Afgelopen seizoen was Rozenburg doelman Stephan van Asperen wekelijks onze gast waarmee we terugkeken op de competitieronde. Ook het komende seizoen zullen we dat met de doelman doen. Deels heeft Van Asperen dat het afgelopen seizoen gedaan vanaf de zijlijn omdat een blessure aan zijn knie hem aan de kant hield. Inmiddels is Stephan van Asperen aan die knie geopereerd en weer bezig met de opbouw naar het komende seizoen. Een seizoen waar hij beslist een prijs wil gaan winnen en promotie het doel is. We praten met de doelman over zijn knie en alvast over de tegenstanders van het komende seizoen.

Hoe gaat het met je knie?

"Goed, Ik ben inmiddels geopereerd. Ze hebben de helft van mijn meniscus moeten weghalen. Het was wel een beetje verergerd, moesten opzoek naar een stukje wat achter mijn kruisbanden terechtgekomen was. Voor de rest viel het allemaal mee. Geen verdere beschadigingen. De eerste drie weken rustig aan en nu weer aan het opbouwen. Ik heb nu helemaal geen last meer. Ben inmiddels weer aan het fietsen op de mountainbike. Ik krijg geen reactie en het gaat allemaal weer goed. Ik zal er bij de eerste training bij zijn en kijken hoe het verder gaat. Ik verwacht geen problemen. Ziet er goed uit."

Indeling 3e klasse D

Rijnmond Hoogvliet Sport. "Zijn alleen maar spelers bij gekomen en geen spelers gegaan. Die zijn sterker geworden zeker met een paar spelers van Smitshoek Mitchel van Gelderen, middenvelder en Justin Snijders linkerspits en Alexandria'66 de verdedigers Vially Mondo en Roger Lieveld. RHS gaat zeker meespelen voor de prijzen. In de openingswedstrijd moeten we tegen RHS, twee kampioenskandidaten."

SSS. "Is een ploeg die ik niet goed ken. Rozenburg in het verleden wel tegen gespeeld maar ver voor mijn tijd. Vorig jaar middenmoot in de derde klasse, verder kan ik er niet zoveel van zeggen."

's Gravendeel. "Ook zo'n ploeg die in ieder geval voor mij nieuw is. Gaan veel spelers weg en komen er wel weer een paar onder andere twee jeugdtalenten van ASWH. Voor mij zijn die ploegen uit de Hoeksewaard nieuw."

GOZ. "Daar komen we de trainer van Rockanje tegen, Arjan Vuik. Een ploeg waar niet veel naar toe komt en niet veel weggaat. Maar volgens Vuik wel een ploeg met potentie. Er zijn wel wat spelers gestopt, of ze dat uit de eigen jeugd kunnen opvangen?"

Pernis. "Altijd voor ons een lastige ploeg, komen dacht ik 3 speler en vertrekt er één. Maar een ploeg die we wel kunnen bestrijden, maar op voorhand altijd lastig. Was vorig jaar toch een ploeg van eenlingen, als je daar een wapen tegen hebt kan je er van winnen. Zal niet veel veranderen ten opzichte van vorig seizoen."

Bolnes. "Komt uit de 2e klasse. Dat zijn natuurlijk lastige ploegen. (er komen 16 spelers en gaan er 2 red.) Willen natuurlijk direct terug schat ik in als een kanshebber voor de titel."

WFB. "Dat zijn ploegen die het meestal op eigen kracht doen. Nooit veel wisselingen, ploegen op het eiland soms maar daar liggen dan ook weer veel sentimenten. Vorig jaar middenmoter in 3B. Een ploeg die het moeilijk gaat krijgen in onze afdeling."

Rhoon. "Wedstrijden op het scherp van de snede. Marco van Rijn zal er niet slechter op zijn geworden met de wisselingen. Deden vorig seizoen mee voor de prijzen dat zal dit komende seizoen niet anders zijn."

Vlotbrug. "Die willen wel heel veel maar kunnen niet. Ook moeilijk in Hellevoetsluis met Nieuwenhoorn en v.v. Hellevoetsluis in het zelfde dorp. Tom Larssen heeft met de spits van Hellevoetsluis, Joey Salij meer aanvalskracht. Maar verder zal er niet zoveel veranderen. Met Larssen heb je wel meer rust gekregen bij Vlotbrug maar kwalitatief zal het niet zoveel veranderen het komende seizoen."

S.V. Charlois. "Kampioen geworden in de 4e klasse. Voor ploegen die uit de 4e klasse komen toch altijd een seizoen om te overleven. Er komen en gaan wel wat spelers maar in hoeverre dat genoeg is voor handhaving, geen idee. Een ploeg die we moeten leren kennen, zoals veel ploegen volgend seizoen."

Jonge Spartaan. "Ook weer zo'n ploeg van het eiland waar niet veel wisselingen zijn. Er komt er één van Den Bommel en er gaan er 3 naar Flakkee heb ik gezien. Ook een kampioen uit de 4e klasse. Mogen we niet onderschatten maar verwacht ik niet bovenin."

Botlek. "Worden zeker leuke potjes. We zijn min of meer aan elkaar gewaagd. Zij hebben ook wat nieuwe spelers (John Ackon terug van Zuidland speelde ooit bij Rozenburg red. ) Dacht een keeper van NBSVV (Patrick de Zoete red.) Kijk uit naar de wedstrijden met Botlek. Altijd leuk, een soort derby."

NBSVV. "Ook uit de 4e klasse gekomen. Ze krijgen een nieuwe trainer, de trainer van het 2e elftal die assistentie krijgt van Paul Bestebreur. Hans de Heer vertrekt naar Rockanje. Wel een stugge ploeg we hadden het er vorig jaar in de voorbereiding niet makkelijk."

Stephan van Asperen over Rozenburg

"Rozenburg is zeker sterker geworden. De jongens die er bij komen hebben op Paul Santra na een Rozenburgs verleden. We hebben sowieso een selectie, op een paar na, die bestaat uit Rozenburgers, spelers die al wat langer bij Rozenburg spelen of een Rozenburgs verleden hebben. Dat is uniek, met deze ploeg gaan we zeker meedoen voor promotie of een kampioenschap. Alle neuzen moeten in de zelfde richting en de bankzitters hebben we dit seizoen meer dan nodig. Er zijn veel wedstrijden en vorig seizoen heb je gezien wat een smalle selectie tot gevolgen heeft gehad. Soms waren we al blij als er iemand op de bank zat. De randzaken of hoofdzaken hoe je het noemen wil hebben vorig seizoen een stempel gedrukt ook op de prestaties en dat mag dit seizoen niet gebeuren. De focus op voetballen en punten pakken. Dit Rozenburg moet naar de 2e klasse daar hoort een ploeg met deze uitstraling minimaal thuis." 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .