Rozenburg en derdeklasser ONA uit Gouda deelde afgelopen dinsdag de punten in een vriendschappelijk duel op sportpark West. Voor de technische leiding van Rozenburg ongetwijfeld een wedstrijd waar veel lering uit te halen is, voor het publiek een matige vertoning waar vooral Rozenburg nog wat moeite heeft met de systemen die kennelijk het komende seizoen op de grasmat moeten worden gelegd. In de eerste helft spelend met vijf middenvelders, in de tweede helft teugkerend naar 4-3-3 wat de back-up zal worden voor het komende seizoen.

1-3-5-2 systeem

Je vraagt je als toeschouwer af wat het moet worden als ook de tegenstander met vijf middenvelders gaat spelen. Waarschijnlijk een gepriegel van jewelste in een kleine ruimte. Rozenburg begon afgelopen dinsdag met een 1-3-5-2- systeem. Een variant waarmee het ook in de eerste wedstrijd van de voorbereiding tegen Streefkerk had gespeeld. Aan de linkerkant met Sander Arkenbout klopt het al wel. De Briellenaar heeft van nature een drang naar voren en is met zijn spelinzicht instaat op tijd zijn verdedigende taken uit te voeren. Voor het spelen met een drieman verdediging heeft Rozenburg voldoende spelers die in staat moeten zijn één op één te spelen. Elroy van Seventer, Jordie de Groot, Maik den Oude en Dennis Nijkamp zijn in principe centrale verdedigers. Tegen ONA werd vooral door Maik den Oude nogal eens de lange bal gespeeld, dat kan zeker voor verassing zorgen maar voor aanvallers als Nick de Bil en Lennart Quak toch vaak moeilijke ballen waardoor die verrassing vaak uitbleef. Aan Floris van den Heuvel is dat wapen meer besteed. Na 35 minuten had coach Dennis Zaal al twee keer noodgedwongen moeten wisselen. In de 30e minuut verliet Stefan van Es het veld met een knieblessure en dat zag er niet goed uit. We hadden vandaag (woensdagochtend) nog contact met Stefan. "Ik hoorde een krak en voelde gelijk dat het niet goed was. Ik heb de hele nacht niet geslapen en veel pijn gehad. Bij het uit bed komen kon ik bijna niet lopen. Met pijn en moeite en strompelend bij de arts, kijken wat daar uit komt." Tegenvaller al zo vroeg in het seizoen voor Stefan van Es. Een paar minuten later moest ook Dennis Nijkamp het veld verlaten. Dennis maakte een verkeerde draai met zijn enkel, dezelfde als waar hij vorig seizoen langdurig mee aan de kant stond, na een paar minuten verdween de pijn niet en verliet ook Nijkamp de wedstrijd. "Baal er verschrikkelijk van", vertelde Dennis een dag na de wedstrijd. "En nu ook nog in de voorbereiding. Ik ga donderdag flink intapen, goed uitstappen en kijken hoe het gaat." ONA kwam na 40 minuten aan de leiding. Een overtreding binnen de zestien van Maik den Ouden werd bestraft met een penalty. De ploeg uit Gouda aan de leiding. Nog voor de thee kwam Rozenburg langszij. Met een verre bal van Nick de Bil werd Floris van den Heuvel achter de verdediging de vrije ruimte ingestuurd en met een fraaie lob over de uitkomende keeper stond de 1-1 op het bord.

Na de thee snel op voorsprong

Er waren nog maar 3 minuten gespeeld in de tweede helft of Rozenburg stond op voorsprong. Weer stond Nick de Bil aan de basis. De Bil haalde de achterlijn, zag de mee opgekomen Joris van Driel en in plaats van de bal voor het doel te slingeren speelde hij de veel beter in positie staande Joris van Driel aan en op zijn voorzet was het Lennart Quak die met het hoofd scoorde. In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam ONA met een prachtig afstandsschot van Maurits Grashuis langszij en stond de eindstand op het bord. In de tweede helft speelde Rozenburg in een 4-3-3/ 4-4-2 opstelling, waarschijnlijk om als Back-up te gaan gebruiken in de competitie. Zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen GHVV in Heenvliet. Daarna moet het team er staan en de systemen duidelijk.