logo rozenburg 200Voor het begin van de competitie staan er voor v.v. Rozenburg 3 bekerwedstrijden op rol. Vaak wordt het bekertoernooi gezien als een deel van de voorbereiding en een bindende wedstrijd voor nieuwkomers. Zeker voor de ploegen die eigenlijk niet zoveel kansen hebben om een rondje verder te komen. Rozenburg heeft als tegenstanders twee 4e klassers en één 3e klasser in de poule, mogelijkheden om de ploeg met een goed gevoel de aan de competitie te laten beginnen en aan naam en stand verplicht zeker een rondje verder te komen.

Wie zijn de tegenstanders

Spartaan’20 een derdeklasser. In de nacompetitie waren de Rotterdammers te sterk voor Rockanje, waardoor Rockanje degradeerde en Spartaan ’20 promoveerde naar de 3e klasse. Spartaan heeft zich voor de strijd in de 3e klasse versterkt met 6 spelers waarvan er een aantal uit de zondagafdeling komen. Nieuwkomers zijn Jan Pierre Salamo komt van Pelikaan en Soufian Bouchnafel van de Zwervers. Als de wedstrijden tegen Rockanje als graadmeter kunnen worden gezien, Spartaan won beide wedstrijden met 4-3 heeft Rozenburg kansen tegen de nieuwbakken 3e klasser waar trainer Patrick Schaerlaeckens ook het komende seizoen aan het roer staat. In de competitie komt Rozenburg de Rotterdammers niet tegen, Rozenburg komt uit in 3D en Spartaan ‘20 in 3C.

RDM(zat.) een vierdeklasser. RDM is weer terug in de competitie met een standaardteam. John van der Toorn is de nieuwe trainer. RDM is ontstaan, in 1915, uit werknemers van de Rotterdamse Droogdock Maatschappij. Vaak spelend in de kelder van het amateurvoetbal op zondag. In het seizoen 20122-2013 werd het eerste team vroegtijdig uit de competitie gehaald. Vanaf 2-013-2014 werd geen standaardelftal in de competitie ingeschreven. Het komende seizoen dus weer wel een team in de 4e klasse G. Een ploeg waar Rozenburg toch van zou moeten kunnen winnen.

WCR een vierdeklasser. Ook vorig seizoen speelde Rozenburg in de bekerpoulewedstrijden tegen WCR. Op sportpark West werd er toen gewonnen met 2-1 van de ploeg uit Poortugaal. Het was een moeizame overwinning waar Frank Schippers en Sander van Pelt de doelpunten voor hun rekening namen. Beide spelers dragen het Rood Gele Shirt niet meer om de schouders. Ook een wedstrijd waar Patrick Grinwis onder de lat stond omdat Rozenburg al vroeg in dat jaar keepersproblemen had en Grinwis uitkomst moest bieden. Overigens won Rozenburg vorig seizoen alle drie de wedstrijden in de poule. WCR gaat dit seizoen sowieso een feestje vieren de club viert haar 70 jarig jubileum, ergens in december.

Op papier de favoriet

Gezien de ambities van de club op sportpark West moeten de poulewedstrijden in het bekertoernooi geen groot onoverkomelijk struikelblok zijn om een rondje verder te komen. Rozenburg, zeker in de bekerpoulewedstrijden, de te kloppen ploeg. We hebben dit seizoen nog niet met coach Dennis Zaal gesproken, maar vorig seizoen verzekerde hij ons in een gesprek dat er voor hem nooit wedstrijden zijn die je kan laten lopen.

Datum

Thuis

 

Uit

Tijd

20-08-2016

Rozenburg

-

RDM

14:30

20-08-2016

WCR

-

Spartaan’20

14:30

23-08-2016

WCR

-

Rozenburg

19:30

23-08-2016

RDM

-

Spartaan ‘20

19:30

27-08-2016

RDM

-

WCR

14:00

27-08-2016

Spartaan ‘20

-

Rozenburg

15:30

We gaan er dan ook maar vanuit dat zijn mening na zijn eerste seizoen op West niet is bijgesteld. Rozenburg ligt onder een vergrootglas en dan tellen alleen de resultaten. Natuurlijk moeten er nog een paar spelers terugkomen van operaties, zoals Bryan van der Laan en doelman Stephan van Asperen. En is Dennis Nijkamp weer fit na een langdurige enkelblessure opgelopen vorig seizoen tegen Rhoon. Ook daar afwachten of de verdediger op tijd wedstrijdfit is. Maar in de breedte moet Rozenburg middenvelder Van der Laan op kunnen vangen en Silvio Spiessens heeft aan het einde van het vorige seizoen Van Asperen onder de lat meer dan goed vervangen en Rozenburg heeft ook nog Dennis Vermeer als talentvolle doelman. Het wordt sowieso nog dringen om in de basiself te komen. Dat was het afgelopen seizoen wel eens anders.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.