In ieder geval was er zaterdag een ruime overwinning voor Rozenburg tegen WFB. De Rood Gelen scoorde VIJF keer en zoveel keer het netje vinden in één wedstrijd was de ploeg van Dennis Zaal nog niet gelukt dit seizoen. Nu was het wel tegen WFB, een ploeg die het moeilijk heeft en nog moeilijker krijgt in de derde klasse D. Coach Harry Rusken van de Ouddorpers moest ook nog eens met veel invallers spelen.

Als we het over doelpunten hebben, hadden er afgelopen zaterdag zeker wel twee handjes vol in gekund. Vooral de eerste helft grossierde de thuisploeg van sportpark West in prachtige en ook uitgespeelde kansen. We hoorde aanvoerder Elroy van Seventer nog mopperen ‘Wat maken we het ons zelf weer moeilijk’ En dat was eigenlijk de beste samenvattingen van wedstrijd 12 van deze competitie. Pas heel laat in de wedstrijd, toen WFB al met 10 man was komen te staan, kon Rozenburg het verschil maken. Je hebt van die films ook, nooit op het puntje van je stoel omdat je van te voren al weet dat het een happy end krijgt. Dat was zaterdag in de wedstrijd tegen WFB ook het geval.

Stephan van Asperen over de wedstrijd tegen WFB

“We speelde iets anders doordat Jordie de Groot er niet was. We speelde met 4 verdedigers, maar op zich is dat geen probleem, met dit team kunnen we meerdere systemen spelen. We speelde 4-3-3 en moesten gelijk de druk er op zetten. We voetbalde best aardig, veel rust in de ploeg. We komen binnen een kwartier op 2-0 en lijkt het een makkelijke middag te worden. Maar dan gaan we opeens meer met een bal doen dan dat we kunnen, we verdedigen niet meer mee terug en we brengen ons zelf in problemen. Dan krijgen we balverlies bij de middenlijn door Nick de Bil. We stapelen er nog een paar foutjes op en staat die aanvoerder opeens vrij voor mij. Moet een keuze maken links of rechts, moet zeggen een hele goede spits (Simon Bremer, red.) en wordt het 2-1. En dan wordt het chaos en maken we het onszelf zo moeilijk, waarschijnlijk door de drang om te scoren? Dan krijgen we een hoop kansen, maar geen killer. Als we ze er wel inschieten gaan we met 6-1 de rust in. Nu gaat er dan in de laatste minuut van de eerste helft nog één in en gaan we met 3-1 de rust in. Dan denk je toch, oke niets aan de hand. Komen we de rust uit en staat het binnen de eerste minuut 3-2. Die spits heeft niet veel kansen gekregen maar wel twee doelpunten. Misschien een beetje geluk binnenkant paal maar hij draaide dat balletje er wel mooi in. Hij krijgt wel de kans van Rick Tas en Maik den Ouden en ook ik kon hem niet tegenhouden. Door dat er bij hun een speler wordt uitgestuurd worden de ruimtes groter en kunnen we weer makkelijker voetballen. Bij dat we gewonnen hebben, maar wat maken we het onszelf moeilijk. Als je er niet bij ben geweest dank je misschien, prima uitslag. Maar als je kijkt hoe die tot stand komt toch een ander verhaal. Nog even de keeper van WFB een compliment geven, niet de sterkste verdediging voor zich wist hij de schade toch te beperken.”

We kijken met de doelman naar de uitslagen van afgelopen zaterdag

Botlek - GOZ 4 - 0. “Logisch, GOZ heeft het moeilijk zit in een lastig pakket. Botlek heeft een veel te goed team voor de staartploeg. Bij GOZ moet alles kloppen en alles honderd procent top zijn anders wordt het moeilijk.”

Charlois – SSS 2 - 1. “SSS heeft een prima competitiestart gehad en zakt nu wat weg. Charlois heeft toch wel een redelijke ploeg. Knap van Charlois toch wel, in de slotfase beslist.”

Jonge Spartaan - Bolnes 1 – 1. “Je ziet dat ook hooggeplaatste ploegen of ploegen die bij de top behoren of willen behoren tegen puntverlies aanlopen. Jonge Spartaan heb ik al eens eerder gezegd is niet zo slecht. Hebben nog moeite met constant zijn. En Bolnes loopt er tegenaan.”

NBSVV – Pernis 1 - 4. “Misschien nog gedacht, we hebben van Rozenburg gewonnen dus dan moet het tegen Pernis ook lukken, zo werkt het dus kennelijk niet. Degelijke overwinning van Pernis.“

Rhoon – ‘s Gravendeel 3 - 1. “Rhoon is heel goed bezig. Nu Herbst Meister, die willen promoveren of kampioen worden. Die trainer heeft het best wel aardig voor elkaar daar. Geven niet heel veel weg maar lopen ook nog wel een keertje tegen een nederlaag aan, dat kan bijna niet anders.”