Op basis van de eerste helft kan Rozenburg trainer Dennis Zaal meer dan tevreden zijn. Zijn ploeg speelde een geweldige eerste helft met flair en het spel was met tussenpozen een weldaad voor het netvlies. In de tweede helft ontbrak het aan het creëren van kansen en liet Rozenburg zich bij vlagen intimideren door het spel en de fysieke kracht van gastheer Rijnmond Hoogvliet Sport. Het werd net als vorig seizoen 1-1 aan de Botreep een uitslag die, zeker voor de neutrale bezoekers, recht deed aan het vertoonde spel. Als Rozenburg vooral het spel van de eerste helft kan vasthouden kan het een mooi seizoen worden.

Rozenburg speelde met een vijf man op middenveld. Was het in de voorbereiding en het bekertoernooi nogal eens zoeken voor de vrije positie en ging het in de omschakeling mis doordat de bal niet snel werd terug veroverd stond er zaterdag in Hoogvliet een andere ploeg. Gretig, positioneel sterk met de bereidheid om voor elkaar te werken kenmerkte vooral de eerste helft van de Rood Gelen aan de Botreep in Hoogvliet. Rozenburg doelpuntenmaker en spelbepaler Bryan van der Laan vond de uitslag wel terecht. "Op basis van de 2e helft wel", vertelde Bryan direct na de wedstrijd. "Wij hebben in de 2e helft niets meer gecreëerd en RHS kreeg een aantal kansen en wij gingen te veel achterover leunen. Eerste helft was fantastisch maar een wedstrijd bestaat uit twee helften", gaf Van der Laan aan dat er nog meer had ingezeten. In de 30e minuut was het de van Excelsior Maassluis gekomen middenvelder die het eerste doelpunt van deze competitie voor zijn rekening nam. "Lennart (Quak red.) werd in de hoek in de diepte gestuurd. Ik zag de ruimte aan de andere kant en liep vanuit het middenveld door. Lennart gaf hem perfect voor, ik neem hem aan met links en schiet hem met rechts, mijn chocolade been, tegendraads in de hoek. Vraag me niet hoe dat kan met rechts, niet nadenken en gewoon doen. Op basis van de eerste helft kunnen we er zeker mee verder. Scoren is nog een probleem. Als je ziet hoeveel kansen we de eerste helft krijgen en er maar één maken. Dit keer vanuit het middenveld maar we hadden het ons veel makkelijker kunnen maken als we de tegenstander de eerste helft op een grotere achterstand hadden gezet. Het systeem dat we spelen heeft wat tijd nodig. We maken zeker stappen en krijgen dat zeker onder de knie, dat zag je de eerste helft. Nu nog 90 minuten, maar ik ben tevreden."

Rozenburg speelde een prima eerste helft en was het jagen bij balverlies iets waar RHS moeite mee had. Vooral Joris van Driel ging voorop in die strijd, maar was daarbij zeker niet de enige. De ploeg van Dennis Zaal creëerde ook kansen en waren Onur Zaif en Joris van Driel dicht bij succes. Rijnmond Hoogvliet Sport geroutineerde doelman Arjan Jongerius wist op de treffer van Bryan van der Laan de schade te beperken. Aanvallend wist RHS daar niet zoveel tegenover te stellen. Voor het doel van Rozenburg sluitpost werd het zelden gevaarlijk. Een zeer aantrekkelijke eerste helft waar Rozenburg het beste van het spel had maar de ploeg niet voldoende afstand kon nemen om met een gerust gevoel aan de 2e helft te beginnen.

In de 2e helft probeerde RHS meer grip te krijgen op het middenveld en had trainer Klaus Lingen voor wat omzettingen gezorgd. Na vijf minuten kwam de thuisploeg langszij. Runell Martes mocht voetballen en met wat draaien en keren haalde hij verwoestend uit en via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel. Een geweldige pegel die het doel op haar grondvesten deed trillen. Het gaf de thuisploeg kracht en ging opzoek naar meer. Zover kwam het niet al moest Rozenburg nog wel een balletje van de lijn halen en had doelman Van Asperen een spectaculaire redding nodig in de slotfase. De best kans was uiteindelijk nog voor Rozenburg. Bij een perfecte aanval over meerdere schijven was RHS doelman Arjan Jongeius geslagen. Scheidsrechter Sahan nam het vlagsignaal van zijn assistent over en werd het doelpunt tot ongenoegen van alles en iedereen met een sympathie voor Rozenburg afgekeurd. Het was ook voor de neutrale toeschouwer zeker geen buitenspel maar het gaat te ver om het eindresultaat daaraan op te hangen. Het gelijke spel was een weergave van het vertoonde spel waar Rozenburg de eerste helft domineerde en RHS de betere was in de tweede helft.