Met trainer/coach Dennis Zaal kijken we terug op een voor v.v. Rozenburg roerig seizoen. Het werd een seizoen met pieken, dalen en randgebeuren. Dennis Zaal verschuilt zich zeker niet achter dat laatste hij was daar een deel van. Zeker geen verloren seizoen maar vooral een seizoen waar lessen uitgeleerd moeten worden voor de toekomst. Dennis Zaal is niet vergeten dat zonder een kampioenschap of een periodetitel hij het als een verloren of in ieder geval een teleurstellend seizoen zou beschouwen. Zaal moest het seizoen afmaken met 12 selectie spelers en stond assistent Dave Zaal zeker vijf wedstrijden als noodoplossing in de basis.

 

Wat overheerst als je terugkijkt naar dit seizoen?

"Teleurstelling. Aan het begin aangegeven dat geen prijs, periode of kampioenschap, een teleurstelling zou zijn en we staan met lege handen. Die woorden ben ik niet vergeten. Als je me naar de redenen vraagt een optelsom van bepaalde factoren. Dan sta je aan het einde van de rit daar waar je hoort te staan. Ik hoor je zeggen te hooggespannen verwachtingen maar dat denk ik niet. We hadden een ploeg die, als alles in tact was gebleven, zeker mee had kunnen doen voor de prijzen. Maar er waren factoren die er voor gezorgd hebben dat we met lege handen in de grijze middenmoot zijn geëindigd."

Laten we ingaan op die factoren

"Niet alleen de prikkelen rond de maand december waren daar debet aan. Wat ik mezelf verwijt en misschien ook wel in zijn totaliteit dat we niet vroegtijdig en op een communicatieve manier de zaken hebben aangepakt. Er waren signalen waar ik, de spelersgroep, het bestuur, de technische commissie niet op hebben ingespeeld en vroegtijdig hebben opgelost. Dan barst de bom op enig moment, maar niet zozeer dat moment maar vooral de periode ervoor hebben we het laten liggen. (opstappen technische commissie red.) Dan krijg je een nasleep dat is duidelijk. Spelers die niet meer gebruikt werden voor de eerste selectie, spelers die zelf gestopt zijn. Als je dan ook te maken krijgt met langdurig geblesseerde spelers en schorsingen wordt het lastig. Dat heeft er tot geleid dat we op heel veel momenten op onze tenen hebben gelopen. We hadden een selectie van 12 man en uiteindelijk bepaalt de bank de sterkte van je team, en die bank was leeg. Ik ben niet teleurgesteld in spelers, maar meer trots op de mannen die er zijn blijven staan. Als je kijkt wat die overgebleven spelers hebben moeten doen heb ik daar grote waardering voor. Zeker ook heel veel waardering voor de gehele technische staf waardoor we deze moeilijke periode achter ons hebben kunnen laten. Terugkijken hoort er bij en dat ga ik niet uit de weg, een leermoment voor het volgende seizoen en haal er zeker de goede punten uit."

Had er toch niet meer ingezeten?

"Als je kijkt naar afgelopen zaterdag waar we een uur lang met 10 man RHS, de kampioen van de 3e periode, partij hebben gegeven zeker. Als je kijkt naar het aantal kaarten die we hebben opgelopen en daardoor de schorsingen en blessures, waren er elke keer wel weer factoren waarom het net even niet ging en dan breekt een smalle selecte je op."

Waar heeft Rozenburg de punten laten liggen?

"Ik kijk dan zeker niet gelijk naar de wedstrijden tegen Bernisse en Zestienhoven waar we hadden moeten winnen, dat zeker. Maar als je kijkt hoe we de wedstrijd tegen Botlek hebben weggegeven. Als je twee keer in de 44e minuut een voorsprong weggeeft zijn dat juist kostbare punten, daar hadden we het verschil moeten en kunnen maken. Ook Pernis was zo'n wedstrijd waar we het in de slotfase weggeven. Juist bij dat soort wedstrijden ging het mis. Natuurlijk moet je van Bernisse winnen, maar die komen met iets naar Rozenburg en spelen zo als ze het hele seizoen nog niet hebben gedaan. Ze winnen ook van Nieuwenhoorn. Dat is ook voetbal, dat gebeurt. Maar juist in die andere wedstrijden hadden we het verschil moeten maken. Als je één minuut voor tijd met een voorsprong staan en je geeft het dan nog weg, zijn dat kostbare punten."

Bij een ploeg als Nieuwenhoorn in de competitie kansloos en competitievervalsing?

"Ik weet niet of je dat competitievervalsing moet noemen. Het is inderdaad zo dat er clubs van de zondag naar de zaterdag gaan, zeker hier in West 2, daar ontkom je gewoon niet aan. Je hebt dan misschien pech, maar het bied ook andere mogelijkheden er zijn dan nog 3 periode titels als prijs. Wat ik wel vreemd vind dat Nieuwenhoorn na het kampioenschap veel punten laat liggen, terwijl dit de momenten zijn voor een trainer die door wil naar de 1e klasse of nog hoger om door te bouwen met patronen naar het volgende seizoen. Feyenoord doet dat bijvoorbeeld wel. Het is een gegeven en misschien denken ze dat nu van Rozenburg ook wel, als je kijkt wat daar terugkomt voor het volgende seizoen."

Verwachtingen naar het volgende seizoen ligt hoog

"Ja, dat zeker. Was dit seizoen al een beetje zo maar als je naar het Rozenburg van het volgende seizoen kijkt wordt dat alleen maar meer. De jongens die komen kunnen een kwaliteitsimpuls geven, maar ook andere ploegen zitten niet stil, denk aan RHS, Rhoon als ze niet naar de 2e klasse gaan, een sterke ploeg. We hebben voor het volgende seizoen alle posities weer dubbel bezet dus iedereen zal scherp moeten blijven. Bryan van der Laan, Nick de Bil, Jordie de Groot, Sander Arkenbout, Paul Santra komen. Frank Schipper en Sander van Pelt vertrekken. Met Kenan Yilmaz en Selim Su hebben we nog gesprekken, voor de rest is Rozenburg klaar. We willen werken met een 17 tot 18 spelers en moet er een andere samenwerking komen met het tweede elftal waar jonge spelers staan te trappelen om aan te sluiten. Als je de eerste groep, waar spelers in moeten zitten die 2e klasse waardig zijn, te groot maakt wordt de doorstroming moeilijker. Allereerst moeten de spelers uit de eerste groep bewijzen dat ze in die groep horen en mogelijkheden zijn voor de tweede groep om aan te haken. Voorlopig komt alleen Maik den Ouden van twee over naar de eerste groep. Maar we hebben de deur nooit gesloten er kan in een seizoen nog veel gebeuren. Moet wel zeggen dat ik natuurlijk wel de lessen van dit seizoen meeneem."

Ten slotte

"Een bewogen seizoen waar we heel veel hebben geleerd. Eigenlijk een seizoen waar we een stap hadden moeten zetten, dat is niet gebeurt. Een leer moment zeker ook voor mij en ik hoop ook voor de spelers. En trots op de spelers en technische staf die het seizoen hebben afgemaakt, hoe moeilijk dat ook soms was."

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 7th. .