Afgelopen zaterdag was er feest op sportpark West. Niet alleen de winst op Rhoon werd gevierd maar het in gebruik nemen van het nieuwe hoofdveld. Het prachtige complex ademt voetbal en daar kan Rozenburg weer jaren mee vooruit. Dat kan Rozenburg eigenlijk ook met de huidige selectie, een prima mix van ervaring, jeugdige spelers en talenten. Maar het is toch niet altijd hosanna op West, zeker niet op voetbal gebied. De eerste helft tegen Rhoon was gewoon slecht en 45 minuten lang was Rozenburg niet instaat de wedstrijd naar de hand te zetten. Maar wie weet dat nog na het feestje in de kantine, en het gaat uiteindelijk om wat er na 90+ minuten op het scorebord staat. En dat was zaterdag 4-2.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Moeten we Rhoon trainer Marco van Rijn de credits geven van de eerste helft met de lange bal als wapen waar Rozenburg moeite mee had. Of ons afvragen met welke opdracht Dennis Zaal zijn ploeg het biljartlaken van sportpark West op had gestuurd, laat ze maar uitrazen onze tijd komt wel? Rozenburg hield de schade in die eerste helft beperkt en domineerde in de tweede helft over grote delen. Dennis Zaal wist kennelijk bij Rozenburg de gevoelige snaar te raken tijdens de rust. En de ploeg van Marco van Rijn was na de rust de weg kwijt, terwijl ze toch op het zelfde veld speelde.

Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd, waar Rhoon in de eerste helft de doelpunten niet kon maken en Rozenburg in de tweede helft wel. De uitslag was terecht, Rhoon kreeg het eerste doelpunt cadeau van het duo Elroy van Seventer en Maik den Ouden. En bij het tweede doelpunt van Rhoon ging de verdediging van Rozenburg ook al niet helemaal vrijuit. Wat kreeg die spelers, Daniel Wigman, een ruimte bij de tweede paal om de bal binnen te koppen. Op de doelpunten van Rozenburg was niet zo heel veel aan te merken, misschien dan de penalty vooruit. Rozenburg doelman Stephan van Asperen hield zijn ploeg een paar minuten voor de thee in de wedstrijd, eens vragen hoe hij de wedstrijd heeft beleefd.

Stephan van Asperen over Rozenburg

“Ik wil niet overdrijven, tenslotte heb ik vorig jaar ook een paar wedstrijden niet gespeeld en daardoor ook niet gezien, maar zo slecht als in de eerste helft heb ik het de afgelopen twee seizoenen niet gezien. Ga niet gelijk excuses zoeken, we moesten best even wennen aan het veld, maar dat moest de tegenstander ook. Wist niet wat ik zag, ballen over 5 meter naar de verkeerde kleur, tweede ballen niet hebben, onnodig balverlies, niet scherp. Als de lange bal de tactiek was van Rhoon en ze bewust het middenveld wilde overslaan om ons daar niet te laten voetballen is dat maar half gelukt. Als Marco van Rijn (coach Rhoon red.) zich aan gaat passen aan Rozenburg zie ik dat als een teken van zwakte. We moesten in de verdediging duels winnen en dat lukte niet altijd. Maar het lag vooral bij onszelf denk ik. Misschien zien zij het doelpunt in de eerste helft als de kers op de taart, maar als er 3 keer over de bal wordt gemaaid is het een cadeautje en zeker geen verdienste. Dan denk je, we gaan dat even rechttrekken er stonden pas 9 minuten op de klok. Maar we kregen er niet echt grip op. Dan denk je zal wel gaan donderen in de kleedkamer maar dat viel best wel mee. Trainer nam de beslissing en de verantwoording om Paul Santra te brengen ondanks het feit dat hij twee weken niet getraind had. We konden weer van achteruit voetballen en met Onur (Zaif red.) op zijn eigen plaats en Paul terug in de ploeg konden we weer ons spelletje spelen. Het draaide gelijk na de rust, kansen in de eerste minuten en binnen 10 minuten op voorsprong. Toen werd het voor Rhoon moeilijk om weer hun spelletje te gaan spelen. Als we dat ook in de eerste helft hadden gedaan een heel andere wedstrijd. Dan krijgen we nog een goal tegen en toen dacht ik nog even ‘het zal toch niet‘. Maar gelukkig kon Emilio Haesebos het op een uittrap van mij het in de slotfase op de counter afmaken.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Bolnes – ‘s Gravendeel 8 - 1. “Bolnes heeft een goede ploeg, maar ’s Gravendeel valt me dan weer tegen. Had gedacht dat ze het Bolnes moeilijk konden maken. Met 8 doelpunten is daar niet veel van terecht gekomen.”

Botlek - RHS 1 - 2 “Ik schat RHS nog steeds hoog in, zeker op papier. Voor ons denk ik niet verkeerd dat Botlek morst.”

Jonge Spartaan – GOZ 6-0.   “Tegen Jonge Spartaan hebben we gespeeld en ik vond dat best een aardige ploeg. Eerste punten voor Jonge Spartaan. Het lijkt er op dat trainer Arjan Vuik het bij GOZ niet aan het voetballen krijgt.”

NBSVV – Charlois 2 - 2. “Beetje aan elkaar gewaagd denk ik. Goed dat de ploegen in die regio de (middenmoot) punten delen. Staan er genoeg bovenin.”

Pernis - WFB 2 – 1. “Pernis schat ik hoger in. Tegenvaller om dan maar net met 2-1 te winnen van WFB, een ploeg die met 10-1 van Rhoon verliest. Bij Pernis wil het nog niet zo lopen.”