Er zijn inmiddels 19 wedstrijden gespeeld in de competitie 2016-2017. Met nog 7 wedstrijden te gaan staat Rhoon er florissant voor. Vier punten is de voorsprong op Rozenburg die op plaats twee staat. De Rood Gelen doen zeker nog mee in de race voor het kampioenschap. Met de wedstrijd tegen Rhoon op 8 april op sportpark De Omloop in het verschiet kan Rhoon een definitieve voorsprong nemen, maar kan Rozenburg ook op één punt komen. Overigens is nog maar de vraag wat de beste uitslag is voor Rozenburg, winst of verlies.

We herinneren ons zeker nog de wedstrijd Rozenburg tegen Zuidland in mei 2012 toen Zuidland opgelucht adem haalde bij een 2-0 voorsprong voor Rozenburg en Zuidland bijna in paniek raakte toen Jeffrey Duijnstee er per ongeluk 2-1 van maakte. Beide ploegen speelde toen in de 2e klasse en stonden de wedstrijden om promotie naar de 1e klasse op het spel. Zuidland moest verliezen zodat Rozenburg een periode won en de ploeg van Tom Larssen, Zuidland, de vervangende periode van de kampioen SHO kon overnemen. Zuidland verloor met 4-1 en hoefde de doelpunten gelukkig niet zelf te maken, voor Rozenburg deden dat Randy Doest, Mark Hoks, Lennart Quak en Sander Lagrand. Tom Larssen, toenmalig trainer van Zuidland wist zeker dat zijn ploeg zou verliezen en bekeek alvast de eerste tegenstander in de nacompetitie Valken ’68 en liet veel spelers uit voorzorg op de bank en speelde met de keeper van A1. Tom Larssen was overigens geschorst die wedstrijd en had sowieso vanaf de tribune moeten toekijken. Rozenburg trainer Wim van der Steene wisselde 3 spelers in de rust. Hij was er van overtuigd dat, bij blessures zelfs van de keeper er met 10 spelers en eventueel een veldspeler in doel ook gewonnen kon worden. De mazen in het promotie/degradatienet. Terug naar 2017, Rozenburg heeft nog geen periode, is de 3e periode met verlies tegen Botlek begonnen en staat nu op plaats 8 in die 3e periode. Titelkandidaat Rhoon heeft ook nog geen periode dus is er ook nog geen vervangende periodetitel te verdelen. Rhoon staat wel op plaats één van de 3e periode en het gaatje naar Rhoon in de stand op de ranglijst van de huidige ranglijst bleef, door de winst van Rhoon bij Botlek, 4 punten. Rozenburg nog steeds in de wachtkamer dus. Zaterdag zagen we Tom Larssen, nu trainer van Vlotbrug, driftig coachen langs de lijn en dachten even aan die wedstrijd tegen Zuidland en een beetje aan de komende wedstrijd tegen Rhoon. Wat is nu beter winnen of verliezen. Laten we het voorlopig op toeval houden en zaterdag kan het zomaar anders zijn. Afgelopen zaterdag wilde Tom Larssen in ieder geval wel winnen.

Stephan van Asperen over Vlotbrug

Zaterdag was Vlotbrug te gast op sportpark West. De ploeg van Larssen komt akelig dicht in de buurt van de rode streep. Dit keer kwam Tom Larssen niet om te verliezen. En Rozenburg moest winnen om in de race te blijven met Rhoon voor het kampioenschap. Stephan van Asperen stond afgelopen zaterdag niet in het doel van Rozenburg. Hij was wel op West maar kon wegens privé omstandigheden niet de gehele wedstrijd aanwezig zijn. “De eerste helft was voor Vlotbrug vond ik”, wilde Stephan nog wel kwijt over de eerste 45 minuten. “Je ziet als we continue onder druk staan het moeilijk voetballen is. Vlotbrug zette alles kort en vast en wonnen de duels dat was bij ons iets minder. Nog een balletje van de lijn gehaald bij ons. In de rust moest ik weg en zat niet met een lekker gevoel in de auto. Het leek me een lastige pot worden zeker als we het na de rust niet konden omdraaien. Na de wedstrijd was ik nog even terug en hoorde dat we in de eerste minuut van de tweede helft tegen een achterstand aanliepen. Gelukkig konden we dat binnen een paar minuten rechtzetten. Uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 gewonnen. Belangrijk om in de race te blijven.”

Speelronde 19  

Bolnes – Rijnmond HS 0 – 1. “Knappe overwinning van Rijnmond. Ik heb begrepen dat het een wedstrijd was die twee kanten op kon. Bolnes tegen ons gepiekt en daarna weer zo wisselvalig. Bolnes blijft me tegenvallen.”

Botlek – Rhoon 0 – 2. “Botlek zat in een flow maar hebben dat niet vast kunnen houden. Tegen ons kwamen ze terug in de wedstrijd. Dat konden ze tegen Rhoon niet. Wij staan nu weer op plaats twee dat moeten we vasthouden. De strijd is nog niet gestreden.”

Jonge Spartaan – Charlois 1 – 1. “Jonge Spartaan staat te laag voor mijn idee. Charlois misschien niet helemaal een team, zaterdag onze tegenstander. Jonge Spartaan sprokkelt punten een ploeg toch wel derde klasse waardig. Hoop voor die mannen dat ze er in blijven.”

NBSVV – GOZ 4 – 0. “Overtuigende uitslag voor NBSVV. Bij GOZ hebben ze het een paar keer geprobeerd, gepiekt. Ze hebben de trainer eruit gestuurd, daar lag het niet aan. Het team is te zwak voor deze klasse en NBSVV heeft goede zaken gedaan om degradatie te ontlopen.”

Pernis – SSS 1 – 1. “Eigenlijk onbegrijpelijk dat ze de eerste periode hebben gepakt. Lijkt wel of ze nu zitten te wachten op de nacompetitie. Als je in een flow komt waarin het niet uitmaakt gaat dat doorwerken in de nacompetitie. Je ziet bij Botlek dat ze wel proberen die stijgende lijn vast te houden. Beide ploegen doe al een poosje niet meer mee voor de bovenste plaatsen.“

WFB – ‘s Gravendeel 1 – 3. “’s Gravendeel vind ik zwak. Staan te hoog naar mijn idee. Winnen van WFB dat is gewoon wel goed. Al eerder gezegd voor WFB wordt het lastig.”

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Rozenburg

2

GOZ

-

Bolnes

2

sGravendeel

-

NBSVV

3

Rhoon

-

Jonge Spartaan

3

Rijnmond HS

-

Pernis

1

SSS

-

WFB

1

Vlotbrug

-

Botlek

1

De stand

“Ik denk dat de competitie tot het laatst spannend blijft. Je ziet het ook in de eredivisie opeens verlies de koploper en kan de nummer twee niet profiteren. Dat kan hier ook gebeuren. Er zijn nog 7 wedstrijden Rhoon kan ook punten verspelen. Moet wel zeggen dat Rhoon niet alleen het geluk van de koploper heeft maar ook voor elke bal wil vechten. Rozenburg is een meer voetballende ploeg. Maar de strijd is nog niet gestreden. Maar we doen het gewoon goed, staan op plaats 2. Maar zou wel zonde zijn als we dit seizoen met lege handen blijven.” Afgelopen week had Stephan van Asperen er 6 van de 7 goed voorspeld. Alleen WFB tegen ’s Gravendeel was niet goed. Maar het wordt lastiger en net als veel ploegen, wisselvallig. Op dit moment heeft de doelman 46 procent van de voorspellingen goed ….. werk aan de winkel om boven de 50 procent te komen.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .