburg beter maakt.   

 

 

Samen terug naar Rozenburg Sander Arkenbout en Jordie de Groot

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .