Uiteindelijk draait het allemaal bij het voetbal om de punten. Leuk als dat met mooi spel tot stand komt maar mag je dat verwachten in de 3e klasse D. De winnaar is meestal de ploeg die de minste fouten maakt of in een enkel geval het geluk aan zijn zijde heeft. Foutloos is geen enkele club meer in 3D, na drie wedstrijden staan er vijf clubs op zeven punten op kop en beginnen de ploegen die je er verwacht zich bovenin te nestelen. Alhoewel voorspellen toch nog altijd lastig blijft. Doelman Stephan van Asperen had er deze week 3 goed en heeft zijn totaal gebracht op 8 uit 14 oftewel 57%.

Rhoon heeft duidelijk gemaakt aan SV Charlois dat je niet zomaar koploper kan blijven in 3D. Botlek en Rozenburg hebben zich ook bovenin gemeld. Rijnmond Hoogvliet Sport haalde uit bij ’s Gravendeel met 2-6 en geeft een signaal er zeker bij te horen. Eigenlijk is alleen Bolnes die het laat afweten. Na 3 wedstrijden nog ‘NUL’ punten voor een ploeg die vorig seizoen nog in de 2e klasse speelde. Het was een doelpuntrijke middag in 3D met 39 doelpunten in 7 wedstrijden, meer dan 5.5 doelpunt per wedstrijd. Ploegen gaan in deze fase nog voor de winst en dat maakt het aantrekkelijk. Rozenburg is getest op de breedte van de selectie en heeft die test glansrijk doorstaan. Met zes spelers niet beschikbaar was de winst in Pernis, met 1-2 meer dan knap. Eens napraten met de doelman van Rozenburg Stephan van Asperen.

Stephan van Asperen over Rozenburg

“Ja, we winnen wel maar miste met Bryan van der Laan toch wel de creativiteit op het middenveld. We hadden 6 spelers niet, waarvan de geblesseerde nog niet veel minuten hebben gemaakt maar toch ook 3 basis spelers en met de wissel van Nick de Bil in de rust 4 basis spelers niet. We speelde ook weer 4-3-3 en dat was zeker in het begin even wennen. We werden gelijk onder druk gezet, hadden daar op zich wel een antwoordt op, qua verdedigen in ieder geval, maar de ballen kwamen vrij snel terug op onze helft. We konden ze toch tot de rust op 0-0 houden (ook dankzij een paar spectaculaire reddingen van de doelman red.). Kansen hadden we zeker ook in die eerste helft. We konden het geduld opbrengen en het eerst achter dicht te houden. En de invallers hebben het heel goed gedaan. Rick Tas, Emilio Haesebos en in de tweede helft Martijn Lievaart. Twee mooie doelpunten. Die van Joris van Driel zat stijf in de kruising en Floris (van den Heuvel red.) speelde de keeper prachtig uit. Dan maken we het niet af, die kansen hadden we zeker, en dan wordt het nog even spannend omdat zij de aansluittreffer maken. Die aanvoerder werd even alleen gelaten bij een hoekschop en kopt hem goed in. De kleinste staan bij mij bij de palen omdat die de duels van 3 koppen grotere mannen toch niet kunnen winnen, maar daar zat zaterdag wel het gat. Nog wel even gedacht aan vorig seizoen toen kwam Pernis in de slotfase nog op gelijke hoogte maar zaterdag lieten we het niet zover komen.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

SV Charlois – Rhoon 1 - 3. “Charlois had nog geen sterke tegenstander gehad dit seizoen. Dus die koppositie van vorige week was een beetje te wijten aan mindere tegenstanders. Rhoon heeft een goede ploeg heb ik gehoord, dus goed gedaan van Rhoon.”

’s Gravendeel – Rijnmond Hoogvliet Sport 2 - 6.  “In de tweede helft werd het een doelpunten festijn. Ik denk dat Rijnmond als ze mee willen blijven doen het knopje op tijd hebben omgezet.”

Jonge Spartaan – Botlek 2 – 5.   “Jonge Spartaan hangt als promovendus gelijk onderin. Botlek had een periode in de 2e helft waar het genadeloos toesloeg. Ik had Botlek niet zo hoog staan. Hoe sterk Jonge Spartaan is gaan we zaterdag zien, dan komen ze naar ons.”

NBSVV - Vlotbrug 1 – 3. “ Vlotbrug doet het super goed, maar moeten zich nog wel meten met de betere ploegen. In vergelijk was onze competitie start veel zwaarder. Maar je moet van de kleintjes wel eerst winnen en dat doen ze.”

SSS – Bolnes 4 – 3. “Het zit bij Bolnes gewoon niet mee. Weer een hoge uitslag, ze zijn kennelijk heel veel aan het zoeken. Toch denk ik dat Bolnes er wel weer bovenop komt. Maar wel een slechte start, maar ze hebben geen verkeerde ploeg.”

WFB – GOZ 4 – 2. “Ik ken die ploegen niet zo goed. Ik had een gelijkspel verwacht, twee ploegen uit de 4e klasse. GOZ ken ik niet anders dan de trainer (Arjan Vuik red.) en WFB we gaan ze volgen om te kijken wat ze echt in huis hebben. (GOZ speelde het laatste half uur met 10 man en daar zat misschien het verschil red.)”