Wordt het dan toch weer anders dan we denken. In de 3e klasse D is er nog maar één ploeg zonder punt verlies en dan gaat het om SC Charlois, promovendus en dit seizoen voor het eerst op dit podium. De doelman van Pernis is nog de enige die nog geen balletje uit het netje heeft gehaald en kan pronken met 'NUL'. doelpunten tegen. Zeven ploegen met 4 punten en nog vier die op het eerste puntje wachten.

Rozenburg heeft een zware competitiestart en staat als één van de zeven ploegen met 4 punten op plaats 6. Afgelopen zaterdag was er winst tegen Bolnes met 4-3 en liet de ploeg van Dennis Zaal zien naast mooi voetbal ook te kunnen knokken voor de punten. Drie doelpunten tegen is natuurlijk wat veel van het goede voor Rozenburg ook tegen een ex tweedeklasser. GOZ, WFB en Jonge Spartaan hebben nog geen punten dit seizoen maar dat ook Bolnes in dat rijtje van puntloze ploegen staat hadden we niet verwacht. Ook RHS heeft er al 5 laten liggen. We laten Rozenburg doelman Stephan van Asperen aan het woord over Rozenburg, de andere wedstrijden en zijn voorspelling (kunnen we wel alvast zeggen dat de doelman er 5 van de 7 goed had).

Stephan van Asperen over Rozenburg

"We begonnen goed, speelde als tegen Rijnmond, snel op voorsprong geen vuiltje aan de lucht", begint de doelman zijn verhaal. "Snelle goal van Lennart, daarna nog één van Onur en toen waren we nog maar een minuut of 18 onderweg. Maar dan komt het, ploegen zoals Bolnes en ook Rijnmond is zo'n ploeg die klappen er dan volle bak in en elk foutje straffen ze af, die gaan strijden die gaan vechten. Het leek wel of wij er een beetje van schrokken. Er was opeens weinig voetbal meer, duels verliezen en zij krijgen kansen. Kwam er één alleen op me af die ik dan wel naar de buitenkant kon drukken door lang te blijven staan, maar toch. Verdedigen begint voorin en op het middenveld daar wonnen we ook de duels niet meer. Dan is met z'n drieën verdedigen te weinig. Die eerste goal van Bolnes ook, moet eerst zeggen dat ze een geweldige spits hebben, Joey Heinsbroek, speelde bij Leonidas. Een steekpass neemt hem in één keer aan en schiet hem tussen mijn benen door. Dan kom je uit de rust en prikken ze er nog eens twee in en sta je met 2-3 achter. Die tweede van hun ging een persoonlijke fout van ons aan vooraf, maar die spits prikt hem er mooi in. Dan zie je ook dat je tegen dat soort ploegen geen fout mag maken. Bij die derde stomp ik de bal nog net weg wel net voor de voeten van een tegenstander en die schiet in één keer raak. Aanvallen van de keeper onze grensrechter heeft dat ook nog aangegeven maar de scheids keurde het doelpunt goed. Twee wissels aan onze kant en we kunnen na die achterstand de knop wel weer omzetten. Penalty is een karweitje voor Bryan van der Laan en Vince Lissenberg kopt de winnende binnen. Dan zie je toch dat Rozenburg dit seizoen kwaliteit heeft binnen gehaald. Van Nick de Bil verwachten we misschien nog veel meer maar is wel bij 3 van de 4 doelpunten betrokken. En een man als Bryan van der Laan en Sander Arkenbout hebben voor hetere vuren gestaan dan een achterstand goedmaken tegen Bolnes. Vier punten uit de wedstrijden tegen RHS en Bolnes, ik ben toch tevreden. Bolnes speelde vorig seizoen toch in de 2e klasse."

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Botlek - Pernis 0-0 "Ja, 0-0 is een uitslag waar je denkt hier is niets gebeurt. Botlek wint toch van Bolnes en nu gelijk tegen Pernis. Goed van Pernis denk ik, onze tegenstander van aanstaande zaterdag."

Charlois - WFB 3-2 "Charlois, promovendus, die versterkt is. Twee keer winst dat wel maar tegen GOZ en WFB. Wil het nog wel eens zien tegen Rhoon of RHS."

Jonge Spartaan - 's Gravendeel 0-1  "'s Gravendeel heeft een redelijke ploeg heb ik van spelers van Vlotbrug begrepen. Ze hebben het daar aardig op de rit. Goede overwinning van 's Gravendeel."

NBSVV - SSS 0-2 "Moeilijk voor me, Hoeksewaard ploegen. Ken ze niet goed en nooit tegen SSS gespeeld. Vorig seizoen had Hans de Heer het bij NBSVV aardig voor elkaar. Hoe het nu is geen idee."

Rhoon - RHS 4-2  "Had niet verwacht dat RHS zo onderuit zou gaan tegen Rhoon. Bij de rust al 3-1, dan wordt het vaak heel moeilijk om tegen een ploeg als Rhoon de bakens te verzetten."

Vlotbrug - GOZ 2-1  "Vlotbrug heeft het aardig staan. Logische uitslag. Vlotbrug moet z'n pot gewoon winnen en dat hebben ze gedaan."

 

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Rhoon

2

's Gravendeel

-

Rijnmond HS

2

Jonge Spartaan

-

Botlek

3

NBSVV

-

Vlotbrug

3

Pernis

-

Rozenburg

2

SSS

-

Bolnes

2

WFB

-

GOZ

3

De stand zegt na 2 competitieronden nog niet zoveel. Geen slechte start voor Rozenburg. We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg /2 uitploeg / 3 gelijkspel). Bij de eerste ronde had Stephan van Asperen er 5 van de 7 goed. Rhoon - RHS had de doelman fout en hij bewijst dat hij de Hoeksewaard ploegen minder goed kent, NBSVV-SSS was ook niet correct. De doelman staat op 71% goed voorspeld. Eens kijken of hij deze week dat hoge gemiddelde vast kan houden.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .