Stephan van Asperen, doelman van Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. Dit seizoen zal hij niet meer onder de lat staan. Voor Stephan is het een inmiddels verloren seizoen. Een liesbreuk, wondinfecties en afgescheurde kniebanden vielen de doelman na de winterstop ten deel. En daar bleef het niet bij. Een recent auto ongeluk en wat privé problemen kwamen daar nog eens bovenop. Van Asperen zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar wil nog één seizoen met Rozenburg voor de prijzen spelen, en met die prijzen bedoelt hij het kampioenschap.

 

"Het is einde seizoen voor mij. Ik kan gewoon niet meer verder. Eigenlijk ben ik blij dat we nergens meer voor spelen anders had ik me nog rotter gevoeld. Ik was bezig aan een goed seizoen heb een liesoperatie uitgesteld tot aan de winterstop, had gehoopt hooguit twee wedstrijden te moeten missen maar dat werd allemaal net even iets anders", vertelde de doelman. "Die liesoperatie ging wel goed maar ik had de pech dat ik er een ontsteking in mijn buik/wond aan overhield waardoor de wond niet wilde helen. Dan speel je eindelijk weer een wedstrijd tegen Rhoon en scheur ik alles af in mijn linkerknie. Binnenmeniscus, buitenmeniscus er zal een groot stuk worden verwijderd en de rest laten ze zitten voor de vering. Gelukkig is het niet mijn trapbeen. Het is mijn linkerknie en ik denk dat ik ongelukkig neerkwam in de wedstrijd tegen Rhoon. Het werd allemaal pas dik na de wedstrijd. Misschien is het gebeurd bij een verkeerde terugspeelbal van Rick Tas maar of dat echt zo is, geen idee. In juni wordt ik geopereerd, ga er vanuit dat ik er dan voor de competitie weer kan staan. We hebben dat met de technische staf doorgepraat, niet helmaal risicoloos voor beide partijen, maar dat weten we. De trainers hebben het vertrouwen uitgesproken, we gaan het zien. De artsen hebben aangegeven dat ik na een week of drie weer met trainen kan beginnen en Rozenburg heeft in de eigengelederen keepers als, Silvio Spiessens, Dennis Vermeer, Luuk Dudink, die het eventueel op kunnen vangen. Zelfs Robert de Korte heeft dit seizoen nog een keer op de bank gezeten alhoewel dat tijdens zijn triathlon seizoen dat waarschijnlijk geen optie is."

Stephan van Asperen wil nog zeker één seizoen voor Rozenburg spelen. Hij speelt nu voor het 3e jaar op West Rozenburg. Hij woont in Helevoetsluis en heeft twee kinderen. Zijn relatie is op de klippen gelopen en moet om te kunnen trainer zelfs voor de trainingen zo af en toe oppas regelen. Begonnen bij Hellevoetsluis, via Nieuwenhoorn, Doto en PFC bij Rozenburg terecht gekomen. Ook nog een poosje bij Melissant gespeeld. Hij maakte een stap van de 5e klasse naar de hoofdklasse bij Doto. Maar in het begin van zijn carrière zetten zijn passie naast het voetbal, het leger een streep door zijn voetbalcarrière in ieder geval op een laag pitje. Hij werd uitgezonden naar Afghanistan waar hij schouder problemen aan heeft overgehouden. Niet dat het zijn keeperkwaliteiten beïnvloed maar het is er wel. Eigenlijk te lang gewacht met opereren, niet te snel zeuren is op het lijf van Stephan geschreven. Een knieoperatie, een auto-ongeluk, een nieuw huis, de zorg voor zijn kinderen na een verbroken relatie en met Rozenburg kampioen willen worden. Het moet allemaal een plekje krijgen. "Afgelopen week kwam ik van rechts en een automobiliste zag me niet en reed zo in de flank van mijn auto. Auto total loss wat problemen met verschoven wervels en een geneusde ribben. Het zit allemaal even niet mee. Volgend jaar word ik 30 en wil het met voetbal mooi afsluiten met in ieder geval promotie of een kampioenschap. Als je voor je kinderen drie keer in de week oppas moet regelen om te voetballen en ik werk ook nog continue dan moet je keuzes maken. Nog één jaar vlammen met Rozenburg daar ga ik voor. Van dat auto-ongeluk heb ik niets overgehouden dan financiële gevolgen van een auto die total loss is. Maar de focus staat op fit zijn voor de competitie begint en met de ploeg van volgend seizoen telt maar één ding 2e klasse, daar ga ik voor en zet nog één jaar alles daarvoor opzij, en daarna is het mooi geweest."

Of de keeper op tijd fit is voor het nieuwe seizoen ligt ook in de handen van de artsen. Hij heeft in zijn leven al meer meegemaakt zeker in de periode in Afghanistan. Daar zijn littekens van overgebleven maar ook een ijzeren discipline en een (over)winnaarmentaliteit.          

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .