We moesten denken aan de dikke knipoog van aanvoerder Elroy van Seventer direct na de gewonnen wedstrijd van Rozenburg tegen Vlotbrug. “Man of the Match, pas je wel op dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen.” Het tekent de sfeer in de ploeg, en die is opperbest. Natuurlijk is er als medekoploper niet zoveel te zeuren op sportpark West, alhoewel een paar doelpuntje meer in het netje van de tegenstander zou misschien wel lekker zijn voor de mannen van Dennis Zaal. Aan de discussie of de Rozenburg en doelman Stephan van Asperen ook de ‘NUL’ kan houden is een einde gekomen. Afgelopen zaterdag was de doelman een onneembare vesting. En dat nog wel dicht bij de Vesting van Hellevoetsluis.

 

Was Stephan van Asperen zaterdag belangrijk voor zijn team, ging het met de voorspellingen wat minder deze week. Tot nu toe 3 goed met in deze competitieronde nog één wedstrijd te spelen, Rhoon – Botlek. Niet alles is voorspelbaar. RHS verliest veel punten en ook Bolnes hadden we op de redactie hoger in geschat, maar voorspellen laten we aan de doelman over. In de 3e klasse D zijn nog twee koplopers over, SSS en Rozenburg. Wel met de aantekening dat de wedstrijd tussen Rhoon en Botlek nog moet worden gespeeld. Nu we het toch over Rhoon hebben, zaterdag een topper op sportpark West Rozenburg tegen Rhoon. De Strijd der Giganten of gewoon een potje tussen kanshebbers. In ieder geval blijft de winnaar, als die er komt, in de race voor de eerste periode. Vlotbrug lijkt de sleutel in handen te hebben in de beslissende fase van de eerste periode. Rozenburg weet hoe lastig het is tegen de ploeg van Tom Larssen, maar won. SSS gaat er zaterdag opbezoek en ook Rhoon mag nog in de eerste periode spelen tegen Vlotbrug.

Stephan van Asperen over Rozenburg

“Tegen Vlotbrug speel ik in mijn achtertuin, veel jongens die ik ken en mee om ga. Dan is het lekker om een keer de nul te houden. Ik kwam zo uit mijn werk naar Vlotbrug, moest zelfs de wedstrijdbespreking missen omdat ik niet eerder weg kon. Maar goed ik was in goeden doen, hoop niet dat het elke wedstrijd zo nodig is want dan gaat er iets mis. Kijk nu bij een stand van 0-1 valt het op als het 0-3 staat hoor je er niemand over. Maar het gaat lekker, aan de andere kant sta ik daarvoor ook tussen de palen. Vlotbrug had niet echt veel uitgespeelde kansen, maar kregen wel de gelegenheid om veel te schieten. Nu is het wel een ploeg met spelers die dat van afstand ook wel kunnen en vaak doen. Ze hadden toch wel wat kansen, Onur (Zaif red.) nog een keer van de doellijn, zelf nog wat balletjes gepakt. We wisten dat Vlotbrug er vol op zou kleunen, toch hadden ze de tactiek een beetje aangepast en waren meer aan het opbouwen. Eerste kwartier kwamen we niet veel aan de bal. We hebben dit seizoen een team die het geduld op kunnen brengen en rustig blijven voetballen. Misschien voor het publiek niet altijd fraai misschien zelfs een beetje saai maar wel degelijk. Er lopen best wel heel veel spelers die het spelletje wel snappen en die trekken mannen als Onur en Joris mee, die zie je elke week beter worden. We moesten door het uitvallen van Sander Arkenbout terug van 3-5-2 naar 3-4-3. Dan snel in de 2e helft valt dat doelpunt en moet Vlotbrug nog meer komen. We krijgen dan wat meer ruimte, omdat we het niet af konden maken worden we in de slotfase nog onderdruk gezet. Onder druk is het lastig om de taken te blijven uitvoeren en krijgen we het zelfs nog moeilijk. Over het algemeen ben ik erg tevreden, minst gepasseerde ploeg, mede koploper, Misschien wat meer doelpunten dan voetbal je makkelijker en zijn mijn reddingen niet zo cruciaal als afgelopen zaterdag tegen Vlotbrug.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag    

Charlois – Jonge Spartaan 3 - 1. “Jonge Spartaan gaat zeker nog punten pakken, maar die krijgen het zwaar. Nog steeds nul punten dat gaat op een gegeven moment meespelen.”

GOZ - NBSVV 2 - 2 “Had ik niet verwacht eerste puntje voor Vuik (trainer GOZ) bij GOZ. Knap had verwacht dat NBSVV de volle winst zou pakken.”

’s Gravendeel – WFB 4 – 0.   “’s Gravendeel heeft een degelijke ploeg, blijkt. Pakken regelmatig hun puntjes en zitten op het vinkentouw. WFB verliest al 5 keer, ploeg voor de onderste regionen.”

RHS – Bolnes 3 – 6. “Bolnes heeft het lek boven of daar is het kwartje gevallen. Die hebben een ploeg om bovenin mee te draaien, dat zeker. Dat RHS zoveel punten laat liggen verbaast me. Zo’n resultaat en dan ook nog thuis.”

SSS - Pernis 2 – 1. “SSS blijft ook winnen, weet niet of dit nu een outsiders is of een ploeg die terecht koploper is. SSS heeft zeker geen makkelijk programma gehad tot nu toe. Misschien wel de verrassing van dit seizoen.”

Rhoon – Botlek Uitgesteld Wedstrijd wordt gespeeld op 22 oktober 2016

 

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

‘s Gravendeel

3

Botlek

-

Rijnmond HS

2

Jonge Spartaan

-

GOZ

1

NBSVV

-

SV Charlois

2

Pernis

-

WFB

1

Rozenburg

-

Rhoon

1

Vlotbrug

-

SSS

1

We laten de doelman ook nog even naar de komende wedstrijden kijken en hem een voorspeling laten doen (1 thuisploeg /2 uitploeg / 3 gelijkspel). Na vijf wedstrijdronde, de eerste hadden we geen voorspelling, staat de teller op 21 uit 34, nog altijd een score van bijna 62%. Het blijft een kenner! Bij de voorspelling van Rozenburg werd het even stil….. natuurlijk winst, maar hoorden we heel zachtjes, met een gelijkspel ben ik ook tevreden! Dit wordt gewoon een hele moeilijke wedstrijd. Ook nog voor het eerst op het nieuwe hoofdveld.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 12th. .