logo wcrWat een bevestiging had moeten worden van een goed bekertoernooi liep uit op een grote teleurstelling. Was het afgelopen zaterdag een makkelijke overwinning voor Rozenburg tegen RDM, werd het in Rhoon afgelopen dinsdag een stuk lastiger tegen WCR. Op papier misschien een dreamteam wat coach Dennis Zaal in het veld kon brengen, maar op sportpark van WCR in Rhoon werd het 3-1 voor de thuisploeg en de kansen op een volgende ronde minimaal. In ieder geval afhankelijk van WCR, die zaterdag de volgende ronde binnen handbereik heeft.

 

“Terecht verlies”, was aanvoeder Elroy van Seventer na de wedstrijd duidelijk. “Linies te ver uit elkaar, geen pit en een te laag tempo zeker de eerste helft. Bij die eerste goal werden we keihard afgestraft. Balverlies en in de omschakeling stonden we niet goed. Sander Arkenbout kon ons wel weer terug in de wedstrijd brengen maar vlak voor rust kregen we ook nog een penalty tegen en gingen met een 2-1 achterstand de rust in”, was de aanvoerder duidelijk teleurgesteld.

In de tweede helft werd het roer omgegooid. Het 1-3-5-2 systeem werd verlaten, speelde Rozenburg met 1-4-3-3 en kwam Floris van den Heuvel in het veld voor Rick Tas. Rozenburg creëerde wel wat kansen maar de bal wilde er niet in. “De laatste 10 minuten zelfs met 4 spitsen”, vertelde Elroy van Seventer. “Alles om maar een doelpunt te maken. Het lukte ons niet en een minuut of drie voor tijd liepen we ook nog tegen een counter aan. Maar wat ik al zei, terecht verlies. Je moet scoren om te winnen zeker als zij er al 2 in hebben liggen. We hebben nu alles in handen gegeven van WCR. De kans dat ze nu tegen RDM punten laten liggen is niet zo groot”, was de aanvoerder realistisch. Valse start van Rozenburg na de hoopgevende wist met 6-1 tegen RDM nu een verlies met 3-1 uit tegen WCR. En zoals we al eens eerder gemeld hebben nog geen garen op de klos. Een grote kans dat de eerste doelstelling, het behalen van de tweede ronde in het bekertoernooi niet gehaald zal worden. En dat moet een geweldige domper, misschien wel mokerslag zijn op sportpark West, met tegenstanders uit de vierde klasse.

 

Oeps trainer!

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.