RDM logoRozenburg begon afgelopen zaterdag met een klinkende zege op RDM. Op sportpark West werd het 6-1. Rozenburg speelde over grote delen van de wedstrijd naar tevredenheid tegen de vierdeklasser RDM, maar over grote gedeelte van de wedstrijd is tegen sterkere tegenstanders niet genoeg. Voor het bekertoernooi een prima uitgangspositie dat zeker. Ook omdat de andere twee deelnemers uit de poule, WCR en Spartaan’20, gelijk speelde, 2-2. Dinsdag krijgt het bekertoernooi een vervolg in de uitwedstrijd tegen WCR in Rhoon.

Elroy van Seventer en Jordie de Groot

“Degelijke wedstrijd”, vertelde Jordie de Groot die weer zijn eerste officiële wedstrijd voor Rozenburg speelde. Tegenstander was zwak, maar het eerste uur zeker goed gespeeld. Het laatste halfuur een beetje gemakzuchtig. We speelde weer met drie verdedigers en dat gaat wel steeds beter”, was Jordie de Groot optimistisch naar de toekomst. Ook aanvoerder Elroy van Seventer was tevreden over het eerste uur van de wedstrijd. “Het laatste half uur werd het wat rommeliger en de afstanden steeds groter.” Bij rust stond Rozenburg al op een comfortabele voorsprong van 3-0. Doelpunten in de 13e minuut van Floris van den Heuvel op aangeven van Bryan van der Laan, in de 23e minuut was het de mee opgekomen Jordie de Groot die bij een afgeslagen hoekschop de stand op 2-0 bracht en Bryan van der Laan bracht nog voor de thee de stand op 3-0. Rozenburg speelde met Dennis Vermeer in het doel, de achterste lijn met Maik den Ouden, Elroy van Seventer en Jordie de Groot. Op het middenveld speelde Paul Santra op de nummer 6 positie, Bryan van der Laan op 10 en Joris van Driel er tussenin. Aan de buitenkanten speelde op links Sander Arkenbout en op rechts Onur Zaif. De twee spitsen waren afgelopen zaterdag Floris van den Heuvel en Nick de Bil. Lennart Quak zat met een rugblessure op de bank.

Bij de stand van 4-0, doelpunt van Nick de Bil in de 50e minuut, kreeg Rozenburg een doelpunt tegen. “Het was een lange bal over de rechterkant, snelle gozer. Schoot hem in de korte hoek binnen”, vertelde aanvoerder Elroy van Seventer. In de 76e minuur waren het Joris van Driel en de ingevallen Vince Lissenberg die voor de eindstand zorgde, 6-1.

Coach Dennis Zaal

“De eerste 5 minuten was even gezapig. RDM speelde ook 1-3-5-2, maar in een iets ander concept. Na 5 minuten hadden we de controle en behielden we dat de gehele eerste helft. We hadden er nog meer uit kunnen halen en de stand had hoger uit kunnen vallen als we de twijfelachtige buitenspelsituaties beter hadden ingeschat. Maar we speelde naar behoren. Bij die tegengoal werd niet resoluut ingrijpen en slordig wegwerken van de bal direct afgestraft. Maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Een keurige overwinning waar we eigenlijk meer uit hadden kunnen halen als we 90 minuten geconcentreerd hadden gespeeld.”