Rozenburg verwerkt nog de naweeën van de nederlaag tegen Bolnes van afgelopen zaterdag. Het was dan wel geen complete day-off voor het elftal van coach Dennis Zaal, maar van een ploeg met titelaspiraties mag je toch een andere instelling verwachten. Rozenburg had ook pech, zeker bij het eerste doelpunt. Maar als er drie ballen in de hele wedstrijd binnen de palen van Bolnes zijn geweest is dat al veel. Het zijn clichés, kijken in de spiegel, hand in eigen boezem, een wedstrijd met twee gezichten of het vlaggenschip heeft gefaald, die we eigenlijk in de kast willen laten, alhoewel die laatste in de kop van dit artikel niet had misstaan.

“We moeten ons schamen voor een dergelijke prestatie. Als het voetballend niet gaat moet het met strijd, dat heb ik niet gezien. Als je ziet hoeveel supporters er nog uit Rozenburg meekomen en dan laten wij het zo afweten”, begint Stephan van Asperen doelman van Rozenburg zijn verhaal. “Ik vond het geen collectief falen, kwam zelf uit de nachtdienst en maar een paar uur geslapen en als je dan de instelling ziet denk je, had beter op mijn bed kunnen blijven liggen. Natuurlijk kijk ik dan ook naar mezelf zeker bij die eerste goal, gelijk met Hans (Verhard keeperstrainer, red.) besproken. Ik moest de korte hoek afdekken. Die bal gaat via Jodie de Groot over mij heen en daalt in het midden van het doel opeens en via de binnenkant van de paal erin. Meer geluk kan je als speler niet hebben. Er zullen zeker ook mensen zijn die het een fout van de keeper vinden. Dan denk je dat we als ploeg wakker zijn geschut, maar niets was minder waar. We waren gewaarschuwd met kleine spelde prikjes. Op het middenveld en voorin werd er geen ruimte gecreëerd en dan wordt opbouwen van achteruit ook heel moeilijk. Bij Bolnes hadden ze het huiswerk gedaan, zetten ons heel snel vast met onze eigen systeem. We kunnen als ploeg snel en tijdens de wedstrijd omschakelen, maar het duurt toch tot de rust voor daar toe besloten werd. Zaterdag was de mentaliteit om er alles uit te halen niet bij alle spelers aanwezig. We gaven breedte balen die niet aankwamen, hadden bijna nooit de tweede bal, er was geen drive om te scoren en fouten worden meedogenloos afgestraft. Dan krijgen we ook nog een penalty tegen, kan je over discussiëren, maar volgens mij toch wel terecht. Maar daardoor hebben we de wedstrijd niet verloren.”

We zullen er aan moeten wennen dat in het hedendaagse amateurvoetbal er voor spelers meer is dan voetbal. Werk en vakanties/uitjes soms voorrang krijgen. En dat er maar weinig spelers zijn die zich via de bank in het eerste team willen spelen. Als je spelers in je team hebt, zoals Rozenburg, die hoog hebben gespeeld zit daar niet zomaar een vervanger voor op de bank. Die spelers zoeken een andere club waar ze wel in het eerste elftal kunnen spelen of stoppen met voetballen. Rozenburg zag dit seizoen twee spelers vroegtijdig vertrekken die nu kei en keihard nodig zijn. Maar gemorst water krijg je niet meer in de emmer, twee middenvelders zoals Joris van Driel en Bryan van der Laan missen, het systeem om (moeten) gooien was in Ridderkerk niet genoeg voor de winst. Misschien, als we de rood gele bril afzetten, was Bolnes, vorig seizoen nog tweedeklasser, wel slimmer dan Rozenburg en heeft het prima ingespeeld op de mogelijkheden. Drie keer een bal tussen de palen kan ook een verdienste zijn van de verdediging. Als het bij Rozenburg gebeurd schrijven we en horen we overal we geven niets weg. Rozenburg is niet het Nieuwenhoorn van vorig seizoen, zelfs niet na de kwaliteitsinjectie die de ploeg aan het begin van dit seizoen heeft doorgemaakt. Nog maar eens de doelman aanhalen, “Als het voetballend niet gaat moet het met strijd, dat heb ik niet gezien”, dat hebben we zaterdag zeker niet gezien.

 De 15e speelronde

Het was een competitieronde met, zeker voor doelman Stephan van Asperen, veel verrassingen. In zijn voorspeling had hij niet één uitslag goed voorspeld. Verlies van Rhoon en Rozenburg, het gelijke spel van Botlek gaven SSS en ’s Gravendeel de kans weer aan te sluiten bij de kanshebbers. De eerste vijf clubs op de ranglijst staan binnen 4 punten. Wel met twee ploegen die een wedstrijd meer hebben gespeeld en de punt in mindering van ’s Gravendeel en Rhoon nog niet meegerekend. Er kan dus nog van alles gebeuren in de derde klasse D. De strijd om het kampioenschap barst nu in alle hevigheid los. De concurrent heeft nauwelijks geprofiteerd van een mindere dag van Rozenburg en de Rood Gelen niet van een mindere dag van de andere kanshebbers. Het commentaar van de doelman op de andere wedstrijden zullen we samenvatten. “Knap van GOZ tegen Vlotbrug, Pernis hersteld zich tegen Botlek, ook Rhoon weet nu dat het kan spoken bij Rijnmond Hoogvliet Sport en als het doek voor WFB nog niet is gevallen zijn ze er dicht bij zeker nu GOZ nadat ze de trainer (Arjan Vuik, red.) de laan uit hebben gestuurd puntjes pakt.”

Voorspelling competitieronde 16

thuis

 

uit

voorspelling

Bolnes

-

SSS

3

Botlek

-

Jonge Spartaan

3

GOZ

-

WFB

1

Rhoon

-

SV Charlois

3

Rijnmond HS

-

‘s Gravendeel

1

Rozenburg

-

Pernis

1

Vlotbrug

-

NBSVV

1

Dan de vraag waar je speel je volgend seizoen, aan de doelman van Rozenburg, mag in dit gesprek niet ontbreken. “Het gesprek met de trainers moet nog worden gevoerd. Ik blijf daarom geen antwoordt geven op die vraag. Er is ook wel interesse van andere clubs en stoppen is ook zeker nog een optie. Maar Rozenburg moet natuurlijk ook verder willen.”

We hebben er nog een paar omdat de clichékast nog op een kiertje stond: In deze wedstrijd had meer gezeten, De bal is rond en zo’n wedstrijd kan twee kanten op, Geweldige club met een geweldige aanhang en een prachtig complex, Ons doel was snel het eerste doelpunt te maken, Rozenburg is een grote club, We gaan de draad weer oppakken. We gaan er alles aan doen om sterker terug te komen.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .