Misschien maakte Rozenburg het zichzelf moeilijk afgelopen zaterdag tegen Jonge Spartaan. Maar het gaat te ver om te zeggen dat de overwinning in gevaar is geweest. De bewoners van sportpark West blijven gewoon meedoen in de top van het klassement, dat is de laatste jaren ook wel eens anders geweest. Als je supporter bent van de club uit Middelharnis had je misschien het gevoel dat er op sportpark West iets te halen was. Maar voor de neutrale toeschouwer was de uitslag zeker terecht en mocht Jonge Spartaan niet klagen over de 2-1 eindstand.

 

Het was afgelopen week een doelpunten festijn in de derde klasse D. Over de 7 wedstrijden 51 doelpunten, meer dan 7 doelpunten per wedstrijd en dan te bedenken dat de uitslag op sportpark West ook makkelijk 5-1 had kunnen zijn. Rhoon was heer en meester in de thuiswedstrijd tegen WFB, 10-1. Maar ook uitslagen zoals Botlek – NBSVV 7-4 en Vlotbrug – Charlois 6-4 zijn opmerkelijk. Het is nog veel te vroeg voor conclusies maar het lijkt er op dat het verschil van de eerste 6 op de ranglijst met de rest groot is dit seizoen. Maar we blijven voorzichtig eerst maar eens de koplopers tegen elkaar spelen voor we weten wie echt voor de prijzen gaat spelen. Gaat Rozenburg daar bij horen? Voorlopig lijkt het van wel.

Stephan van Asperen over Rozenburg

“We beginnen gewoon goed. Toch weet je dat het moeilijker wordt omdat ze eigenlijk niets te verliezen hebben. Ze zakte heel erg ver in en waren toch redelijk ingesteld op ons systeem van 3-5-2. Zeker in de beginfase konden we elkaar makkelijk vinden. We creëerde genoeg kansen maar die moeten er wel in. Die keeper van Jonge Spartaan keepte wel een bere partij. We speelde gewoon goed, zeker Joris van Driel die zijn stekkie wel gevonden heeft. Zelfs een beetje symbool voor onze ploeg. Werkt hard, speelt slim en was hij fysiek misschien vorig seizoen niet zo sterk maar daar is niets meer van terug te zien maakt een ongelofelijke progressie. We maken twee mooie goals en dan komt er een kansenregen die we niet benutten anders was die wedstrijd al vroeg in het slot gegaan. Toch als we kritisch willen zijn moeten er meer doelpunten komen van de aanvallers en eerder afstand nemen. Je zag het tegen Pernis en nu weer tegen Jonge Spartaan. Als we de kansen benutten kunnen we veel makelijker voetballen en nu worden het onnodig zware wedstrijden. Als dat dan toch niet lukt moeten we eerder ingrijpen, de trainer of wij zelf in het veld. Als we dan zwaar onder druk komen te staan moeten we een verdediger meer achter houden tot we het weer onder controle hebben. Een man als Sander Arkenbout kan je zo een linie laten inzakken met Jordie de Groot als ondersteuning van Elroy naar het centrum van de verdediging. Gewoon dan even 4-4-2 spelen tot je de weer de zaken op orde hebt. Dan weer terug dat kan deze ploeg gemakkelijk aan. Nu maken ze een doelpunt en gaan er in geloven. Overigens was zeker geen buitenspel. Ze gokken op standaard situaties en met de wisselingen krijgen we in de slotfase een paar honderd procent kansen. Nu lijkt het net of Rozenburg moeite heeft met aanklampen. Als we er nog vijf inschoppen hoor je meer bij de rest van de toppers , zeker voor mensen die het niet hebben gezien.”

Wel of geen muur

“Midden voor het doel staat een muur meestal niet goed. Als de bal ver genoeg van het doel is staan spelers alleen maar in de weg en zie je als keeper die bal altijd laat. Dus liet ik zaterdag ook een keer de muur weg en kon die bal er mooi uittikken. Er zijn meer keepers die het doen echt niet uniek, het wordt voor een speler ook kiezen hij heeft vrije ruimte en daar weten spelers ook vaak geen raad mee. Ik laat de muur zeker niet altijd weg maar soms is het beter.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Bolnes - Pernis 5 - 0. “Een uitslag die ik zeker niet had verwacht. Pernis opeens zo zwak of is het kwartje bij Bolnes gevallen. Bolnes staat te laag, maar 5-0 tegen Pernis verrast me.”

Botlek – NBSVV 7 - 4 “NBSVV ken ik niet heel goed maar 7-4 wat een uitslagen, ongetwijfeld goed voor het publiek. Jammer voor NBSVV, maar voor Botlek goede zaken.”

GOZ – ’s Gravendeel 1 – 5.   “GOZ moet oppassen niet het Rockanje of Bernisse van vorig seizoen te worden. ’s Gravendeel heeft een redelijke ploeg. Voor GOZ wordt het puntjes sprokkelen, meer zal er niet inzitten.”

Rhoon - WFB 10 – 1. “Dit is niet normaal. Rhoon heeft de zaakjes voor elkaar. En de trainer, Marco van Rijn, wil er alles uithalen. Kennelijk gaan ze door het vuur voor hun trainer. Die zijn goed op weg, willen promoveren dat is duidelijk. WFB moet wel een hele slechte dag hebben gehad. Maar goed als ze niet beter kunnen? Maar deze uitslagen horen niet thuis in het prestatievoetbal.”

RHS - SSS 2 – 3. “Scheidsrechter had een grote invloed. Vier strafschoppen en 2 keer geel dus rood voor de keeper van RHS ( Arjan Jongerius red.) . Flink wat gele kaarten (9 keer 3 voor SSS en 6 voor RHS waaronder 2keer voor doelman red.) Hopelijk is het verder rustig gebleven maar het publiek heeft daar ongetwijfeld in de hekken gehangen.”

Vlotbrug – Charlois 6 – 4.  “Vlotbrug zit in de goede flow. Ze doen het goed krijgen wel veel doelpunten tegen, nu al 10. Jonge onervaren doelman van 17 jaar. En de verdediging is ook niet meedogenloos. Ze scoren wel genoeg om te winnen, dat is dan wel weer knap.”

We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg /2 uitploeg / 3 gelijkspel).

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

GOZ

1

Botlek

-

Vlotbrug

3

Jonge Spartaan

-

Rhoon

2

NBSVV

-

‘s Gravendeel

3

Pernis

-

Rijnmond HS

2

Rozenburg

-

SV Charlois

1

WFB

-

SSS

2

Na drie wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 13 uit 21, nog altijd een score van de bijna 62%. Bij de wedstrijden van RHS en Bolnes zat de doelman mis. Zijn kennis over de Hoeksewaard ploegen heeft hij bijgestuurd alhoewel SSS hem toch weer verraste tegen RHS, maar dat was de wedstrijd met de 9 gele kaarten en 4 penalty’s. Eens kijken of hij deze week zijn gemiddelde weer op kan vijzelen. Zou wel eens een hoge score kunnen worden, de doelman lijkt zich moeiteloos te scharen tussen de echte kenners.

Foto’s: het vertrouwen straalt er vanaf

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.