Het leek allemaal zo simpel rustig in het spoor blijven van koploper Rhoon en rustig afwachten op het misstapje van de ploeg van trainer/coach Marco van Rijn of zelf toeslaan in de onderlinge wedstrijd. Maar hoe anders is het de laatste weken gelopen, verlies in Spijkenisse tegen Botlek, gelijkspelen tegen Charlois en GOZ en opeens een achterstand van 8 punten op de koploper en niets meer in eigenhand en lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaarsje.

Natuurlijk is er nog hoop op de nacompetitie, immers de hoogst geplaatste in de eindrangschikking komt in aanmerking voor de vervangende periodetitel van de kampioen. Klein detail koploper en de gedoodverfde kampioen Rhoon heeft nog geen periode maar staan wel op kop in de 3e periode. Dus kansen genoeg met nog 5 wedstrijden te spelen. Natuurlijk moet Rozenburg zelf niet al te veel puntjes verkwanselen anders kan er een streep door dit seizoen. Alle mogelijkheden is al een artikel op zich, wat nu slim is winnen of verliezen komt zelfs voor in de bespiegelingen, maar andere ploegen winnen ook niet alles. Het gevaar voor Rozenburg komt uit de hoek van Rijnmond Hoogvliet Sport en ’s Gravendeel. Maar met de doelman van Rozenburg kijken we eerst eens terug op de slechte beurt tegen degradatiekandidaat GOZ.

Stephan van Asperen over GOZ

“Een gehavend team mag geen excuus zijn. Natuurlijk misten we een aantal basisspelers maar met alle respect we speelde wel tegen een degradatiekandidaat. Binnen een minuut staan we 0-1 achter en over de gehele wedstrijd gezien waren het persoonlijke fouten die ons de das om hebben gedaan. Die eerste goal wordt de lange bal er op het middenveld niet uitgehaald. Die spits heeft 3 goede ballen geraakt maar wel 3 doelpunten. Maar dan denk je nog 89 minuten te spelen dat komt nog wel goed. Maar we hadden de focus er nog niet op of het staat 0-2. Verdediger van Rozenburg kopt hem voor de voeten van de spits. Dan denk je toch langzaam dat wordt een lastige middag als het zo door gaat. Na de 0-2 speelde we best wel aardig voetbal maar als donderslag bij heldere hemel ook nog eens 0-3, dan denk je waar gaat dit naartoe. Het slechtste scenario wat je kan bedenken. Gelukkig maakt Floris van den Heuvel dan nog de 1-3 op slag van rust, ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in. Beschamend natuurlijk, maar wel de feiten. Dan moet je eigenlijk op nieuw beginnen daar helpen tactische verhalen niet meer dan moet de beuk erin. Dan komen we nog wel op 3-3 maar weer punten verspeeld. Je ziet dan dat we erg op de verdediging leunen en daar gaat het mis, daar hadden er een paar hun dag zeker niet en duurt het te lang voor je dat recht kan trekken. Tuurlijk schopt Florus van den Heuvel er regelmatig een paar in en ook Bryan van der Laan, maar daarnaast hebben we een spits nodig die er probleemloos 20 inschiet. Dan ziet de wereld er anders uit. Je kan wel schrijven zoals bij sportenrozenburg spelen met 2 spitsen bedenkelijk maar je moet wel spelers hebben die de gaten kunnen opvullen. Lennart Quak al een tijdje geblesseerd. Dan met Arkenbout op tien en Bryan van der Laan op zes, hebben we tijdens de wedstrijd toch een beetje omgezet. Maar dan moet je toch nog kunnen winnen. Nu wordt het lastig. Als je kijkt in de wedstrijden waar we niet thuisgaven is dat bedenkelijk en mag dat niet. Oud verhaal, GOZ, Charlois, NBSVV maar ook ’s Gravendeel zijn wedstrijden waar we te veel punten hebben weggegeven, maar het gebeurt toch dat is ook voetbal. We moeten er van leren en niet in blijven hangen. Feit is dat we blessures en schorsingen op heel ongelegen momenten hebben en dan is de smalle selectie een probleem. Kan een rijtje opnoemen van waarom en waar het mis ging, maar wij verdienen het op dit moment niet om kampioen te worden, zo realistisch moet je zijn.”

Voorspelling speelronde 22

 

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

NBSVV

1

GOZ

-

Jonge Spartaan

3

sGravendeel

-

Bolnes

2

Rhoon

-

Rozenburg

2

Rijnmond HS

-

Botlek

1

SSS

-

Vlotbrug

1

WFB

-

Pernis

1

Speelronde 21  

Bolnes - WFB 5 – 1. “Al vaker gezegd op Bolnes moet je, je geld niet zetten en WFB eigenlijk al een beetje gedegradeerd. Bolnes is een heel wisselvalige ploeg.”

Botlek – Charlois 2 - 0 “Wat wij hebben verzuimd doet Botlek wel, winnen tegen Charlos. Ook nog met 2-0 lijkt op een redelijk makkelijk middagje. Botlek gaat weer over ons heen en doet ook nog mee voor de titel.”

Jonge Spartaan - SSS 1 - 4. “Ze lijken weer in de flow te komen om aan de nacompetitie te beginnen. Voor een periode hebben we geen last van SSS ook niet voor een eventuele vervangende daar zijn RHS en ‘s Gravendeel de concurrenten.”

NBSVV - Rijnmond HS 1 – 2. “Rijnmond zet inmiddels alles op de 3e periode en moeten vanaf nu alles winnen. NBSVV moet sprokkelen en dat is tegen RHS niet gelukt.”

Pernis – ’s Gravendeel 0 – 2. “Bij Pernis is de trainer opgestapt en een aantal spelers hebben het lastig om een elftal op de been te krijgen en te houden. Dat ziet er slecht uit voor Pernis. ’s Gravendeel profiteert van de wanorde bij Pernis.”

Vlotbrug – Rhoon 1 – 3. “Rhoon is een klasse beter dan Vlotbrug en moet natuurlijk gewoon winnen. Rhoon en trainer Marco van Rijn weten precies wat ze willen en dat besef zit er goed in. Rhoon gaat ervoor, sterke ploeg daar gaat niet veel meer mis.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .