Het was de eerste van 3 wedstrijden schorsing die Rozenburg doelman Stephan van Asperen uitzit. Op de tribune tussen het publiek is toch heel iets anders dan onder de lat. De doelman zag dat zijn ploeg het lastig had met Botlek. Drie keer op achterstand en drie keer wisten de Rood Gelen het weer recht te trekken, de laatste keer diep in blessure tijd. De teleurstelling droop er vanaf na het laatste fluitsignaal, maar eigenlijk was er een reden voor een klein feestje. Rozenburg voor het eerst, dit seizoen, alleen op kop in de derde klasse D.

De ondoorgrondelijke wetten van het voetbal, alleen op kop, nog ongeslagen maar het voelde allemaal als verliezen, althans zo kwam het voor de neutrale toeschouwer over. Vooraf had de ploeg er ongetwijfeld voor getekend om na 9 wedstrijden ongeslagen en koploper te zijn. Maar afgelopen zaterdag had er tegen Botlek meer ingezeten, zeker nadat Mick Loendersloot er in de 56e minuut met rood vanaf moest en Rozenburg verder tegen 10 man mocht spelen. Won Rozenburg met 9 man de wedstrijd tegen GOZ twee weken geleden, leek nu Botlek in ondertal aan het langste eind te trekken. Rick Tas wist in de allerlaatste seconde van de blessuretijd de nederlaag te voorkomen en vond het net achter de Botlek sluitpost.

Stephan van Asperen over de wedstrijd tegen Botlek

“Op de tribune krijg je toch een andere kijk op zo’n wedstrijd”, begint de Van Asperen zijn verhaal. “Je ziet dan toch een hoop dingen fout gaan. Zeker als wij niet 90 minuten gefocust blijven. Je zie mooie aanvallen en zeker ook kansen maar daar zijn we niet meedogenloos genoeg. Als je kijkt naar zo’n kans van Onur (Zaif, red.) de eerste helft, hij staat op 5 meter en schiet veel te zwak met de binnenkant. Als hij zo’n bal op zijn wreef neemt zit er een gat in het net. Onur heeft een geweldig schot en nu wordt zo’n bal van de lijn gehaald. Joris ( van Driel, red.) mocht in de slotfase van de eerste helft ook nog een keer alleen op de keeper. En zo waren er meer. Op die momenten laten we het liggen. Botlek is verdedigend niet zo sterk, vind ik. Voorin en op het middenveld wel. Al is daar Jamal Abdalla een zuigertje geworden, vroeger ging hij meer van zijn voetbalkwaliteiten uit. Daar heeft hij kennelijk nu niet meer genoeg aan. Dan kregen we snel het eerste doelpunt tegen. Miscommunicatie Silvio ( Spiessens, red.) kwam uit zijn doel terwijl er nog twee verdedigers bij die speler staan. Maar dat moeten we hem zeker niet aanrekenen. We hebben gelukkig wel een ploeg die zich niet snel van de wijs laten brengen. Dan komen we snel op 1-1 pakt Silvio nog een paar aardige ballen maar maken we het onszelf toch weer moeilijk. Lopen we tegen een counter aan waar Maik den Ouden er uit werd gelopen. Dan komt er nog een akkefietje met Silvio. Hij komt uit zijn doel pakt de bal en maakt zich klein maar heeft wel de noppen in zijn gezicht staan. Dat gebeurt als je jezelf niet beschermd. Ik beschermde me kreeg er tegen GOZ onterecht rood voor. Nu heeft Silvio de noppen in zijn gezicht en nog geen geel voor die speler van Botlek. In de tweede helft een andere wedstrijd Floris (van den Heuvel, red.) onderuit gehaald toen hij er door was en die Botlek speler naar de douche. Bryan van der Laan schiet die bal uit de vrije trap ook nog mooi in en dan denk je nu zijn wij aan de beurt. Op de tribune kan je ook mooi zien hoe keepers die muur wegzetten. Die muur bij het doelpunt van Bryan stond verkeerd en Bryan heeft ervaring genoeg omdat te zien. Later bij ons ook nog een keertje met minder gevolgen. Ik dacht na de gelijkmaker tegen 10 man, nu er op en er over. Dan brengen ze John Ackon dan weet je dat je op moet passen. Die is zo snel die loopt het licht uit je ogen en balvast. Dan blijkt het ook nog een gouden wissel en maakt John Ackon de 2-3. Razendsnel en een goeie goal. Dan moeten we alles of niets gaan spelen en dat is met zo’n man als John Ackon gevaarlijk. Uiteindelijk pakt het dan nog goed uit. Spel niet goed, verdedigend zwak en moet je tegen 10 man nog blij zijn met een punt.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Bolnes - Charlois 6 - 1. “Opmerkelijk, maar Bolnes gaat de weg omhoog vinden. Daar is de knop omgegaan, die willen terug naar de 2e klasse al zal dat nog wel een lastig verhaal worden, wel de meest scorende ploeg. Maar ook al 3 wedstrijden verloren. Wel weer goed bezig”

Jonge Spartaan – Vlotbrug 3 - 2 “Knap van Jonge Spartaan, maar we hebben gezien dat die best een leuke ploeg hebben. Vlotbrug in de slotfase onderuit, haken nu toch wel een beetje af.”

NBSVV - Rhoon 1 - 2. “Rhoon had moeite met het verdedigende NBSVV, maar geeft niets weg. Wel achtergestaan en daar hadden ze moeite mee. Nu weer de hete adem bij ons in de nek.”

Pernis – GOZ 3 - 2. “Pernis ook in een mindere fase en GOZ krijgt te weinig. Hadden misschien wel een puntje verdiend. In de laatste seconde de winnende van Pernis. Ziet er voor GOZ lastig uit met 1 punt uit 9 wedstrijden. Of die het gaan redden?”

SSS – ‘s Gravendeel 0 – 2. “Rode kaart voor SSS, scheidsrechter Turk, dezelfde die rood trok voor Lennart en mij bij GOZ. Heeft ook de trainer van SSS nog achter de reclameborden gezet. Maar knap van ’s Gravendeel en voor SSS het eerste verlies. Hoe goed ’s Gravendeel is gaan we zaterdag zien als ze naar ons komen. Ze krijgen de punten niet cadeau.”