logo rozenburg 200Het is voor de meeste nog vakantie. Eigenlijk is die vakantie nog maar net begonnen, maar de voetballers staan alweer te trappelen om aan de nieuwe competitie te beginnen. Op sportpark West zijn de verwachtingen hooggespannen. Het afgelopen seizoen was er één om snel te vergeten. Een seizoen waar de verwachtingen ook hooggespannen waren maar daar om allerlei redenen uitmondde in één grote teleurstelling. Om de vinger precies op de zere plek te leggen is niet eenvoudig een samenloop van onomkeerbare zaken. Bestuur, TC, trainers-staf en een aantal spelers zaten duidelijk niet op één lijn. Het resultaat was een teleurstellende 7e plaats op de ranglijst. Hopelijk een wijze les voor het eens zo trotse voetbalbolwerk aan de Waterweg.

Een echte doorbraak blijft al jaren lang uit

Nick de Bil verwoordde het, toen we onlangs met hem spraken, nog wel het beste ‘Rozenburg moet weer gaan leven’. Al jaren lang wil het eigenlijk niet vlotten bij de Rood Gelen. Bracht, de veel te vroeg overleden, John Corver alweer jaren geleden Rozenburg in de 2e klasse daalde de ploeg een jaar later weer terug naar de 3e klasse. Het gaat te ver in dit artikel om al de redenen te analyseren. Coach Wim van der Steene deed het eigenlijk nog het beste de laatste jaren op West. Hij bracht de ploeg in de 2e klasse en verbleef daar een aantal seizoenen. Zijn afscheid in de nacompetitie op het randje van de eerste klasse alweer 3 jaar geleden, die voor de echte fans nog op het netvlies staande wedstrijd tegen Vitesse Delft, kwam een jaartje te vroeg. Na Van der Steene kreeg Rob Vuik een ondankbare taak en verdween Rozenburg weer naar de 3e klasse. En daar kon Rob Vuik en ook zijn opvolger Dennis Zaal niet veel aanveranderen. Kwalitatief en onder Dennis Zaal zelfs kwantitatief was het wellicht niet sterk genoeg, maar het gezamenlijk doel Rozenburg weer naar een hoger plan trekken of de woorden van De Bil aanhalen ‘Rozenburg laten leven’ daar ontbrak het aan op West. Maar ondanks of misschien wel dankzij deze lastige tijden heeft de medaille gelukkig ook een keerzijde. Veel talentvolle eigen opgeleide spelers kloppen aan de poort en Rozenburg heeft zich versterkt met kwalitatief spelers die het tweedeklasserschap en nog wel meer aankunnen. Ingrediënten voor minimaal een stapje hoger en perspectief voor de toekomst. Dat stapje hoger, de jeugd en de talenten koesteren en een betere verstandhouding met een tweede elftal, de back-up voor het vlaggenschip zullen de uitdagingen zijn voor het komende seizoen. En alleen een stapje hoger is niet voldoende voor succes in de toekomst.

Het begint met twee weekjes trainen

De fans willen de ploeg waarschijnlijk snel zien spelen maar daarvoor is nog even geduld nodig. Het begint met eerst 7 trainingen. Op 25 juli staat op maandagavond de eerste training op het programma. De eerste wedstrijd die we op de agenda tegenkomen is tegen Lombardijen in Rotterdam op 6 augustus. Na Lombardijen volgen nog de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen ONA en de uitwedstrijd tegen GHVV. Voor de competitie begint dan nog 3 bekerwedstrijden maar daarover later meer…..

Datum

     

Tijd

25-07-2016

Training

     

26-07-2016

Training

     

28-07-2016

Training

     

30-07-2016

Training

     

01-08-2016

Training

     

02-08-2016

Training

     

04-08-2016

Training

     

06-08-2016

Lombardijen

-

v.v. Rozenburg

14:30 uur

09-08-2016

v.v. Rozenburg

-

ONA

20:15 uur

13-08-2016

GHVV’13

-

v.v. Rozenburg

14:30 uur

Tussen de oefenwedstrijden zal er ongetwijfeld getraind worden. Meestal drie keer in de week tot de competitie begint. Veel verrassingen zullen er voor trainer Dennis Zaal, die aan zijn tweede seizoen begint, niet zijn. In de nacompetitie heeft hij Sander Arkenbout en Jordie de Groot zien spelen bij Brielle. Paul Santra heeft hij met Vierpolders aan het werk gezien en Bryan van der Laan heeft al een aantal trainingen meegedaan nadat hij bij Excelsior Maassluis was gestopt met voetballen. Alles moet het komende jaar garantie zijn voor succes, te beginnen met promotie naar de 2e klasse van het vlaggenschip en promotie zou ook voor het 2e elftal een mooie uitdaging zijn.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.