Het wordt bijna een derde helft, maar dan wel op het veld. Rozenburg begint zaterdag de nieuwe competitie van het seizoen 2016-2017 waar het vorig seizoen geëindigd was, bij Rijnmond Hoogvliet Sport. Vorig seizoen werd het 1-1 aan de Botreep. Of dat het nieuwe seizoen met alle versterkingen kan worden verbetert? Maar makkelijk zal dat niet worden. Ook RHS heeft zich versterkt voor dit seizoen en zal net als Rozenburg een gooi naar de titel willen doen of in ieder geval om de prijzen meespelen. Puntjes lijken duur zaterdag aan de Botreep.

Rijnmond Hoogvliet Sport

Naar de Botreep kwamen 7 nieuwe spelers en vertrok er niemand. Mitchell van Gelderen (Smitshoek), Justin Snijders (Smitshoek), Roger Lieveld (Alexandria’66), Vially Mondo (Alexandria’66), Shaquile Rojer (Alexandria ’66), Runell Martes (Zuidland), Nikos Voulgaris (MVV) zijn de nieuwe gezichten bij RHS. Een ploeg die zich duidelijk heeft versterkt. In het bekertoernooi won RHS 3 keer, scoorde 16 doelpunten maar kreeg er ook 5 tegen. In tegenstelling tot Rozenburg is RHS wel een rondje verder in het bekertoernooi. De ploeg uit Hoogvliet won van Poortugaal met 6-2, uit tegen Maense met 2-5 en tegen Zinkwegse Boys met 5-1. In hoeverre die uitslagen iets zeggen over de wedstrijd van aanstaande zaterdag is maar de vraag. Voor veel ploegen is de beker een verlenging van de voorbereiding en wordt het bekertoernooi pas interessant naarmate ploegen verder in het toernooi komen.

Het programma voor 3 september 2016

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

Botlek

GOZ

-

SV Charlois

sGravendeel

-

Vlotbrug

Pernis

-

Jonge Spartaan

Rijnmond HS

-

Rozenburg

SSS

-

Rhoon

WFB

-

NBSVV

 

En dan Rozenburg

Een lastig verhaal. De ploeg had als doelstelling om in ieder geval een rondje verder te komen in het bekertoernooi. Die doelstelling is niet gehaald. Het tweede elftal werd deze week, voor er nog maar één wedstrijd is gespeeld, uit de competitie gehaald omdat er niet genoeg spelers zijn die in een tweede elftal willen of kunnen spelen. We kennen op de redactie van sportenrozenburg niet alle details maar voor een club als Rozenburg is dat zeker een aderlating. Voor spelers die niet aan voldoende speelminuten komen is er nu weinig gelegenheid om wedstrijdritme op te doen en/of door te groeien naar het eerste elftal. Maar Rozenburg zal daar ongetwijfeld een goed plan voor hebben. De ploeg van Dennis Zaal, het vlaggenschip van de vereniging, is nog een beetje zoekende dit seizoen. Er zijn nogal wat namen met een Rozenburg verleden naar West gekomen. Daar moet nu in sneltreinvaart een team van gesmeed worden wil Rozenburg dit seizoen om de prijzen mee kunnen spelen. In het bekertoernooi was dat zeker nog niet het geval maar zaterdag kan dat heel anders zijn. We praten met aanvoerder Elroy van Seventer hoe de week is vergaan en hoe de ploeg ervoor staat.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Uitschakeling voor de beker. "Uitschakeling is goed verwerkt denk ik. Was een doelstelling om een ronde verder te komen, en dat is niet gelukt. Als we 1 puntje meer gehad hadden, waren we wel door geweest. Maar goed, als je niet wint van WCR en Spartaan heb je er ook geen recht op. Het is jammer, maar de hoofddoelstelling blijft de competitie."

Klaar voor de competitie. "We zijn klaar voor de competitie. Hebben 6 weken voorbereiding erop zitten, met wisselende wedstrijden, nu gaat het om het echie en is het zaak dat we er staan."

RHS. "Zal een lastige wedstrijd worden, sowieso hebben wij het altijd lastig tegen Rijnmond. Vorig jaar 1 maal gelijk en 1 maal verloren. Is meestal een fysiek ploeg, maar ik heb begrepen dat zij een aardige kwaliteitsinjectie hebben gehad. Paar spelers van Smitshoek, en ook een paar van Alexandria. Zijn in de beker overtuigend door gegaan, maar hebben een paar oefenwedstrijden flink verloren."

Systeem. "In de voorbereiding hebben we veel met 3 verdedigers gespeeld, en ondanks dat we een aantal keer verloren hebben lag dat vaak niet aan het aantal verdedigers. De eerste wedstrijden was het sowieso wennen, het is toch een systeem want minder vaak gespeeld wordt. Maar als we het goed uitvoeren dan moet het geen probleem zijn ben ik van overtuigd. We geven weinig kansen weg, maar de kansen die we weggeven gaan er wel vaak in. Maar los van het systeem wat we spelen moeten we er met zijn allen vol voor gaan, en zorgen dat de eerste 3 punten van het seizoen voor ons zijn!"

Vermoedelijk opstelling van Rozenburg

De perikelen rondom het tweede elftal zullen op de trainingen wellicht invloed hebben gehad deze week maar voor de samenstelling van de basis waarmee coach Dennis Zaal naar de Botreep gaat wellicht alleen op de bank. Zaal moet keuze maken tussen een 1-3-5-2 systeem of 1-4-3-3- systeem. Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Nick de Bil en Lennart Quak. Bij het spelen met 4 verdedigers zal Rick Tas vermoedelijk spelen voor Joris van Driel.

Foto boven laatste wedstrijd van het vorig seizoen was ook aan de Botreep.  Foto onder Elroy van Seventer en Jordie de Groot weer samen in de verdediging bij Rozenburg.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.