De meeste ploegen worden geen kampioen en de meeste ploegen degraderen ook niet, tot zover niets spannends op sportpark West. Gewoon een jaartje overdoen ook al dachten de kenners en wie daarvoor wil doorgaan dat er meer in heeft gezeten vooral dit seizoen. Maar de voetbalwetten zijn ondoorgrondelijk, althans zo lijkt het. Niet altijd het beste team wordt kampioen en dat komt voor in alle gelederen van het voetbal. Maar wel de minst gepasseerde verdediging, thuis geen wedstrijd verloren, eindigen op de derde plaats en dan toch met lege handen.

De trainer, de spelers, de druk, het systeem, soms onderschatting, het kunstgras, pech, of toch niet zo goed als gedacht. Moeilijk om precies de vinger op de zere plek te leggen. Wat blijft zijn de feiten. De eerste periode verloren op doelsaldo. Rozenburg kwam in de eerste periode 4 doelpunten te kort op SSS om de eerste prijs van het jaar te pakken. De eerste 8 wedstrijden niet verloren. Maar in de beslissende uitwedstrijd in die eerste periode tegen GOZ wonnen de Rood Gelen wel, 1-3. Maar eindigde ook met 9 man, de druk, de scheidsrechter. Daarna ging het wat minder, zeg maar gerust even de wegkwijt voor een team met ambities. Je hoorde op sportpark West steeds ‘Als we maar hoog eindigen krijgen we de vervangende’. Van een scenario dat de kampioen wel eens geen periode zou kunnen pakken wilde ze bij Rozenburg niets weten. Dat kwam maar zelden voor, inmiddels zijn dat feiten. Rozenburg doet het gewoon nog een jaartje over net als al die anderen zonder prijs in het voetbal. Maar we hadden ook nog de laatste wedstrijd en doelman Stephan van Asperen.

Stephan van Asperen over SSS

“Ook al ging het nergens meer om vond ik dat we wel een goed resultaat moesten neerzetten. Voor de club, het publiek maar ook voor ons zelf. Een lekkere wedstrijd maar wel een wedstrijd met weinig kansen zeker tot dat Floris van den Heuvel de 1-0 op het bord zette. Ook de tweede helft een gelijk beeld. Dan wordt het toch nog wel spannend toen ik die penalty veroorzaakte. Ik zag die speler niet en ging vol voor de bal. Hij komt achter me langs tikte de bal weg en ik val op die speler, penalty. Dat was effe balen want ik wilde de nul graag houden. Het blijft gokken, maar een tip van een vroegere keeperstrainer bracht me in de goede hoek en kon ik de bal stoppen. Dan ben ook ik super blij dat we op voorsprong blijven. Dan komen we op 2-0 en worden de ruimtes groter en makkelijker voetballen. Dan kan de trainer ook makkelijker wisselen. Sander Arkenbout een publiekswissel en Mwenya Boy van Kooten na een blessure weer een paar minuten kunnen spelen. Maar we mogen het nog een jaartje overdoen. Wel ongeslagen thuis en de minst gepasseerde verdediging, maar ook met lege handen.”

Speelronde 26  

Botlek – ‘s Gravendeel 4 – 3. “Goed resultaat voor Botlek om de nacompetitie in te gaan. Blijf zeggen dat ik ’s Gravendeel geen wonderploeg vind, maar wel een ploeg waar het moeilijk tegen spelen is.”

Charlois – RHS 0 - 6 “Charlois geeft het op, vorige week 11-0 nu weer 6 tegentreffers. Lijkt erop dat ze het niet kunnen opbrengen de competitie gewoon netjes uit te spelen.”

Jonge Spartaan - WFB 5 - 1. “Jonge Spartaan moest naast winnen ook doelpunten maken, dat hebben ze gedaan. Knap de nacompetitie ontlopen.”

NBSVV - Bolnes 1 – 3. “Bolnes toch weer gewonnen, wisselvallige ploeg. Wel hun sportieve plicht gedaan anders had NBSVV de dans ontsprongen. Toch valt het me een beetje tegen wat Bolnes deze competitie heeft laten zien.”

Rhoon – GOZ 7 – 0. “Rhoon had wat goed te maken na het verlies van vorige week. Thuis mooie overwinning en een terechte kampioen. GOZ was al gedegradeerd te zwak voor de derde klasse.”

Vlotbrug - Pernis 7 – 0. “Bizar, Vlotbrug stond aan het begin van de competitie bovenin, en nu moeten ze nacompetitie spelen om niet te degraderen. Goede uitslag maar bij Pernis is natuurlijk ook wel wat gebeurd. Spelers en trainer weg verhaal voldoende verteld. Maar Vlotbrug van een goed draaiend elftal naar bijna degraderen en hoe het nog verder af gaat lopen.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 4th. .