Voor de bezoekers van de wedstrijd Rozenburg tegen Rijnmond Hoogvliet Sport was het even wat gebeurt hier allemaal in de laatste minuut van de wedstrijd. Doelman Stephan van Asperen van Rozenburg bleef roerloos in de zestien liggen, de scheidsrechter liet doorspelen en RHS maakte er in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een schiettent van en konden de verdedigers van Rozenburg met kunst en vliegwerk een doelpunt voorkomen. Doelman Van Asperen maakte dat niet mee en wist even niet dat hij op de wereld was.

Een botsing tussen Jair Wederfoor en Stephan van Asperen was het sluitstuk van de wedstrijd tussen Rozenburg en Rijnmond Hoogvliet Sport. Een wedstrijd waar Rozenburg de onderliggende partij was maar wel de punten op West wist te houden. De doelman had een groot aandeel in de overwinning maar een doelman alleen kan een wedstrijd niet winnen er moeten ook spelers zijn die het netje van de tegenstander kunnen vinden. Een doelpunt van Sander Arkenbout die Rozenburg al na een paar minuten op voorsprong bracht. En Bryan van der Laan die weer met een weergaloze vrije trap vanaf 20 meter stijf in het kruis zijn ploeg op 2-0 zette. Maar die zelfde ploeg verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien door een derde en vierde goal. Vorige week waarschuwde de doelman, in ons wekelijkse gesprek, niet score wanneer het nodig is kan en gaat ons een keertje opbreken, zaterdag tegen Hoogvliet was het bijna zover. Maar deze week is toch de eerste vraag ‘Hoe gaat het met je’.

Stephan van Asperen

“Gaat wel. Zit een grote wond en met eten en drinken is dat lastig. Het is de binnenkant van mijn bovenlip kan je niet zoveel aan doen. Ik was wel even van de wereld maar wat zal ik zeggen, we moeten verder was ook na de wedstrijd weer aan het werk gegaan. Maar het kwam wel aan en ik heb er nog wel last van. Maar laten we het over de wedstrijd hebben, er zat druk op dat was duidelijk. Een wedstrijd van moeten van beide kanten. Voor Rijnmond was het aanhaken en voor ons er bij blijven. Een wedstrijd op het scherpst van de snede. We startte best goed gesteund door een snelle goal. Maar je weet ook dat het dan pas echt gaat beginnen. RHS heeft een ploeg die 90 minuten kan gaan. Voetballend misschien niet altijd even fraai maar gooien alles in de strijd en dat is net wat wij missen. Wij hebben voetballende kwaliteiten maar als de beuk erin moet missen we wat. Als we duels gaan verliezen, de tweede bal niet hebben krijgen we het moeilijk. Ze zijn aanvallend sterk en een fysiek stevig middenveld dan zie je aankomen dat het moeilijk wordt. In de 8e minuut mag een speler vrij uithalen in de zestien stijf in de kruising, gelukkig kon ik er bij en denk je dat is een waarschuwing. Nog ergens rond de twintigste minuut komt er nog één over de grond in de hoek waar ik ook net bij kon. En vlak voor de rust tot twee keer toe, eerst kon ik de bal naar de zijkant drukken en de tweede poging met mijn voet wegwerken. Kunnen we de rust in met een voorsprong en natuurlijk ben ik dan wel tevreden met mijn spel en bereikte we de thee met een 1-0 voorsprong. Verstandige keus om na de rust om 4-4-2 te gaan spelen. Had Hoogvliet eigenlijk niet gelijk een antwoord op, dan gaan ze aanvallend wisselen. Bij ons komt dat moment met Bryan van der Laan, een weergaloze vrije trap, gewoon bizar, en komen we op 2-0. Wil even de doelman van Hoogvliet een hart onder de riem steken, die ballen zijn zo snoeihard, links van de zestien in de voor de keeper linker bovenhoek ook al ben je twee meter, kansloos. Dan weet je dat zo’n ploeg alles of niets gaat spelen en gaat het echt donderen. Dan moet ik nog een paar keer aan de bak, maar daar sta ik voor. En dan krijgen we kansen op 3-0 (Floris van den Heuvel, red.)en 4-0 (Bryan van der Laan, red.), en maken het niet af. Bij die bal van Bryan gaat er ook niemand mee zodat hij hem ook nog af kan leggen. Als je het merendeel van de wedstrijd met de rug tegen de muur staat zijn dat kansen die je verdiend of in je schoot geworpen krijgt. Dat gaat ons nog een keer opbreken. Dan wordt de druk zo hoog dat het wachten is op een foutje of dat ik er een keer niet bij kan. Ze forceren de aansluittreffer met nog een kwartier te spelen. Dan wordt het een chaos en komen de zestien bijna niet meer uit. Misschien was het wel een voordeel voor ons dat er wegens een blessure van de scheids een kwartiertje werd onderbroken konden wij op adem komen. Na de onderbreking gaan zij verder waar ze waren gebleven en wij kwamen er niet meer uit. We konden alleen maar verdedigen. Balletje onder de lat eentje op de lijn ik weet niet meer wat voor ballen er allemaal op me afkwamen. Was alleen maar tegenhouden, we hadden eigenlijk geen recht van spreken. Als wij voorin de bal verloren liepen we met het koppie naar beneden terug, dat zag ik bij RHS niet. Dat is wel waarop je wedstrijden gaat of kan verliezen. Dan de laatste minuut, we gingen beide voor de bal, was echt even van de wereld en bleef niet liggen om tijd te rekken of zo. Scheidsrechter kwam naar me toe en zei dat hij het niet gezien had dat het zo erg was, anders had hij geen seconde door laten spelen.”

Inhalen van ronde 14 door de ogen van de doelman

NBSVV – WFB 0 – 1. “Degradatieduelletje, als je dan ziet dat wij van NBSVV verliezen, zeg het maar. Die punten komen aan het einde misschien wel te kort. De wereld op z’n kop. WFB lijkt een offensief te hebben ingezet voor lijfsbehoud. Misschien gaat ze dat nog lukken.”

Rhoon – SSS 3 – 2. “Bij de rust stond het 1-1 en als ik de verslagenen de berichten mag geloven SSS de betere ploeg. Een gelijkspel was beter geweest voor ons, maar goed we moeten het zelf doen en dat zag je zaterdag is al moeilijk genoeg.”