De kaarten in de 2e periode van de competitie 2016 – 2017 zijn geschud. Botlek heeft zich door de winst in die 2e periode gemeld voor de nacompetitie. Eerder had SSS, winnaar van de 1e periode, dat al gedaan. De slotfase van de competitie is aanstaande en Rozenburg doet nog volop mee in de race voor het kampioenschap. Zaterdag begint de 3e en laatste periode van de competitie, voor de bewoners van sportpark West een beslissende periode ze staan nog zonder ticket voor de nacompetitie. Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen, zaterdag gaan we er aan beginnen.

De snelste weg naar de tweede klasse is het kampioenschap. In 9 wedstrijden kan er nog veel gebeuren en is de koers zeker nog niet gelopen. Voor het eerst dit seizoen begint er een kleine afscheiding te ontstaan tussen de nummer 3, Botlek, en de nummer 4, SSS. Het verschil tussen de koploper Rhoon en SSS is inmiddels 9 punten. Er staan nog prachtige wedstrijden op de rol en de 3e periode kan dan nog wel eens een verrassende winnaar opleveren. Rhoon en Botlek zijn tegenstanders in die 3e periode van Rozenburg, wedstrijden waar de winst niet voor het grijpen ligt. Maar voorspellingen laten we dit seizoen aan de doelman van Rozenburg over en met hem kijken we eerst terug naar inhaalronde 16 van afgelopen zaterdag.

Stephan van Asperen

“Het was tegen Pernis van onze kant een hele slechte wedstrijd. Er was geen strijd, spelers verstopten zich wilde eigenlijk niet aan de bal komen, spelers die voor ons belangrijk zijn vielen niet door de mand maar hadden hun dag gewoon niet. Achterin viel het nog wel mee, maar ook daar kreeg Pernis de kans om een paar waarschuwinkjes af te geven. De eerste helft was echt dramatisch we creëerde helemaal niets. Pijnlijk om te zien, we hebben een ploeg die lekker kan ballen maar zaterdag was het slecht. Nick de Bil zat niet in de wedstrijd maar dan krijg toch altijd weer dat ene momentje waar hij iemand vrij voor de keeper zet. Dit keer net voor dat hij gewisseld werd. Een slim hakje waardoor Joris (van Driel, red.) de 1-0 binnen schiet. Dan denk je we lopen er nu overheen, maar dat was het ook niet. Had echt zo’n wedstrijd kunnen zijn waar je tegen een treffer aan kon lopen en punten verspeeld. Uiteindelijk maken we dan de 2-0 in de slotfase en viel er wat van onze schouders af. We winnen, clean sheet en inmiddels de minst gepasseerde verdediging (keeper). En dan voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter, geen onvertogen woord ze was gewoon goed. Ook voor de wedstrijd komen scheidsrechters altijd even naar de keeper, ze was super relaxt, niet zo één die er voor de wedstrijd al wil domineren. Ze (Lizzy van der Helm, red.) had de wedstrijd goed in de hand, liet niet met zich sollen en zeker één van de betere scheidsrechters die we dit seizoen hebben gehad. Ze voelde de wedstrijd aan, was in voor een geintje maar ook strak en rechtvaardig. Daar kunnen nog genoeg mannelijke scheidsrechters een voorbeeld aan nemen.”         

De 16e speelronde  

De voorspellingen worden lastiger voor de doelman. Wist hij de score lange tijd boven de 50% te houden is dat nu gezakt naar 45%, zo voorspelbaar is de competitie kennelijk niet. Vooral NBSVV, Bolnes en Vlotbrug zijn ploegen waar Stephan van Asperen er nog wel eens naast zit. Deze week had de doelman er 3 goed.

Bolnes – SSS 3 – 5. “Bolnes is een ploeg waar je, je geld niet op kan zetten. Soms winnen ze overtuigend zoals tegen ons en dan verliezen ze van minder tegenstanders. Het valt als ex tweedeklasse wel een beetje tegen. Zijn wel wat spelers weggegaan, maar als je doelstelling zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse is, is dit de weg niet. Vallen eigenlijk een beetje door de mand.”

Botlek – Jonge Spartaan 2 – 1. “Botlek heeft achtergestaan en ze hadden de periode voor het grijpen. Dan gaat het op De Brug donderen, dat weet je. Ook Botlek weet nu dat Jonge Spartaan een lastige tegenstander is. Maar goed Botlek wint en spelen nacompetitie. Zaterdag moeten wij er naar toe, dan weet je dat alleen winst telt. Jammer voor Jonge Spartaan die verdienen beter. Botlek doet in ieder geval mee voor promotie naar de 2e klasse. Soms spookt het door mijn hoofd ook wel een ‘We staan tweede en straks hebben we niets’ maar goed er zijn nog 9 wedstrijden te spelen.”

GOZ – WFB 2 – 0. “GOZ doet goede zaken in de degradatiestrijd, 2-0 lijkt best wel overtuigend. Toch lijkt het voor beide ploeg lastig om in de derde klasse te blijven. Ik denk dat ze de koffers wel kunnen pakken.”

Rhoon – Charlois 3– 2. “Lang 2-2, had Charlois zo sterk niet verwacht. Rhoon en Botlek gaan zeker ook nog punten verspelen, zoals wij er ook best nog een keertje tegenaan zullen lopen. Rhoon staat ook onder druk. Je zag het zondag in de eredivisie, daar verliest de koploper ook van een ploeg in degradatiezorgen. Dat kan bij ons in de competitie ook zomaar gebeuren. En voetballen met 8 man achter de bal valt niet mee, ook voor ons is dat vaak een probleem. De competitie is nog niet gespeeld.”

Rijnmond Hoogvliet Sport – ‘s Gravendeel 4 – 1. “Als RHS gewoon van het begin goed hadden gedraaid hadden ze meegedaan voor de prijzen, misschien wel koploper geweest. Vorige week verloren van ons en nu pakken ze het weer goed op. Gewoon een prima ploeg.”

Votbrug – NBSVV 4 – 5. “Ik heb begrepen dat het weer een foutenfestival was bij Vlotbrug en zo langzaam worden het ook degradatie wedstrijden. Voetballen gaat het bij Vlotbrug wel maar verdedigend niet sterk. Ze miste er ook weer een paar, waaronder de aanvoerder. Vlotbrug staat nog wel een paar puntjes boven de streep maar zal moeten gaan sprokkelen om niet in degradatiezorgen te komen.”

Voorspelling competitieronde 18

thuis

 

uit

voorspelling

Botlek

-

Rozenburg

2

SV Charlois

-

Bolnes

2

GOZ

-

Pernis

3

sGravendeel

-

SSS

1

Rhoon

-

NBSVV

1

Rijnmond HS

-

WFB

1

Vlotbrug

-

Jonge Spartaan

3

“Zaterdag naar Botlek”, kijkt de doelman nog even vooruit naar de wedstrijd van zaterdag. “Natuurlijk gaan we voor de winst, maar ook bij verlies is het nog niet gespeeld. Als Rhoon thuis wint van NBSVV wordt het gaatje wel 4 punten en komt Botlek over ons heen. We hebben dan niets meer in eigenhand. Maar wat ik al zei de andere kanshebbers winnen ook niet alles. Alleen zitten wij dan in de wachtkamer en dat is niet prettig. Minimaal een punt of winst om er niet achteraan te moeten lopen en de druk daardoor hoog wordt zou een prachtig scenario zijn.”

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 26th. .