Soms krijg je een tweede kans, ook Rozenburg kreeg die afgelopen zaterdag om alsnog een rondje verder te komen in het bekertoernooi. Maar die tweede kans heeft Rozenburg niet benut. Door het verlies in Rotterdam tegen Spartaan '20 is de ploeg van Dennis Zaal uit het bekertoernooi geknikkerd. Omdat er bij de andere wedstrijd in de poule een uurtje eerder was afgetrapt wist Rozenburg dat een gelijk spel tegen de Rotterdammers genoeg was om een rondje verder te komen. Die opgaaf was afgelopen zaterdag niet besteed aan de Rood Gelen. Rozenburg verloor met 1-0 en zag Floris van den Heuvel in de slotfase ook nog eens met twee keer geel naar de kleedkamer gestuurd.

Eerste doelstelling, rondje verder in de beker, om zeep geholpen. En een andere doelstelling meer doelpunten maken dan vorig seizoen lijkt vooralsnog een illusie. Zeker in een twee spitsensysteem. Als het moet komen van de bijsluitende middenvelders en wat pogingen van afstand, van een overigens positiefcoachende, Bryan van der Laan lijkt die doelstelling ver weg. Natuurlijk was er de 6-1 overwinning tegen RDM, wel een vierdeklasser die zelfs een aantal jaren niet eens een eerste elftal in de competitie had. Verlies tegen WCR en Spartaan '20 beide ook vierdeklassers moet bij de technische leiding op West toch ook rimpels in het voorhoofd hebben bezorgd.

Het systeem van dit Rozenburg is met drie verdedigers en vijf middenvelders, ingegeven door het feit dat de Rood Gelen drie goede mandekkers en een handje vol geweldige middenvelders heeft lijkt de basis. Maar waar het ontbreekt is killersinstinct in de voorste linie. Nick de Bil is een voetballer die veel ervaring meebrengt en, in goede doen, andere laat scoren. Maar is geen scorende spits de laatste jaren, een speler die zijn doelpuntje meepakt. Floris van den Heuvel lijkt zich niet te kunnen vinden in een rol als pinch hitter. De bijsluitende middenvelders hebben niet een erg hoog scorend vermogen dus ligt de druk bij Lennart Quak en de standaardsituaties. Dat was in het bekertoernooi, en zeker afgelopen zaterdag, in ieder geval niet genoeg. Voetballend is het bij vlagen niet slecht. Zeker aan de linkerkant met de opkomende Sander Arkenbout vaak meer dan mooi. Maar er staat nog geen ploeg en in de omschakeling worden de drie verdedigers nogal eens verrast. Rozenburg had tegen Spartaan zeker kansen op de winst. Na een aftastend begin met kansen voor Lennart Quak was het in de 39e minuut Sander Arkenbout die met een weergaloze actie langs de zijlijn de bal voor het doel bracht en de vallend inkopende Bryan van der Laan ,(voor de ouderen een Beb Bakhuys actie) een beter lot had verdiend. Maar ook Spartaan kreeg kansen en moest doelman Stephan van Asperen een aantal keren ingrijpen.

Ook in de tweede helft waar Onur Zaif vervangen werd door Rick Tas moest de Rozenburg doelman als snel aan de bak toen hij na 2 minuten Jordy Hillebrand voorzich zag opduiken. De Rozenburg doelman wist met een uiterste inspanning de bal tot hoekschop te verwerken. Na een uurtje spelen kwam de thuisploeg aan de leiding op een moment dat de uitslag van de andere wedstrijd al bekend was. Eerst was het in de 64e minuut Rusendel Bernadina die de lat raakte en een minuut later Hillebrand die de thuisploeg aan de leiding bracht, op aangeven van Bernadina. Hillebrand kwam bij de eerste paal goed voor zijn man en dat doelpunt betekende de groepswinst voor Spartaan'20. Rozenburg ging nog wel opzoek naar de gelijkmaker en bracht Vince Lissenberg in als spits naast Lenart Quak. De overtuiging ontbrak en het leek meer op een wanhoopsoffensief. Uiteindelijk mocht Floris van den Heuvel er met twee keer geel, in de slotfase, vanaf. Zaterdag begint de competitie, uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport, of de technische staf deze domper er in een weekje uitkrijgt?